Не прави нищо.
В 2020 имаш ли останало салдо някъде и за това да питаш?
Здравейте,
за да не отварям нова тема бих искала по компетентните колеги да помогнат с практичен съвет по наредба Н-18. Лицата които извършват продажби на стоки чрез електронен магазин са задължени съгласно чл.52т, ал.2 и ал.3 всеки календарен месец да подават към НАП стандартизиран
[/size]

Здравей, и аз да питам, вие имате софтуер, които замества - касов бон? Може ли да ни кажете, кой е или кой го произвежда?
Да.

По принцип, финансовите отчети се изготвят за някаква цел и не е срамно да се обадите в банката да си изясните, точно какво им трябва. Аз разбирам, че ви искат отчети Януари - Март 2019 и 2020, което не знам, какво ще им покаже толкова на банкерите.
Нямам опит с ЮЛНЦ, май и с проекти.
Мога да се опитам да ви насоча все пак, ако искате.
Към момента бих издавал касовия бон, като видя плащането и да го предоставям на клиента при събитието (освен, ако не му се изпращат други документи с куриер).
Слушате счетоводителя, все пак за това му плащате, а и е по-запознат от нас в тази ситуацията. Също и ако не го слушате, може да му объркате работата.
От Закона за счетоводството. Понеже форума е да кажем, счетоводен предположих, го знаете.
Каква е вашета длъжност въф фирмата? Интересно ми е не сте длъжни да ми отговарят :)
Вижте чл.75 от ЗС или от чл.68 до чл.78 къде попадате.
Аз не го правя, но бих препоръчал да се прави, понеже, се случва да се види нещо нередно, много по-рано.
Това зависи по скоро от нуждите на потребителите на отчети. Ако нямате такива, които да се интересуват от моментния резултат, може да го правите веднъж годишно за целите на ЗКПО и ГФО.
Нормативните документи са ви НСС и МСС. За мен НАП са прави. Имате ли регистрация по ДДС и регистрация, като самоосигуряващ се?
Не го харесвам начина - но, като няма друг - с инвентаризация.
Надявам се от 2021. Не знам да е отпаднала.
Възмножно ли е сега от Министерство на труда да се светнат, че не е много удобно законодателството в подобни моменти и да го по променят малко.
Няма нещо особенно при тези разходи и си ги водете, както другите разходи. В данъчната декларация се попълват за да се изчисли резултата. Има клетка, където да ги попълните. В статистиката се подава ОПР и аз го попълвам след данъчната декларация. Отчетите в НСИ могат да се коригират.
По правилно ми се вижда със сторно бележка, но и с протокол с описание, че се връщат парите, пак бих го взел.
Нямам идея каква сметка е 999. Ако е тип разчетна - може. В крайна сметка, след, като е разход и се отнесе във финансовия резултат, за мен, като цяло няма голямо значение през какви сметки минава, стига да е ясно от какво е.
Поне една от големите вериги издават фактури на които пише "системеб бон" - ако е от тях, това се води за касова бележка.
Здравей,

сторно на операциите и начисляване на коректните, като стойностите в левове да са ви еднакви и после ги преоценявате по валутни разлики.
Можете и директно салдото по 999 да отнесете на валутни разлики.