Едва ли с ДС ще стане да промениш от втори ТД на основен. Става единствено с освобождаване и на ново назначаване.
За Д6 не е корекция, а нова редовна само със сумите за увеличение. За останалото вижте наредбата
Скрит текст :
Един ден работил - разболял се и обема намалял:)
Гимнастика за пред бюрото по труда  :wink1: но ако ги лепне ИТ не знам тогава как ще се оправят  :smile1:
А защо го плащате на тримесечие? Как сте подали Д1. Изчислявате за всеки месец по отделно и да се посочи и в Д1. За самото изчисляване са  важни и дните, през които е положен този извънреден труд във вашия случай.
Възможно е, ако можете да докажете намаляване обема на работа
На сумарно отчитане ли сте на работното време и на какъв период сте?
 
Да, де, ама доколкото се разбира този срок изтича на 10.01.2015 г.....

 :blush: Чела, но не доразбрала.............. ... Сори
Сега загрявам, че въпроса Ви е трябва ли да я освободите от този договор, за да я назначите на основен. По време на майчинството няма как да стане, освен ако лицето не желае това
Упражнявам се в размисли и много страсти тая вечер. Споделям, защото не мога да стигна до някакво никакво решение.
Бременна с термин 19.01.2015 г., без никакъв стаж. Била студентка преди две години за два месеца, оттогава нито един работен ден.
Днес ми се сервира, че трябва да я регистрирам като ЗП, за да получава майчинство.
И почвам да мисля:
до м. декември, когато трябва да излезе в първи болничен, няма да има 12 месеца трудов стаж. Хубаво, ще има там преизчисляване и тинтири-минтири. Мисля в по-далечен план. Ражда на 19 януари и до 25-ти февруари аз трябва да я пререгистрирам като ЗП. Ама тя ще е в болничен. Освен това регистрацията като ЗП означава упражняване на дейност, съответно работа и придобиване на доходи. Е нали е първо в болнични, после в отпуск за отглеждане на малко дете - как едновременно с това ще упражнява дейност и ще има доходи?
Много ви моля, ориентирайте ме в обстановката - тази материя ми е съвсем, съвсем чужда...
Като няма да има необходимия стаж, за какво са тогава тия гимнастики? А и сама си писала, че няма как да стане пререгистрацията й като ЗП по време на болничен. Тогава!?!? Пусни я да се развива ;)
Защо поради изтичане на срока?

Имаме служителка, назначена на основание чл. 111, във връзка с чл.68, ал.1, т.1 от КТ – за срок от три години.
... дали може да търпим някакви санкции, ако нищо не предприемем (ние, имам предвид, като втори работодател).
Винаги можем да кажем "не сме знаели",а?
Или?

Какво не сте знаели  :wink1: че е на срочен ТД ли? Как така не сте знаели :blink:
Трябва да освободите лицето поради изтичане срока на договора. Не сте задължени да я назначите на ново. Тя трябва да подаде декларация за промяна на обстоятелствата, за да й се прекъсне майчинството. След това ако вие искате можете да я назначите на основен ТД, да отработи един ден и да излезне на ново в отпуск за отглеждане на дете до 2г.
Но освобождаването е задължително. Не се ползва от защитата на чл333 от КТ при този вид ТД.
Да не бъркате чл. 111 с чл. 114? Когато подавате редовна декларация за увеличение на някои фондове в нея се пише само фондовете, за които се увеличава сумата.
За корекцията чл.6а от Наредбата
(8) Декларация образец № 6 за лицата по чл. 3, ал. 3, т. 1 - 4 се подава с код за корекция, когато се намалява размерът на декларирано задължение. В този случай освен коригираните се попълват и всички останали данни от съответната колона на подадената преди това декларация. Не се коригират данните за месец и година, код или наименование на задълженото лице, код за вид плащане и дата на изплащане/начисляване.
(9) Декларация образец № 6, подадена от лицата по чл. 3, ал. 3, т. 1 или от осигурителна каса, може да се коригира до края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията. След този срок декларации се подават само на електронен или хартиен носител след разрешение на Националната агенция за приходите.
(10) (*) Когато се коригира декларирано задължение по чл. 2, ал. 2, т. 2, се подават и декларации образец № 1, така че да се запази равенството по чл. 2, ал. 4.
(11) Декларация образец № 6, подадена от лицата по чл. 3, ал. 3, т. 2, 3 и 4, може да се коригира до изтичане на срока за подаването й.
Установяване и изчисляване на сроковете
Чл. 22. (1) Срокът в административното производство е 14-дневен, когато не е установен от закона или определен от органа по приходите, съответно от публичния изпълнител. Органът по приходите и публичният изпълнител не могат да определят срок, по-кратък от 7 дни.
(2) Сроковете се изчисляват по години, месеци, седмици и дни.
(3) Срокът, който се брои по години, изтича на същото число и в същия месец на съответната година, а когато такова число няма - в края на съответния месец.
(4) Срокът, който се брои по месеци, изтича на съответното число на последния месец, а ако последният месец няма съответното число, срокът изтича в последния му ден.
(5) Срокът, който се брои на седмици, изтича в съответния ден на последната седмица.
(6) Срокът, който се брои на дни, се изчислява от деня, следващ деня, от който започва да тече срокът, и изтича в края на последния му ден.
(7) Когато срокът изтича в неприсъствен ден, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.
(8) Последният ден на срока продължава до края на двадесет и четвъртия час, но ако трябва лично да се извърши или представи нещо пред органа по приходите или публичния изпълнител, срокът изтича в момента на приключване на работното време.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135514513
След 410-ят ден се назначава друг да управлява фирмата.
Защо да не е правилно? И ние имаме номер на ЛК и ЕГН. Защо за чужденеца да не е?
Тези през които дохода му е бил по-висок от осигурителният доход за страната.

http://www.noi.bg/legislationbg/methods/846-miikoef
Зависи каква сума слагате за болничните и как го изчислявате. По време на болничен за обезщетението за бременност и раждане се използва сумата от която е изчислен болничния. А вашият доход, който е база за болничния през юни не е висок.