Ами хванете юристи, щом ще се стига до съд.
Как сте документирали тези системни нарушения. Следвахте ли и поредността, забелжка, предупреждение, уволнение и каквото друго там е написано.
Изисква се разрешение от ГИТ. Трябва и мнение от ТЕЛК комисия.
Описани са в ЗДДС:

Чл. 185. (Изм. - ДВ, бр. 23 от 2013 г., в сила от 08.03.2013 г.) (1) На лице, което не издаде документ по чл. 118, ал. 1, се налага глоба - за физическите лица, които не са търговци, в размер от 100 до 500 лв., или имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2000 лв.
(2) Извън случаите по ал. 1 на лице, което извърши или допусне извършването на нарушение по чл. 118 или на нормативен акт по неговото прилагане, се налага глоба - за физическите лица, които не са търговци, в размер от 300 до 1000 лв., или имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 3000 до 10 000 лв. Когато нарушението не води до неотразяване на приходи, се налагат санкциите по ал. 1.
Мисля си, Дт Клиенти/Кт Каса и ако някъде остане салдо на други приходи/разходи.

Изваждане на суми от касите можете, за каквото се сетите. Предполагам, често ги внасяте в банка или плащате на доставчици.
Здравей,

не разбирам, какво е общото между групите в касовия апарат и фактурата. Ако имате предвид, че касовия апарат може да издава фактури и те изглеждат по описания начин - за мен фирмата за касови апарати е права.

текст от наредбата :
Чл. 27. (1) Лицата по чл. 3, с изключение на случаите, когато извършват дейност по чл. 28, са длъжни да регистрират всяка продажба на стока или услуга по данъчни групи според вида на продажбите:
1. група "А" - за стоки и услуги, продажбите на които са освободени от облагане с данък, за стоки и услуги, продажбите на които се облагат с 0 % ДДС, както и за продажби, за които не се начислява ДДС;
2. група "Б" - за стоки и услуги, продажбите на които се облагат с 20 % данък върху добавената стойност;
3. група "В" - за продажби на течни горива чрез измервателни средства за разход на течни горива;
В НСИ, както и в разговорния език - данъци и такси се приемат плащания към държавни ограни обикновенно. Като данък МПС, такса битови отпадъци, данък недвижим имот и т.н. Теленор не ви таксуват, а ви продават услуга.
Извинявам се чл.327 е от страна на служителя. Вие очаквате ли служителя да ви прави проблеми и да ви съди? Иначе може да рискувате и без ГИТ. Аз лично бе бих, понеже никога не се знае, кои ще му даде съвет.
Вижте и чл.327, ал.1, т.10. (нова - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) работодателят преустанови дейността си

че, 328, 1, 1 не знам дали е за ликвидация или какво точно е закирване на предприятие.
При закриване на предприятието, няма закрила при уволнение. чл.328, ал.1 т.1.
от върпоси и отговори на министерството:


1. по чл. 328, ал. 1, т. 1 КТ - при закриване на предприятието;

Причината за прекратяване на трудовия договор е „закриване на предприятието”, т.е. преустановяване на неговата цялостна производствена и служебна дейност. Закриването на предприятието се извършва по решение, по реда и от органа или лицето, което го е създало и чиято собственост е то.

При прекратяване на трудовия договор на това основание закрилата при уволнение по чл. 333 КТ не се прилага.
Изчакате по свястни мнения :)

но - кажете им да го направят на безсрочен договор и не би следвало да има проблем, освен за служителя, който ще се наеме.  Срочен договор подновяван всяка година си е безсрочен за мен от всякъде. Погледнете чл.68 от кодекса на труда.


§ 1. По смисъла на тази наредба:
1. "разносна търговия" е продажба на стоки или услуги извън търговския обект по предварителна заявка; за разносна търговия се счита и продажбата на вестници и списания за обекти, специализирани само за вестници и списания;

Най-популярният мол тази зима - Парацетамол.
Трябва да намерите подходяш подход на разговорите си с нея. По притеснително, може да стане, ако си търси правата по разни институции.

според закона, ако ще се обяснявате:

Данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност

Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 за лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност, определена с влязло в сила решение на компетентен орган, се намалява със 7920 лв., включително за годината на настъпване на неработоспособността и за годината на изтичане срока на валидност на решението.
(2) Месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2 за доходи от трудови правоотношения на лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност се намалява с 660 лв., включително за месеца на настъпване на неработоспособността и за месеца на изтичане срока на валидност на решението.

е де

чл.25
2) (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2019 г.) При разносна търговия фискалната касова бележка се издава от лицето по чл. 3 и се предава на разносвача, който от своя страна я предоставя на купувача при плащането, освен когато плащането по продажбата се регистрира и отчита чрез фискално устройство на мястото на предаване на стоката или услугата.
Не е задължително да се използва СУПТО. Хубаво е да имате все пак, улеснява бизнеса.
Кажете на новия работодател, че нямате служебна бележка или нямате нищо за изравняване и така.
Спазвате ли процедурата по дисциплинарно? Да не ви изкара болничен за тия дни и така. Искахте ли писмени обяснения и в този род.
Мисля, че следващите дни си ги водите работни - след, като си ги изработва и уволнението не е задължително да е точно след втория или трети ден.
лично мнение
Здравей,
бих го правил по същия начин.
Аз бих го регистрирал. Плащанията и касовите апрати нямат общо с това.
много добре, щом няма продажби:

преди започване на дейност по продажби на стоки/услуги от текста по-горе.