ФОРМУЛЯРИ И ОБРАЗЦИ ЗА ВРЕМЕННА НЕРАБОТОСПОСОБНОСТ И БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ
Ще трябва да представите декларация за 50% пл.майчинство до навършване на 2г на първото дете.
т.1 - 0
защо за 2011г?
Коригирате ли Д1?
Напишете в темата, по точки всичко каквото сте посочили в Д1, за да видим къде Ви е грешката.
В т.16 какво е записано? Би трябвало да е 02184 и си проверете осиг.доход да не падате под МОД за 4ч
Добро утро на всички! Не съм съгласна много с Елизабет защото дефакто лицето не е регистрирано ЗП той си очертава площите само и си произвежда зърно! На какво основание да му се удържат и внасят осигуровки здравни като той не е ЗП?

Добро утро. На каквото основание получава субсидия ;) задължен е да плаща здравни осигуровки.
А безработните, които получават доходи от наем, според Вас, на какво основание са задължени да си внасят здравните осигуровки върху наема?
В Закона за здравното осигуряване липсва подобна разпоредба, която да дава възможност за изключване на пенсионерите от кръга на задължително осигурените лица при получаване на субсидии, те  се осигуряват върху месечен осигурителен доход, който не може да бъде по-малък от минималния размер на осигурителния доход за земеделските производители , като самоосигуряващи се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване. Ежемесечните авансови здравноосигурителни вноски, са в размер на 8 на сто върху 240лв
Има право. А служителката от НАП няма право да отказва да приеме декларацията. Подайте жалба до началника й.
Продължавам да издавам. Не насочвам хората да си подават декларации в НОИ да се ползва ПР, защото не съм сигурна, какво е подавано на хората от другите колеги.Натъкнала съм се на какви ли не чудеса, за това най-добре е да се правят УП2.
Трябва да издадеш заповед за сумарно изчисляване на работното време ако продължавате така да го водите.
Да, така трябва да бъде, но явно на справката излиза нетното  :innocent: Много чудно защо е така. Трябва от НАП да отговорят. Преди от НОИ справките излизаха с осиг.доход, а сега тук не излиза това.
А бе, вие що не гледате темата, а ме оглеждате, да не ме купувате. Засрамихте ме :'( :P

Извинявай, но мисля, че Далила ти отговори, какво пишат в тази справка, не осиг.доход, а нетния и седя, и се чудя защо е така.
Преди малко Info71 беше на линия, но сега не го виждам, та дано влезне пак и ако може и той да обясни защо е така.
Ха, даже не бях чувала :)))

Е сега хем чу, и нагледно го видя  :P  ;D
Таня що да прави изравняване всеки месец не е ли на периода вписан във вътрешния правилник?! А и преподавателският норматив не е ли норматив за конкретна работа с децата.
Ако не е с ТД по чл.114 то следва месечно да отработи 1/2 от норматива или приблизително 80ч. което на седмица прави около 20 ч. и ще си ги работи. Кой им е казал че ще влязат ще си изпеят песничките за 12 ч. и ще си идат - щом е на 4 ч...ще си се подготвя в останалите 8 ч. до 20 (т.е. сряда и четвъртък) с материали с теми с опис на резултати и планиране на въздействия и всичко което един педагог там прави....

Да така е, но не им зная организацията на работа и за това отговорих така.
Току що погледнах на мой служител какво излиза в тази справка.
Независимо, че пише "Осиг.доход" това е нетното възнаграждение /засекох го с ведомостта/, след приспадане на осигуровки и данък.
Но мен ме изненада друго:
м.08.2009 и от м.12.2009 до м.06.2010 вкл. е осигуряван на 4 часа
м. 03.2010 е непълен и от м.04.2010 до м.08.2011 е подавана Д1 за пълен месец, но с нулеви стойности

 ;D Ти ако не си виждала неплатен цяла година и половина със стаж, на ДТМ ТРЗ-то е виждала  :yahoo: Тъй че не се учудвай на това ;) И за това нещо пак ще си платят за гаволъка. Майни тези периоди за 4ч, това с неплатеният е по-важното :)
Часове в прил.15 се попълват само за лица, които работят на сумарно изчисляване на работното време. Вие ще си пишете 8ч законноустановено раб.време и ще си пишете в дни.
Не може с кръстче, прави са ИТ. Легенда имате ли? Ще правите така графика за месеца, че една седмица ще работи по-малко часове. Важното е часовете за месеца лицето да изработи. Ако изработи повече, ще плащате извънреден труд, а ако изработи по-малко, ще плащате престой.
Нещо май аз не разбрах :) заместничката също излиза в отпуск по болест, а след това ще излезне за бременност и раждане. Така ли е?
Тогава може да назначите трето лице на тази длъжност, но като заместник на титуляра. Когато титуляра се върне на работа, тогава освобождавате двете заместнички.
Не, нещо не ми харесва. Седя и се чудя, дали може в ТД да е едно, а в Д1 да се подава с друго. Имаш ли в ТД кода на длъжността?