Не сме се разбрали нещо, явно :)
Дори не съм го смятала. Вие казахте колко е и се ядосахте, че не стига и затова казах какво ще стане ако нямате стаж. След като колегите са го сметнали няма за какво да се притеснявате.
В такъв случай нямате достатъчно стаж, но пак може да бъдете назначена на трудов договор и когато придобиете необходимия стаж НОИ ще започне да плаща. До тогава ще си получавате от социалните обезщетение.
Докато изтече майчинството трябва да се осигурявате във Вашата фирма и да си подавате Д1 всеки месец. Дейността е желателно да я спрете, за да не се налага да връщате пари на НОИ :)
Имам вече няколко фирми, които са си платили данък печалба и... да видим какво ще стане в системата им..каша както винаги
За да се регистрирате като самоосигуряващо лице трябва да имате и дейност, защото рискувате от НОИ да не Ви признаят стажа. Имате ли дейност ще имате и други разходи освен осигуровките ако сте назначена по ТД. За да получавате обезщетение е нужно да имате 12 месеца стаж, който не е казано че трябва да е от една фирма. Колко стаж имате в момента?
значи осигуровките ще са по 11 00 00, а 55 11 11 за какво ще е тогава?
Осигуровките за месец Март се внасят до 25.04 :)
Поредната измислена глупост.... а тази сметка 11 00 00 за ддс ли ще е ? Защото 55 11 11 ще е за осигуровките и 56 11 11 за здравното, а дзпо 58 11 11 остава
Пак ли със същата грешка?
Всеки редовен платец ще има надвнесени суми заради ДОД и какво ще стане с тази надвнесена сума?
Ще Ви плати социални само за деня в осигуряване. След това само здравни докато детето направи 2 годинки.
Точно така, но ако заплатите за 12.2013 са платени трябва до днес да подадете и Д6 с код 8 и данъка.
Благодаря, Елена! А какви д-ти ще ми трябват? Болнични, отпуска, 45д преди термин и т.н - аз нямам.

Приложение 2+заповед за разрешаване на отпуск. Детето като направи 1 годинка +- няколко дена зависи кога е родено според термина се подава и приложение 3 +заповед за разрешаване на отпуск.
Вие си подавате с код 5 без данъка (то и да искате не можете да е с данък) и с код 8 данъка от 12.2013 (ако са платени заплатите)
За да вземате обезщетение от НОИ първо трябва да сте назначена на трудов договор и да имате поне 1 ден в осигуряване и след това да подадете необходимите документи.
Аз започвам да ги удържам от месеца, в който получа запорното съобщение.
Нали Ви отговорих по-горе?
До днес се подава данъка за личен труд за 12.2013 и с дата в т.9-01.2014 и дата 31.01.2014 а за примера, който сте дали съм отговорила.