381
Вече имам достъп с КЕП и в НАП. В подадената ГДД по чл.92 е посочен код 5819. Та от всички посочени кодове се чудя,кой точно да избера ,за да определя процента за ТЗПБ.
382
Днес получех достъп до старите отчети ,подадени в НСИ. Оказа се,че имало код за нестопанска дейност-94.11 и код за стопанска дейност 85.59
Явно има още много да уча за ЮЛНЦ. :blush:
383
Според мен е 94.99-Дейност на орг. с нестопанска цел,некласифицирани другаде.
384
ЮЛНЦ » НКИД на ЮЛНЦ
28.05.2019, 14:01
Моля да ми помогнете да определя НКИД на ЮЛНЦ-сдружение ,което има и стопанска дейност.Дейността се изразява в организиране на обучения и конференции има и реклама в собствен сайт,както и издаване на месечен бюлетин.Според вас ,какъв трябва да е НКИД?
 :blush:Да,малко подвеждащо,за което се извинявам.
Да,обаче то не е прекъснало дейност.Въпреки ,че няма приходи за 2019г.,няма и стоки ,които да продаде, сметките за телефон и ел.енергия идват на името на ЕТ.Вече поне 3 г. ги увещавам да ги прехвърлят в ЕООД-то.И тъй като в ЕТ-то все още се водят две машини ,на три,четири месеца пускаме по една фактура за извършени услуги с тези машини и ползваме натрупания ДК от фактурите за ток и телефон.Та,затова се чудя,дали е удачно да се прекъсне дейността от ЕТ-то.
Сега проверих с ПИК.За пояснение -лицето е пенсионер и във вид осигуряване пише Пенсионер. За ЕТ-то пише Активен с осигуряване ,а за ЕООД-то пише само Активен.
Явно ще трябва да отида в НАП на място ,дано ми обяснят какво точно трябва да се направи.Аз се каня да го направя това от една година,но все не остава време.Обаче явно вече ще трябва да се направи,защото ЕТ-то вече не извършва дейност.
И аз имам такава ситуация.Собственик и на ЕООД и на ЕТ. Лицето се самоосигурява през ЕТ-то.Преди години ,когато ЕООД-то започваше дейност  е подадено ОКД5 за започване на дейността през него,но осигуряването остана през ЕТ .Сега иска да започне осигуряването през ЕООД-то.От прочетеното разбирам,че сега не би трябвало да се подава никакво ОКД5,а само Д1 да се подаде от ЕООД-то.Правилно ли съм разбрала?
Здравейте,имам предложение за счетоводство на павилион за алкохол и цигари.Ще съм много благодарна,ако някой,който се занимава с това ми даде насоки,къде и какво да прочета в тази връзка.За новата регистрация на търговците на цигари вече разбрах.Има ли нещо по специално при този вид търговия?Нещо на което трябва да обърна по специално внимание?
Предполагам,че този адвокат е регистриран като свободна професия.Ако е така ,трябва да посочи доходите си в Прил.3 от ГДД.
Плановете хубаво ги пратихме,ама сега ще трябва и Вътрешни правила да пращаме.
Ако не публикуват нови,ще им изпратим пак тези :smile1:
И без това преди си останахме само с изпращането.Надявам се и сега да е така.Да не вземат нещо да се активизират и да проверяват.
А,някой има ли запазени от старите,които ни одобриха?
Влизах,излизах,потвърждавах по сто пъти.Попълних на ръка част 8-ма. 20 минути се мотах с това приложение.накрая взе ,че стана-попълни се автоматично отпред в декларацията.Сега ще чакам ,лицето да ми прати банкова сметка,че има данък за възстановяване и ще я подавам с ПИК.
Попълвам декларацията на едно ФЛ,което е направило лични вноски за доброволно пенсионно осигуряване.Опитвам се да попълня част втора,но не става-изобщо не ми дава да пиша там.Пише,че автоматично ще се попълни част 8-ма.И съответно автоматично трябва да се попълни сумата и в самата декларация.да ,ама не става.Явно нещо не правя както трябва,ама какво?Някой ,който е попълвал това приложение да помогне?
Е,то не ни остава друго ,освен да чакаме.Обаче в началото на м. май пак ще има истерии.
Ако изобщо нещо публикуват ,сигурно ще е на 10.05.
Вече подадох ГДД и се сетих за тези Вътрешни правила,които ще трябва да подаваме до 12.05.2019г. Приеха ли някакви примерни вече?
От кога ФЛ могат да виждат ,кой какво е подал за тях.Искам да подам ГДД на едно ФЛ с ГД-ри,но ми се ще да видя кой какво е подал за него.Обаче тази справка още не е активна.Някой спомня ли се миналата година ,от коя дата беше активна ?