Защо да не е на граждански договор.Инструментите него Ви ли са!Той извършва услуга с личен труд.Може да се наложи и веднаж в месеца да дойде.Но може би греша.

Какво извършва? А работното време от....до......, а работното място?
Да използвам темата да попитам: какъв вид договор да се сключи с работник, който да бъде назначен на работа в магазин в обект в друг град, като заплащането ще му бъде изчислявано единствено в % от оборота?
 :(

Просто такова заплащане в България все още няма :( Сори, но такъв ТД с такова заплащане, просто не можете да сключите!


П.П. И ще Ви помоля да си пускате отделна тема, а не да използвате други. Вашето питане няма нищо общо с питането на лицето, което е пуснало темата.
А най точно е в Наредбата за работното време, почивките и отпуските  :smile1:
няма как да принудите когото и да било да стане самоосигуряващо се лице.

Тогава защо го предлагаш? Още снощи щях да те попитам, как ще ги накараш да станат самоосигуряващи, но реших да те изчакам :)
За лицето, което ще е основен - чл.67. За лицето което ще е втори - чл.110 (ако са двата ТД при един и същи работодател) или чл.111 (ако са при различни работодатели). Задължително в ТД посочвате от.... до ...... работното време на лицата.
ГД - твърдо не!
Това основен ТД ли е или има и друг?
Какво мислите, че печелите с чл.114?
Ако работи над 40ч месечно отивате на всички осигуровки като за основен или втори ТД. Така, че аз не виждам, защо сте се хванали с този член.
Да, но не по-малко от МРЗ за страната.
Интересува ме когато аз взема този ПИК от НОЙ ,защо трябва да го предам в работата си.Изискват ми го в работата защо?

Ездна малка забележка :) не се пише НОЙ , а НОИ
За охрана не може да е договора по т.2. Прави са от ИТ. Променете основанието на ТД с т.1.
Вие много добре знаете договора с възложителя за колко време е сключен.
Обезщетението е 90% от осиг.доход, НО не повече от нетната сума, която сте получавали. Мисля, че това, което получавате е правилно изплатено от НОИ.
Според Младенов обаче трябват политики, които стимулират майките доброволно да се връщат по-бързо на пазара на труда.


А има ли го този пазар и какво им предлагат?
От къде сте стигнали до този извод и от кога сте в майчинство?
Та те и за това го направиха. Беше високо, защото някои майки........изкуствено повишаваха осигурителния си доход, за да могат да теглят повече от НОИ, което не беше никак редно. Сега покрай сухото, гори и суровото. :(
Е щом е по график сега да я ползвате, трябва да я ползвате.
Отпуската се ползва по график, който се утвърждава до 31.12.2011г е за 2012. Ако сте по-график, може да Ви издаде заповед да я ползвате, независимо дали искате или - не. Но ако не е по график, няма право да настоява да излезнете в отпуск.
Най-напред си вземи отпуската, а след това ще помислиш за болнични. Би трябвало лекаря наблюдаващ бременността да ти го издаде или да те прати на комисия. Няма как да ти издадат един болничен до излизането в майчинство, но може да ти издават такива, ако лекарите преценят това, че е наложително.
Няма време  :P НАП ще пусне кепенци! :smile1:
като няма време, лицето няма да започне работа на новата длъжност 02.05, а от 03.05  :smile1:
Подписа и на предизвестието, и на заповедта са само за това, че си ги получила, а не дали си съгласна с тях. Правата се търсят само чрез съда.
Здравната осигуровка е за сметка на лицето, което е поискала тази отпуск ,или е за сметка на работодател, ако той...............това не е разрешено, но в БГ всичко може :( е пратил работника в този вид отпуск. Прекъсваш осигуряването в Д1 с код 01 и подаваш Д1 с код 28 за периода без стаж

За справка: Закона за здравното осигуряване и Указание за попълване на Д1


П.П. Дадох отговор без да попитам :( Та този вид отпуск на основание кой член от КТ е?