Казвам, че по ДДС номера може да им се види ЕГН-то, а не че ДДС-то има нещо общо в случая.
В този случай се посочва булстата. Каквото пише в фактурата, това ще пишете. Аз съм имала фактура за свободна професия, но с Булстат. Макар, че нотариус да не е по ДДС ми е много странно :) Поне не съм срещала такъв :)
Има значение, защото нотариусите регистрирани по ДДС задължително данъчния им номер след BG е ЕГН-то им.
Нотариусите се с BG и ЕГН-то им. Така че се вижда спокойно и може да се напише :)
Защо не попитате в НОИ? Там ще Ви отговорят най-добре.
При обикновената проверка не дава грешки, но при онлайн проверката няма как да не е дало грешка при липсващ вписан входящ номер. Няма как да нямате вписан номер, трябва да направите корекция.
Колежката иска да каже, че когато подавате корекцията на Д1 трябва да отбележите, че няма основание за подаване на Д6, защото там осигуровките са точни. Разликата е само в ДОД :)
Аз се учудвам, че е приет без да има написан входящ номер. При проверка на данните това го посочва като грешка. Подайте още една корекция, но си огледайте нещата за да не се налагат още такива :)
По време на болничния имате само здравно,  което е за сметка на работодателя и го плаща фирмата. Обезщетението се изплаща от НОИ. Можете да започнете с болничните от началото на бременността само е нужно да имате 1 ден в осигуряване в фирмата, като първия болничен ще има 3 дни за сметка на работодателя и за него ще има осигуровки, които ги плаща фирмата. Всеки следващ болничен, който продължава от предходния се изплаща изцяло от НОИ, като здравни се дължат през цялото време в болнични.
Аз все още твърдя, че по Д6 не трябва да се прави корекция, а само в Д1.
Според мен я отхвърля, защото промяната е в сумата на ДОД, а той не се засича с Д6, а то търси засечка с нея.
Да, включвате ги.
къде бъркам???????
Ох, аз Ви обърках за предната питаща. Във Вашия случай казахме, че няма какво да коригирате, защото данъка за месец 03 се подава в месец 04 до 25.05. Този данък, който искате да коригирате е за месец 2, а по него няма грешка.
Трябваше просто да подадете Д6 с код К за код 8 и данъка. Сега е станало по-голяма каша. Д1 не е трябвало да я пипате изобщо, защото данъка, който декларирате сега е бил за месец 02. Ако имате пълен достъп може да видите какво е станало с Д6. Ако нямате достъп. за да сте сигурни, че всичко е наред единствено се сещам да заличите записите по Д1 и Д6 и да си ги подадете наново с редовни данни.
Вие коригирате само Д6 с код 8, подайте само нея с код К. Другата Д6 с код 5 не трябва да я подавате
Коригиращата Д1 и Д6 е следвало да ги подадете заедно.
Подайте коригираща само на данъка, а не на цялата Д6.
сумите за ДДФЛ - 15,13 лв.

Данъка го декларирате следващия месец. Не би следвало да пускате Д6