На мен ми прилича на рекламна услуга към турската фирма и вие си се оправяте с клиентите тук с подаръците.
Май и аз не разбрах. Къде ви излиза сметката, да плащате такси повече от колкото сте получили от продажби?
Бюрото по труда изплаща заплатите директно на служителите и внася осигуровките в НАП или превежда и двете на фирмата? (предполагам е финансиране)
Ако е анулурана без номер - я хвърляйте (да е сигурно, че клиента няма копие)
няма проблем да се издват фактури на ФЛ.
Аз не разбрах, проблема с номерация - как се губи и има ли нужда от деклариране на нещо.
Много им се дразня така, като кажат. То колко пъти трябва да им се напише неутралност да го схванат. (мисля, че имаше решение на съда на ЕС с което се говореше, че правото на ДДС няма давност, но едва ли ще го намеря пак)

ето какво пише тук:
Органите по приходите вече не отиват при данъкоплатеца да „начисляват данъци”, а за да му помогнат правилно да приложи закона, без да загуби правата си, например - правото си на данъчен кредит.

https://kik-info.com/novini/novini-i-akcenti/NAP-predstavya-v-byuletina-si-nov-i-po-priyatelski.124841.php
Отговора ми е конкретно на въпроса и предлагам варианти за решаването му.

за инвентаризация лятото по описания начин ми е малко въображение, но при така написаното и четейки стандартите ще трябва.
Според мен е по-коректно да се отразят към края на годината, ако са съществени и е сигурно, че са от тази година. вВижте събития след датата на баланса.
Предплагам не питате за 200-300 лв.
Ако не очаквате големи разлики не може да си я направите на 5 януари и да си отразите продажбите през 2021 , като сравнявате.

Какви разминавания имате обичайно?
Честито, честито,

но не съм съгласен с едно: доста промени трябват в законодателството.
Същия случай тази година. Писах на чси да удържам ли и те викат, че е платено всичко. Но няма изпратено официално писмо за вдигане. Приел съм e-mail-а като официален отговор след разговор с юрист.
Просто ей така да се изплащат си е доста съмнително.
Как ще ги оформите пред данъчните?
Иначе е или дарение и има данък. Или плащане за работа и не са внесени осугоровки. Вариант е физическо лице да продава без да е регистрирано. Данък дивидент ако е на съдружник. Скрито разпределение на печалба.
ако им се сменят датите в документите - опишете, че само вноските през 2020 са авансови и да го пуснат на по-малка цена. Не знам какви са пазарните и свързани лица ли сте да се отрази нещо лошо след това.
другото е да се съобразяваш със стандартите
По време на драмите със СУПТО-то - наредба 18 също не беше, а беше важна, та писах до нап и я качиха, но не става всеки път да им се пише.
Не мисля, че законно може да ги държиш насила да ти работят заради това ПМС.

Ето текста на ПМС 55, където са избрани ограниченията:
. не прекратят трудови договори на работници и служители на основание чл. 328, ал. 1, т. 2, 3 и 4 от Кодекса на труда през периода, за който им се изплащат компенсации;

Здравей,

Не отговорих, понеже очаквах да направиш, същото което и аз - отворих си наредбата и прочетох.

вижте чл.52м от Наредба Н 18 за електрния магазин.

линк от нап за сроковете: https://nra.bg/news?id=4284
.


Аз съм на мнение, че не е отменен. И съм против приемането на нова наредба за смяна на един цвят на кориците.
Мнение - да направите промени са да взлезете в условията. Продавача, не може ли да ги сервира? Сладкарници в търговски центрове, ще могат да ползват 9%.
Чл. 52з. (Нов - ДВ, бр. 80 от 2018 г.) (1) Лицата по чл. 118, ал. 18 от ЗДДС в срок до 7 дни от инсталирането на софтуер за управление на продажбите в търговския обект подават информация по електронен път с квалифициран електронен подпис по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс чрез електронна услуга в Портала за е-услуги на НАП, достъпен на интернет страницата на НАП, съгласно приложение № 32.

ако не пише нещо в допълнителните разпоредби, това ще е.
Привет,

вижте чл.38 от ДОПК.


поздрави,
Ми получава се добре за търговците. Даже си мисля, че сега масово няма да издават касови бележки и ще ги пуснат на 01.07 :)
Създайте си една сметка - "приходи от финансирания/или от държавата или подобно/"