Съвсем се оплетох.Попълвам си болничния при основния работодател  с вид осигурен 01,и попълвам от 04.03-08.03-пет работни дни и не посочвам часове.Проблем няма.При допълнителния трудов договор попълвам пак същите дати,но явно трябва да посоча или дни или часове?Опитах да пиша в последната колона 4 часа,но пак ми дава грешка.Попълних работни дни-5 и дневно работно време 4часа.Но продължава да ми изписва,че липсва стойност за дата.(и при двата болнични ли да посоча в последната колона 4часа?)

За вид осигурен 01 не посочвате часове, при вид осигурен 04 посочвате часове, ако бяха при един и същ работодател тогава щяхте да посочите часове и по вид осигурен 01.
Не е посочено в указанието за попълване на приложение № 15.

В Колона “Дневно работно време по правоотношението на лицето за месеца в часове” в 1 позиция се попълва продължителността на дневното работно време по правоотношението на лицето за месеца. Когато продължителността на дневното работно време по правоотношението на лицето за месеца е различна, се попълва среднодневното работно време, като при остатък по-малко от 30 минути се закръглява към пълния час, а при остатък 30 и повече минути - към следващия пълен час. Колоната се попълва само когато лицето работи при сумирано изчисляване на работното време и/или на смени по часов график, както и когато лицето е било осигурено по повече от едно правоотношение или основание при един осигурител (същия ЕИК). 

 :thumbup:
Аз имам болнични на майка на 2 договора в една и съща фирма и там се попълват часовете и при двата вида на осигуряване, но дори и да не го знаеш, програмата на НОИ следи за нарушения :)
И да искате не може да го удържите, защото когато правите СИС няма да сметне данък.
Работните часове ги иска когато лицето работи на два договора.
Когато напишете осигурен 04 в полето "дневно работно време по правоотношение....." трябва да посочите 4 часа щом е назначено на толкова :)
Здравейте,искам да попитам работих в една фирма от 02.08.2012 до 04.04.2013 и ме осигуряваха на 4 часа,не съм използвала платен годишен отпуск. Преди това нямам трудов стаж. Полага ли ми се платен годишен отпуск и дали трябва да  търся обезщетение?Благодаря!

Давам кратък отговор :)

Скрит текст :

Скрит текст :

Щом имате свободно работно място за тази длъжност и лицето може да я изпълнява, не виждам проблем да бъде назначено. Освен отпуската от 26 дни, не се удържа ДДФЛ и подлежи на закрила от уволнение по чл.333
Ако има нещо, което пропускам нека колегите да кажат :)
По това време вече не се сещам за нищо повече :)
Щом сте били в срок на изпитване, основанието (чл.71 ал.1) за прекратяване е правилно. Грешно са писали, че Ви се дължи обезщетение по чл.222, а може би бланката им е такава и не са я променили в случая. Не трябва да го има вписано това обезщетение по чл.222, такова се дължи ако сте съкратен по чл.328 ал.1 т.1 до т.4
Отидете при работодателя си да променят заповедта за освобождаване да не пише чл.222
В случая не Ви се полага обезщетение по чл.222
За обезщетението по чл.222 се издава и двете.
На пенсионер не му трябва ТК. Издава му се УП-3 за увеличаване на пенсията.
Номерацията си продължава от преди. :)
Можеше да го освободите на 01.04.2013 като работника дължи на работодателя обезщетение за не спазено предизвестие по чл.220
Аз също съм на мнение, че Д6 трябва да е за 1 месец, а Д1 за 2 месеца. Обезщетението се начислява в месец март и ддфл ще се отбележи в Д6 в същия месец.
Дано това Ви помогне да се ориентирате: http://qwerty1/1335-otpuski/


От статията излиза 20 часа/8 часа=2.5 дни, което в зависимост от закръглянето може да е 2 дни или 3 дни.
Същото се получава и както са описали колегите по-горе.
Вътре може да си коригирате големината на буквите.
Аз съм я ползвала за СОЛ и където се попълва съм си играла да оправям големината.
Може да си ги промените :)
Даже според мен се полагат 2 дни.
Преди, когато дните се въвеждаха на ръка на гърба на самия БЛ, дните в които лицето нямаше право на обезщетения се пишеше 0 дни, затова трябва да си опишете целия период, но само дните за които има право на обезщетение.
Служителката е казала така, но няма да приеме прил.15 с начална дата 27.03-31.03
Пробвахте ли да напишете 05.03-31.03-3 р.дни?
В т.4 трябва да пишете от 05-31 - 19 р. дни, но те ще платят на лицето от 27.03 :)