И не само него :) НРВПО също .
maro, 8-те месеца стаж за ползване на отпуск се изискват, когато за първи път започваш работа  през живота си, а не при всеки нов  работодател. Никъде в КТ не е записано, че е задължително, да бъде в изпитателен срок на основание чл. 70. Също така чл. 70 не е член на основание, на който може, да се сключва трудов договор, а такива са чл.67; 68
Заплатата е тази, която е договорена с ТД. Не можете да намалявате и да приравнявате към 8ч. ТД е за раб.време 7 или 6ч, и съответната заплата за това време. В декларация Д1 в пета позиция на т.16, съответно ще пишете 7 или 6, а не 8. По това ще се види, че лицето работи на 7ч. При 20 р.дни ще има отработени 140ч, тези часове ще запишете и в Д1. Отразява се на осигурителният стажа това намалено работно време и при напускане на лицето сте длъжни да го преизчислите към 8ч и да му издадете УП-3
Обадете се по телефона им или отидете на место и ги попитайте на какво основание да промените кода. Правилно е подадена Д1. Не променяйте нищо.
За две години, едва ли ще окаже толкова влияние това. Но вие избирате, как да постъпите. Аз Ви писах само, кое е по-изгодното.
Да си го закупи.
За какво пенсиониране се интересувате? За пенсиониране по категория няма да стане,защото няма необходимия осиг.стаж за втора категория. А за ОСВ ще трябва да почака, до 60г възраст. От 01.01.2012 г осиг.стаж започва да се вдига с по 4м всяка година до  достигане за пенсиониране за жените 37г., а от 01.01.2020г ще започне увеличаването на възрастта за пенсия с по 6м, до достигането на 63г за жените.
Пишете 26дни. Нима на колегите му, които имат отработени 24 дни по график за месеца и напускаха, щяхте да пишете 24 дни стаж? ???
Когато лицето има изработени часовете за периода си пишете периода по-календар, дори и да не са изработени, вината ще е напълно ваша и вие тогава за неизработените часове сте длъжни да платите престой на това лице, защото не сте му уплътнили раб.време, а когато е изработило повече, плащате извънреден труд. За това се внимава как се прави графика, така че да няма много извънреден, но и да няма по-малко часове, а да се плаща престой.
По друг начин стоят нещата ако лицето беше назначено по ТД на по-малко от 8часов раб.ден и изчисленията биха изглеждали по съвсем друг начин.
Но за примера, който питате, това не се отнася. Лицето е на ТД на 8ч раб.ден и вие сте длъжни да му признаете ТС и ОС 26 дни.Да си му изплатите извънредният труд и за него да издадете УП-3.

П.П Колкото за тримесечния период, който питате, ще пишете в книжката 3м и ще имате 5дни извънреден труд, не може да има повече изработени раб.време по календар. Не ви интересуват дните, интересуват ви вас часовете, които са изработени. Раб.дни за периода х 8ч = на нормата за периода, по тази норма ще се ръководите, това лице има ли или няма извънреден труд. А ако има по-малко часове, пак ви повтарям, то не е виновно, вие му признавате тримесечен стаж и си плащате престой за часовете, които не е отработило.
Нищо повече от решението на ТЕЛК.
Уточнете за НКИД ли питате или за НКПД?
Изчисляването на трудовия стаж става по реда на чл. 355 от КТ.
Съгласно чл. 355, ал. 5 от КТ, по този кодекс за трудов стаж не се признава времето в повече от действително изслуженото по трудово правоотношение, което се признава за пенсия

Съществува разлика между понятията трудов и осигурителен стаж.

Съгласно чл. 355 от Кодекса на труда (КТ) трудовият стаж се изчислява в дни, месеци и години. За 1 ден трудов стаж се признава времето, през което работникът или служителят е работил най-малко половината от законоустановеното за него работно време за деня по едно или няколко трудови правоотношения. За 1 месец трудов стаж се зачита календарният месец, през който са изработени най-малко 21 дни при петдневна работна седмица. За 1 година трудов стаж се признават 12 месеца трудов стаж, изчислени по установения начин. Трудовият стаж се изчислява от работодателя при спазване на чл. 355 от Кодекса на труда. При прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да впише придобитият от работника или служителя трудов стаж в трудовата му книжка.


Определеният по този начин трудов стаж не може да бъде по-голям от броя на работните дни за периода на сумирането.

Отговорете си на въпроса, колко ви са работните дни за времето на сумиране, недейте да гледате раб.дни по календар. При сумарно раб.време вие не се ръководите от раб.дни по календар. Ако се ръководите от р.дни по календар, тогава би трябвало да запишете на лицето 19 дни Тс, а това не е вярно. При вас и почивните дни са работни дни. Не се заблуждавайте с раб.дни по календара.

Прекъснали ли сте осигуряването и не става ясно за какви декларации питате?
Трудовият стаж на лицето е 26дни, не ви интересуват раб.дни, щом лицето е назначено на 8часов раб.ден. Извънредният труд е 34,28ч. Не проверявах дали правилно превръщате нощният в дневен, но сигурно знаете, че нощните се превръщат с коефициент 1,143 към дневни.
Да, прави сте, заблудила съм се. Осиг.доход е не по-малко от 240лв. Извинявайте!
Да, с това уточнение вече е друго :)
Зависи преди всичко от размера на възнаграждението за месеца.
ЗЗО чл.40 ал.1

3. (изм. - ДВ, бр. 111 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) за лицата, работещи без трудово правоотношение:
а) (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2009 г., в сила от 18.12.2009 г.) ако не се осигуряват по реда на т. 1, 2 и 2а и получават възнаграждение, равно или по-голямо от минималната работна заплата за страната, върху облагаемия доход, след намаляването му с разходите за дейността; когато е получено възнаграждение под минималната работна заплата за страната, след намаляването му с разходите за дейността, осигуряването се извършва по реда на ал. 5;

КСО
чл.4
 ал.3 (Обявена за противоконституционна по отношение на работещите пенсионери, включени в кръга на задължително осигурените лица по този законов текст - РКС, ДВ, бр. 55 от 2000 г.) Задължително осигурени за инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт са:
5. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., доп. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) лицата, които полагат труд без трудово правоотношение и получават месечно възнаграждение, равно или над една минимална работна заплата, след намаляването му с разходите за дейността, ако не са осигурени на друго основание през съответния месец;
6. (нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) лицата, които полагат труд без трудово правоотношение, които са осигурени на друго основание през съответния месец, независимо от размера на полученото възнаграждение.
И през изпитателния срок, лицето няма да излиза отпуск?