Може ли да обясните защо не внася?
Аз не питам дали съм за проверка а как да сметна тези неща, моля ви четете и след това пишете

Чета и след това пиша, можете да бъдете уверени в това. Не виждам начин, как ще се управите по този начин. А след, като сте забъркали кашата, трябва да намерите начин и да се управите.
Няма как. Само мога да ви кажа, че сте за проверка от ИТ и тогава ще се научите.
При работа на 4ч се записва помесечно периода в УП-2, за периодите на 8ч и 6 ч по години. УП-3 всеки период на отделен ред и без да си сумира осиг.стаж
Моля, отговорете ми на следния въпрос! При работа на смени със сумарно отчитане на работното време, как се начисляват отпуските. Ако човек иска да излезе в отпуск, например от 12.05.2007г /събота/, за 20 работни дни, а по график той трябва да е на работа на 12 и 13.05.2007 г./събота и неделя/, а болничните? По стандартния календар ли или графика?
   19-04-2007   
         Eмил  Мирославов - Директор Дирекция "Трудово право и обществено осигуряване"   Отговор

Министерството на труда и социалната политика е изразявало становище относно ползването на платен годишен отпуск от работници и служители, които работят по график. Независимо от начина на изчисляване на работното време (подневно или сумирано) платения годишен отпуск по чл. 155 и чл. 156 от Кодекса на труда се ползва в работни дни по календар. В този смисъл са писма № 26-00-5 от 10.01.1996 г. и № 92-00-47 от 05.04.1999 г. на Министерството на труда и социалната политика.
Дните на неплатения отпуск се броят в зависимост от това, как са поискани от работника или служителя – в календарни дни или в работни дни.
Съгласно раздел І, т.1 от Указания № 91-01-201 от 15.08.2003 г. относно изчисляване на паричните обезщетения за временна неработоспособност или за бременност и раждане, при сумирано изчисляване на работното време, както и при работа на дневни сменни графици, паричното обезщетение за временна неработоспособност или за бременност и раждане се изплаща за работните часове по личния график на осигурения, а ако няма такъв - по графика на звеното, към което се числи, включено в периода на временната неработоспособност.
Следователно, дните за които работникът или служителят получава парично обезщетение за временна неработоспособност (по графика) се броят като работни дни за съответния период.
Лицето е ползвало 11 дни отпуск. Отпуск при СИРВ се смята в раб.дни по календара, а не по графика. Прочете си Наредбата за работното време и отпуските, и дайте на тези от ИТ също да я прочетат.
Пропорционално на времето зачетено за стаж.
Първо УП-2 и трудов стаж хич не си вървят :)
УП-2 е за осиг.доход, не за стаж.
Изготвяте УП-2 само за периода, който е при вас. Останалите УП-та си ги търси от бившите работодатели.
Документите за пенсиониране по болест се изготвят по същият начин, както изготвяте за пенсиониране за ОСВ. Само с тази разлика, че се не приключва ТК и се издава УП-3 за стажа при вас, ако лицето е с право на работа и ще остане да работи, до датата на инвалидизиране, която е записана в решението от ТЕЛК.
Но все пак не забравяйте, че отпуск се ползва и се "изтегля" напред само със съгласието на работодателя. :)
Има право, да работи по ГД, стига само да не е прикрит ТД.
За подаване на уведомление за освобождаване.
Изплащате 3-те дни от работодател на база договореното с ТД БТВ, но осигуровките във вашият случай ще са върху 100% МОД за длъжността пропорционално за тези три дена.
Не разбрах те ли, че не може? Работното място ще му е адреса на фирмата, а ще го командировате по обектите. не ви се занимава с това, но ще имате проблеми с ИТ и глобите са доста солени.
Не може, да работи повече от 4ч по втори ТД, никъде не е писано, че не може да работи повече от 2ч. Декларация се подава от лицето на всеки 4м, че желае да работи повече от 48ч седмично. Документацията е: Декларациите от работниците
Когато задавате  въпроси и очаквате верни отговори, ги задавайте, както трябва. Всичко това, което ви писах, като отговор, се отнася само за 8часов работен ден. За 4 часов няма да е така.
Стажа на лицето 7м 3дни, не 2дни.
Осигурителният стаж ти е равен на трудовият стаж, ако лицето е работило на 8ч;
В УП- 2 записваш така:
1.ред - 19.05-2010 - 12..08.2010г - 2м 24 дни - записвате осигурителният доход, като предполагам, че в този период е неплатеният със стаж, за този вид отпуск посочвате МРЗ пропорционално на дните в неплатен
2.ред - 22.11.2010 - 31.12.2010 - 1м 9дни - записвате осигурителният доход за този период
3. ред - 01.01.2011г - 31.03.2011г - 3м - осиг.доход

В УП-2 СЕ ОПИСВА КАЛЕНДАРЕН ПЕРИОД, А НЕ СТАЖ! УП-2 Е ЗА ОСИГ.ДОХОД!


 За едно и също лице ли ви е питането за 4ч?
Тя е свободен текст, няма такъв образец.
А какво ли става, когато минат на проверка и има назначени лица и видят, че ЕТ работи !?!?
Моят съвет е да не правите тези гимнастики, защото ще ви излезне доста солено това.