А сега ги попитай в коя наредба го пише това.
От 01.01.2004г общинските съветници са на трудови договори и се осигуряват на основание чл.4 ал.1 т.8 от КСО
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3478.msg16781/topicseen.html#new
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Задължително осигурени за общо заболяване и майчинство, инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт, трудова злополука и професионална болест и безработица по този кодекс са:

8. (*) (нова - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) лицата, упражняващи трудова дейност и получаващи доходи на изборни длъжности, с изключение на лицата по т. 1, 5 и 7, както и служителите с духовно звание на Българската православна църква и други регистрирани вероизповедания по Закона за вероизповеданията;
Необходими ми са длъжностни характеристики за Началник отдел "Обществени поръчки", главен специалист за същият отдел и  за младши експерт.
Благодаря предварително  :flowers:
Излишна бумащина. Това, което го пише в този акт, същото го пише и най-отдолу на ТД и се попълва, когато лицето започне работа. Не виждам защо трябва да се трупа досието с бумаги.


А  К  Т
за встъпване в длъжност


Днес ................. 200... г. на основание сключения трудов договор от ..................... 200... г. и заверено уведомление (справка) от ТП на НОИ гр. ....................   
между................... ................   
предприятие, учреждение
представлявано от    
                                трите имена и длъжност

и    
трите имена и ЕГН на работника или служителя
на длъжност    

и съобразно поетото задължение за постъпване на работа се подписа настоящият акт с който се удостовери, че работникът (служителят) постъпи на работа на ........................ .... 200... г.

Работник (служител):    
   подпис

Отдел „Човешки ресурси“:    
     подпис
чл.177 и чл.228 от КТ и чл.18 от НСОРЗ
Не, не е необходимо да има отделен протокол.
1.Чл.331 от КТ погледнете за освобождаването. По друг начин не зная за това не справяне с работата. Две години се е справяла и изведнъж...............
2.Не е ползвала отпуск от когато е назначена!?!?  :hmmm: и не се справя с работата !?!? :blink: За изчисляването погледнете НРВПО
3.да
4. Това, че работи на 4ч не е от значение, нито за отпуската, нито за обезщетението. Полага й се отпуск като за работа при 8ч
В УП-2 последен ден в осигуряване
В УП-3 денят от който не е на работа
И аз никога не съм имала проблем с УП-1 е УП-2. Не слага лицето подписа на страницата, а аз и то там където съм закачила страниците с тел бод. Като там където ги прегъвам се подписвам така, че подписа ми да е н двата листа и слагам и печат, за да не се разменят страници. Пише се на всяка страница трите имена и ЕГН-то на лицето.
Здравейте,правото на обезщетение за майчинство се запазва при сключване на втори трудов договор след 135-я ден:


Има право да работи, но няма да получава обезщетението до 410-те дни. Никак не съм съгласна с това писмо и така е написано, че може да се прочете и така, и така. Четете внимателно и разсъждавайте.
здравейте!имам следният казус.лице на основен трудов договор 8 часа е в майчинство, може ли да сключи трудов договор по чл ,111 и да си работи на 4 часа или на 8 като си остава в същото време на трудов договор при първият работодател и оттам си ползва майчинството,

В майчинство кое? Ако е за оглеждане на дете до 2г възраст, има право да си получава пълното майчинство и да работи на втори ТД дори и за 8ч да е той.
Пак. Щом така е написано и в едната и в другата наредба, пак така ще го погледна, докато не си променят нормативните документи.
Чела съм ги не веднъж и нищо няма да си дойде на мястото, докато не си променят наредбата и да престанат да работят с писма, които си оставят само за тяхно ползване.


Съгласна съм, Далила, но защо не си променят и наредбите?
Посоченият член от наредбата пише следното

(6) Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност. Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест (лекуващият лекар, ЛКК, ТЕЛК или НЕЛК). Това обстоятелство се отразява в ЛАК по реда на правилника по чл. 109 от Закона за здравето (ЗЗ).

Каквото е написано и в чл.21 ал.2 от НМЕР

Да виждате разлика?
Ако е документа е на компютъра можете да си увеличите редовете сами. Датите са тази, които са записани в самото УП-2. Ако Вие сте от страната на работодател не сте задължени да попълвате УП-1. УП-1 се попълва лично от кандидат пенсионера. Вие можете да го попълнете само при добро желание от Ваша страна.