Направено е АД през 2015 г.  от апорт на сграда незавършено производство от ООД,регистрирано по ЗДДС.Съответно и АД е регистрирано по ЗДДС.Сградата ще се продава после от АД-то.Но в ООД-то останаха материали,купувани с ДК, и които ще се влагат после в строежа на незавършената сграда.Но така след време ООД-то ще ги продава на АД-то с фактури с начислено ДДС.Не е ли по-добре да ги изпиша във 2014 г. като вложени и да ги покажа в баланса като незавършено производтсво с цел да избегна начисление на ДДС в ООД-то и ДК в АД-то?
Ако е отказан ДДС и данъчната основа също е данъчно непризната, то съгласно чл. 26, т. 3 от ЗКПО, сумата на това ДДС ще е данъчно непризната и ще формира постоянна разлика. Постоянните разлики нямат обратно проявление. Посочили сте си сумата по РА в увеличение правилно през 2013-та и забравяте за нея оттук нататък.

Ако правилно предполагам, че по тези фактури, по които не са Ви признали ДДС и разход, имате висящо задължение към доставчици, на което давността изтича през 2014-та, то отписвате задължението на приход и повече не преобразувате по текста на чл. 46, ал. 2 от ЗКПО или не отписвате, но по силата на т. 1 от ал. 1 на същия чл. 46 преобразувате финансовия резултат в увеличение.

Дано съм разбрала правилно дилемата Ви :smile1:
Решила съм да ги отпиша,а не в увеличение.Но така се получава 2 пъти увеличение на ДФР ,но в различни години,но са на различно основание.Мерси.
На какво основание е направено увелчението в 2013-та - член, алинея, точка?
На база РА-непризнат ДК по фактури за покупки.
Аз сега ще ги отпиша като отписани задължения с изтекла давност,което е приход.Но този приход е бил в увеличение на ДФР във 2013 г. в самата декларация.Сега не трябва ли да посоча намаление на този приход в ДФР?
Във 2013 г. на основание РА посочих в увеличение сумата на ДК и разхода в ГДД,но те не са отписани.Вече тези задължения трябва да ги отпиша.Ще взема операцията 401/79,но трябва ли сега в ГДД за 2014 г. да ги посоча в намаление,тъй като ще ги отписвам поради изтекла давност?Благодаря на включилите се!
Нима самото невнасяне на ОВ е подсъдно?
Както чета текста на чл.255, аз поне разбирам, че ако най-прилежно си декларирам с подаването на Д6 дължимите ОВ и Данък по чл.42/49 от ЗДДФЛ, то тогава не би трябвало да имам пробем с НК, тъй като действията по физическото невнасяне не подападат в хипотезата на "укриването" на осигуровки!
Имам предвид, че фирмата редовно си е сключила трудови договори, начислява си и си изплаща работните заплати. Редовно и коректно се подават Д1 и Д6, но просто не внася ОВ!
[/quot
Е нема що,много са коректни!
И при мен е така,вече 8 работни дни не ги изплащат.
Минало е влемето за подаване.Сега може само след разрешение от НАП-за трудовите договори пиша,за СОЛ си е съвсем друго.Е никой ли не е бил в болнични 2 години,та чак сега.Джамала ще има,така да знаете.И защо не са подавани Д1 и Д6?По заповед на шефче,нали?Големи простотии.
Заради доходи от лихви по банкови сметки,не можете да си възстановите данъка.
Само като дългосрочно задължение.Прави се преценка за задължението дали е краткосрочно или дъргосрочно като циало.А не да го делите.
Можете сега да искате прихващане на тези 200 лв. от 11 2014 г. и 100 лв. от 12 2015 г. и нищо не внасяте.А във 02 2015 г. ще ви останат 900 лв. за възстановяване от 12 2014 г.
А как пада цената за 1 година от 20 000 лв. на 3 000 лв.-за половин идеални части пиша.Не е ли съмнително?
Аз съм напълно съгласна да има глоби,за да се знае,че има определени срокове.А не собствениците на фирми ни мотат за неполучени фактури до 18 ч. на 14-то число на месеца,това е напр. за ДДС.Персоналът не можеш да ги накараш да си напишат отпуските.Той си почивал вкъщи 10 дни,а не си е написал отпуската,а най-отгоре се държат и нагло-казват,ами напиши ми молбата,на теб това ти е работата,аз да не съм писар.Е как тогава навреме да се подадат д1 и д6.Болничните им се наслаждават в жабките на колите до 12-14 число следващ месец-о,ама аз съм забравил,е необходимо ли е сега точно да ти ги дам,а за банкова сметка да дадат-ами аз съм на работа,кога да отида в банката,ти мислиш ,че аз съм работа,а ти какво правиш 8 часа на това бюро,като ти е необходима банкова сметка,иди и си вземи от мое име.Така че глоби са нужни,и то даже петорни,за да разберат работодателите,че е необходимо да назначават свестни хора.
Тези промени се правиат само до 31.01.Направете си корекции,както са ви казали, на Д1.Не сте направили консултации нито със счетоводител,нито с юрист по осигурително право,затова сте и сгрешили.Ще ви върнат надвнесените пари,като направите горните корекции.За 2015 г. срокът е 02.02.,ако не се лъжа,за промени в осигуровките на СОЛ.
Такъв код съществува,но не е за тази цел.
Сега го предайте по-добре,направете корекции на Д1 и Д6 за 12 2014 г.
Новосформирано АД със задължителна регистрация по ЗДДС,няма да има дейност,но подава нулеви СД по ЗДДС,трябва ли да се внасят осигуровки на МОД за всеки един член на СД или само на председателя?