181
ЮЛНЦ » Re: Мол
04.10.2022, 13:26
МОЛ на земя?! Смятате, че някой може да я вземе на гръб и да я открадне или МОЛ-а, да си я присвои?

а ей тъй ми дойде на ум - не може ли да се увреди
Аз бих подходил по различен начин във всяка фирма. Преценете при вас, какво няма да доведе до нови проблеми. Ако е голяма сумата и искате да си оправите нещата по реда, може да си подадете коригираща декларация. Но и в отчетите, ще имате промени. Та преценете струва ли си.
Технически е възможно. Нормативно не е правилно, понеже този разход не се отнася за тази година и ако някак си се види от данъчните, просто няма да ви го признаят. За отчетите същото, но там зависи по-скоро, някой гледа ли ги изобщо и за малка фирма, вероятно няма голямо значение.
Все някой трябва да го начисли.
За топлоенергия не мога да кажа, но ние газ префактурираме с 20%. Коментар по темата в tita много ни допадна, добре издържан, последователен е.
Все едно да бачкаш в кафене без трудов договор. Та за мен нямаш право на ПОБ, но ще се намерят колеги да те убедят и че имаш.
Разхода или стоката(или там каквото е) в тази година, ако влие на корпоративния данък и отчетите, ддс-то може и догодина да.
За кои стандарти става дума?
Пък и сумите са важни. Тука в една тема навремето, колега писа, че в един момент се оказва, че фирмата имало сграда, но не е била отразена в баланса, най-вероятно защото не са представени документи в счетоводството.
а защо непризнати, не са ли им доходи?
ако отсъства може
ако човека се излъже може - но айде да сме честни
Предполагам е работил до 5 март. та залагам на 10
Ми аз не разбирам, какво искате от него. То след, като има персонал е нормално да има осигуровки и данъци и да не са плащани на време, пак си се дължат. 
За да има осигуворки все пак, някой трябва да ги е декларирал
Добре де, след, като знаете, защо питате?
Аз си признавам, не отоворих да прочета чл.36, но пък, ако не е данъчен документ по ЗДДС - за какво им е да го посочват в този протокол.
Да, нали е данъчен документ.
Платили сме само авансова вноска , но тъй като е лек автомобил , обмисляме въриант за фирмен оперативен лизинг  за да използваме ДДС на консумативи и всичко свързано с автомобила , а накрая ще го купи физическото лице - собственика на фирмата  на ниска цена .

Дайте си булстата, че ако приемат предложението за бонус за данъчна измама....
Как хем закупува на място в Белгия, хем тръгва от територията на страната?
То, касовия апарат не е ли на ЮЛ, само т.н. оператор да е името на разносвача? И това име, ако не можете сами , лесно биха го сменили от фирмата подържаща, касовите апарати.
Шефове собственици ли, че да не излезе скрито разпределение на печалба. А за другите, ги виждам, като доходи в натура.