Счетоводителите не се занимаваме с откриването на ново предприятие по принцип, а адвокатите, така че се обърнете към правилните хора.
Ако този управител няма кой да го замести, разбирайте лице по договор, което да подписва контракти, да го представлява пред държавни институции, клиенти, банки, доставчици и прочие, то с клизма ще докажете, че не полага личен труд в предприятието си. Иначе съм съгласен с предходните две мнения.
Кредитополучателят дава паричките на собственика на ЕООД-то, той ги внася в предприятието си, оформя се като заем или вноска, а след това от имено на юридическото лице ги внася по сметката на доставчика.
Инвентаризацията е един от вариантите.
Според мен този способ е приложим в случай, че за закупения актив има наличен документ. Аз бих  го отчел само като приход от продажба или друг такъв, без да изписвам нищо. Това не е много удачен вариант, ще се обложи върху 100% от продажбата, но... Може да се опита да си намери фактура от някого друг. Ако е платено и от касата на предприятието, ще трябва да помисли за  необоснован разход, ако прилага ЗКПО.
Ха, ако спрете да плащате дължимото ДДС, могат да се присетят да Ви дерегистрират.
Нали е без ОЗМ :)
По презумпция съм приел, че щом взима болничен, е осигурен за ОЗМ, иначе за какво му е? Така вече съм съгласен.
СОЛ е с ковид, може ли давземе болнични, като е на нистк процент ДОО, без болнични и майчинство, за да внесе по-малко осигуровки, възстановяването е дълго, нищо няма даполучи, но за престоя в болницата и карантината, ще внесе само 4,8% здравни, може ли да вземе и представи болничн в НОИ/
Може да вземе болничен, но кел файда, няма да получи нищо, понеже не се осигурява за ОЗМ. А за да внесе по-малко осигуровки, то осигуряването трябва да е било прекратено по време на болничния, ако все пак е нямал възможност да работи, в противен случай, си дължи осигуровките като поп и това е дереджето.
Това не може да стане. С болнични или без си плаща пълната сума осигуровки.
Това мисля, че не вярно! След като е осигурен за ОЗМ, то има право на болничен, а осигуровките се поемат още от първия ден от НОИ.
Никак не ги осчетоводявате, колкото е изразходил, толкова и разход признавате, това че е решил да си напълни резервоара малко повече си е за негова сметка.
Минимален осигурителен доход - 650 лв. и без право на болнични:

ДОД - 46,93

Това откъде го измислихте?
Ако осигуровките се плащат през сметката на ЮЛ, то от доходът, който получава за положения труд, се приспадат осигуровките и се облагат с 10 на сто, в противен случай не.
Осигурителният стаж се закупува наведнъж, а не на части.
Ако не можете онлайн да подадете прекъсването/прекратяването на осигуряването, то ще трябва да го направите на място в НАП, а понеже срокът му е изтекъл, то те са си в правото да наложат административна глоба.
Друг въпрос е, че при повече от пет прекъсвания може (или можеше) да се подаде втора Д1.
Точно това - не знаех, че може да се подава втора Д1 при толкова много прекъсвания, а не ми се е налагало да го правя! Благодаря ти!
Стандартно!
Стандартно? Когато има пет клетки за полетата "възобновяване" и "прекъсване"?
Само да не е прекъсването 10 пъти в месеца за по два дни, че това Д1 как ще се попълни...
А НАП как не са го третирали като скрито разпределение...
ДДС няма, няма и как да има, след като не сте ползвали ДК.
Здравейте! При извършена проверка от НАП относно касова наличност е установена липса на пари в незначителен размер под 100.00 лв. Сумата следва да се осчетоводи ката текущ разход, който не се признава за данъчни цели, т.е. посочва се в увеличение при данъчно преобразуване. А ДДС???
Па нямате ли си МОЛ, касиер да му търсите отговорност, да го начетете или да заведете дело, ако не иска да ги плаща?
Аз също не го харесвам, но пък е нормално, поне за мен, понеже и друг път съм работил със сайтове, които си сменят облика, но по-късно се свиква с тях.
За митото имате: Доставки/Разчети с митници. Нали все пак формирате цена на придобиване на актива?