Да, но ще е по-добре майка Ви да си подаде заявление за ПИК и да си го подадете, защото иначе се подава заявление за упълномощаване. По-лесно ще е да й издадат ПИК от НАП. Става бързо.
Зависи как е уговорен срока на изпитване. В повечето случаи е в полза на работодателя, което значи, че може да напуснете, но с предизвестие.
Така или иначе трябва да я подадете. Подайте я по ел.път, защото ако я подадете на място има вероятност да Ви глобят.
Д1 за м.06.2016 е с доход 300прага за ЗП/22работните дни в месеца*10 дниот 17.06-30.06=136.36лв.
Имайте предвид, че Д1 за м.06.2016 се подаваше до 25.07.2016г.
Д1 за м.07.2016 се изчислява по същия начин 300/21*19=271.43лв.
marpan_64 е права!
Днес ако подадете може най-рано от 19.07 да бъде прекратен.
Периода се записва от 02.02.2015 до 01.06.2016г. и си преобразувайте часовете в дни и дните в месеци.
Може да им издадете по едно УП,  ако им трябва нещо за НОИ.
Щом ЕООД-то не извършва никаква дейност, може да се осигурява на 300лв.като ЗП. Тук няма значение подаването на нулево ДДС.
Както Елеонора Матеева е казала в поста си от 20.07.2016 13:17 Пенсионерите не попадат в чл.40 ал.5 ЗЗО
А относно Вашия пост, в който казвате "И  програмния продукт на НАП приема по-нисък доход от МОД при СОЛ без отметка на "само здравно"...."
Бих казала, че е нормално да приема по-нисък доход, защото все пак има СОЛ, които може да бъдат в болнични и дохода съответно е по-малък от 420лв., но собственик пенсионер и здравно по-малко от 420лв... то такова чудо няма.
Отказвам да пиша повече по темата, подавайте си данните както сметнете, че е правилно за Вас, но бъдете готова НАП да отхвърли записа.
НЕ, не е правилно, както и да го погледнете! И  програмния продукт на НАП приема по-нисък доход от МОД при СОЛ без отметка на "само здравно"....но, то затова и методистите им се ограничават само да цитират изгодните текстове.....

Както и да го погледнем, за всички, които са се включили в темата е правилно.
Няма как СОЛ дори и пенсионер да внася здравни на по-нисък доход от 420лв. Върху 210лв. внасят безработните лица, както и лицата в неплатен отпуск.
Мисля, че категорично сте в грешка при тълкуването на КСО и ЗЗО в този случай. Това, че едно лице е пенсионер и е избрало / каквото право има / да не се осигурява за ДОО не го прави безработно лице по чл.40 ЗЗО, а то си е СОЛ със задължението за здравно осигуряване като такова. С една дума следва да внася здравни осигуровки върху 420 лв. в размер на 33.60 лв.. Ако бяхте права нямаше да има нито един пенсионер СОЛ с вноска от 33.60, а щеше да е 16.80 - кой счетоводител щеше да осигурява неправомерно СОЛ на по-висок доход ???

Дори програмния продукт на НАП не приема по-нисък доход от 420лв. при СОЛ с отметка "Само здравно" :)
Можете да го прекратите, след като договора е сключен по заместване. Болничния на заместника ще си бъде изплатен.
Щом има подадено Окд-5, дори и без да се осигурява за фонд Пенсии, лицето си е СОЛ и внася здравни върху 420лв.
Каквито сте подали и при 45 дневния болничен. Малката промяна идва, когато подавате третия болничен.
90 дни=3 месеца, точно както си описала в поста от 10:24
Скоро получихме техен образец с исканите документи и което трябваше да се направи от работодателя беше това, което писах по-горе. Всички останали точки си бяха от лицето.
Освен Д1 на СОЛ подавате и Д6 с код 8 и данъка.
Когато лицето се явява на ТЕЛК от работодателя се изисква да попълни Производствена характеристика, като по-голямата част се попълва от СТМ, както и служебна бележка дали лицето е ползвало болнични през последните 3 години и ако е ползвало се прави опис на самите болнични.
Преди когато попълвахме данните на гърба на БЛ, при напусналите се отбелязваше, че е осигурен за съответния риск. Сега не знам как се процедира, не ми се е случвало от тогава :) Нека някой запознат да каже :)
Логично щом има право да представя БЛ до 30 дни след напускането, би трябвало да се отбележи, че е осигурен. Лицето трябва и да влезе във ведомостта. В моят софтуер излиза като Болничен напуснал-30 дни. Няма дни за работодател, няма и Д1.