Хубав въпрос е това електронен магазин и реален магазин, какви търговски обекти са?

на въпроса за декларирането в нап прилагам от наредбата:

Чл. 52м. (Нов - ДВ, бр. 80 от 2018 г., в сила от 29.12.2018 г.) (1) Лице по чл. 3, което извършва продажба на стоки или услуги чрез електронен магазин, независимо дали използва собствен домейн, нает домейн или домейн на друго лице, предоставящо платформа за извършване на продажби в интернет, преди започване на дейност по продажби на стоки/услуги чрез електронен магазин подава информация по електронен път с квалифициран електронен подпис по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс чрез електронна услуга в Портала за е-услуги на НАП, достъпен на интернет страницата на НАП, съгласно приложение № 33.
Здравей,
при поискване служебните документи стават задължителни за издаване от работодателя. Относно другите работодатели, те също са длъжни да подават информация за доходите на служителите си, дори и да са прекратени. А не би следвало да се дублират - поне тук, не разбирам, къде ще ги дублирате.
Така да го кажем, ако няма компютър в магазина няма нужда от СУПТО.
Обърнете внимание да не се маркират стоките на един код.
Кое ви кара да мислите, че трябва да въведете СУПТО?
И малко ми е странно в хранителен магазин, продажбите ги маркирате само на касов апарат и не ползвате бар код скенер?
След осчетоводяване сумата ти е по-голяма или само на протокола. Ако е само на протокола не го мисли.
Преди време имаше акция на НАП относно тези наличности и те си искаха и ДДС.
Вие трябва да решите, как да подходите. Ако го направите без ДДС просто има риск в по-късен момент да ви го начислят.

и май по-скоро имате липси :)

А ако имате проблем с касата може и да си ги продадете направо.
Здравейте,

обръщам внимание на промените в ДДС от 01.01.2020 и текста:

3) Не е независима икономическа дейност:
1. (изм. и доп. - ДВ, бр. 96 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) дейността, осъществявана от физически лица по трудово правоотношение, по правоотношение, приравнено на трудово, или по всяко друго правоотношение, което създава взаимоотношения, подобни на тези на работодател и наето лице във връзка с условията на работа, възнаграждението и отговорността на работодателя;


и понеже е ново, може да има различни мнение. И да не ви подвеждам, по спомен идеята за промяната е точно гражданските договори.
Бих проверил, ако може да мине за социален разход и да няма осигуровки. И да не се обвързва със заплати за година или за декември.
За да е внесен, трябва и да се декларира. И вероятно ще стой надплатено.

За 10 лв най-добре нищо да не се прави.
Би трябвало дебита и кредита да са ви левовите равностойностти на валутите. Валутните единици си ги водите според възможностите на софтуера.
За кое да се помогне? Изяснихте ли си, какво ще ги правите. Приход ще имате, като ги продавате.
За приход веднага имате предвид да отпишите задължението ли?
Както, ако от левова прехвърляш в еврова и тогава не са 1:1.
Предвид различните курсове е нормално да са различни.
Не е много ясен въпроса. Амазон едва ли ще се съобразяват с БГ законите и щуроитиите тук. Ти си купуваш например от Амазон UK, който си и под друго законодателство. Това, което в БГ могат да направят е да спрат достъпа до тези сайтове на потребители от БГ. Но не ми се вярва.
От друга страна, ако ти искаш да продаваш през амазон или етси и те не са лицензирани в БГ значи ти нарушаваш наредбата, а не те.
Здравей,

може в един търговски обект да ползваш СУПТО, а в други не.
погледнете чл.52з, ал.3 , както и определението за търговски обект в ЗДДС.
И следете за промени, понеже ги актуализират често.
Може, да попиташ консултантите на софтуера и един вариант - може да си промениш текстовия файл за ддс - но това препоръчвам, само ако знаете, какво пише вътре.
Кога да начислваш амортизация. Малко вероятно да е изваден от експлоатация и за това да не е начисляване амортизация или да не използва разход. Тук може да се изготви справедлива оценка и да си го обезцените.

Пиша малко петъчно и не влагам много мислене :)
Смисъл чл.3, (1) един вид, касае всички компания в целия свят, че дори и тези, които не знаят, че има България ли? Аз мисля, че има някакво ограничение в крайна сметка.
За Камбоджа си мисля в момента.
Теоретично може да има още един вариант. Лекаря да ви намали текущия болничния до по-ранна дата. Може и това да проверите при лекаря, но пък дните ще трябва да ги отработите или да използвате друг отпуск.
Вижте в стандартите, какво пише за грешки в минали години.