Оставете лицето на 8 часа, като опишете в ДС ще че работи на обект Х по 4 часа и на обект У по 4 часа.
След като лицето е назначено по ТД има право да ползва неплатен отпуск по чл.167а, като този отпуск се зачита за трудов и осигурителен стаж.
Точно това имам предвид - може да се изтегли формуляра, да се попълнят някои реквизити, които е позволено да се попълват предварително и да се разпечатат необходимите бройки. След това се представят в ИТ за заверка.

Друго не съм и казала. :)
Не знам за какви предварително разпечатани договори от ЗП става дума? В сайта им го пише.
"ДОГОВОРЪТ ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ФОРМА – създаден е образец, който, за да е валидно сключен, следва да съответства по форма и съдържание на утвърдения с наредбата образец и да е регистриран от съответната Д ИТ. Работодателите може да изтеглят образеца на трудов договор от електронния сайт на ИА ГИТ и да го разпечатат във формат А4 или да получат образци на трудовия договор в съответната дирекция Инспекция по труда по местонахождение на имота, за обработката на който ще се наемат работници. В същата Д ИТ образците ще се регистрират.

ВАЖНО! Образците на еднодневните договори ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ ОТ СЪОТВЕТНАТА ДИРЕКЦИЯ „ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА“ ПО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ НА ИМОТА, ЗА ДА МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ."

http://www.gli.government.bg/page.php?c=53&d=1891
Най-добре едно ДС като се опише, че ще работи на два обекта по 4 часа.
Няма нужда от 2. Просто пуснете ДС като в други условия впишете, че лицето ще работи на обект Х по 4 часа и на обект У по 4 часа. Другия вариант е да пуснете още един ТД на 4 часа за новия обект и ДС за стария обект като смените само часовете.
За Д1 не си прав. Подава се с вид осигурен 97 и Декл.обр. 5 за Авансово внесени социални и здравноосигурителни вноски. Осигурителните вноски се внасят авансово върху не по-малко от минималния месечен размер на осигурителния доход.
ТД по чл. 114а не се регистрира с уведомление по чл. 62 ал. 5 - Да
ТД по чл. 114а не се записва в трудовата книжка - Да, защото не се признава за трудов стаж.
ТД по чл. 114а се отпечатва по образец или се получава по образец от ГИТ - Образците се получават на място лично или от упълномощено лице, както и в сайта на ИТ. ТД се заверява от ИТ срещу следните документи: регистрация като земеделски стопанин, платежни за авансово внесени осигуровки, регистрационна карта издадена от ОД "Земеделие", справка за създаване и поддържане на регистрираните земеделски стопани.
ТД по чл. 114а осигурява лицето за: инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт, трудова злополука и професионална болест, здравни осигуровки и ДДФЛ.
Здравейте!
Моля, помогнете.
Майка, която ползва отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, е оперирана и й издават болничен. Болничният е издаден месец преди да изтече майчинството.
Промяната на обстоятелствата как трябва да стане? Със старото прил.12 ли се подава и ходи ли се на място в НОИ?
Иначе предполагам, че приложението за 50% майчинство трябва да го подам по електронен път.
Хубав ден на всички!

Точно така, за промяната със старото прил.12 и на място в НОИ.
За 50% майчинство по ел. път с прил.10
По време на тази отпуска и изобщо за да я ползвате то трябва да сте назначена по трудов договор. Периода на неплатеното майчинство се зачита за трудов и осигурителен стаж. Бележката е свободен текст и счетоводителя ще я направи, като кажете за какво Ви трябва. И само за поправката члена е 167а :)
ама като ми дойде някой 65ти набор и ми попълни декларация, че за пръв път постъпва на работа, се чувствам като пълен идиот... (за него не знам)

 :good:
Познато чувство :)
В този ред на мисли, какво правим с пенсионери (стандартни, не военни и т.н.)

Аз на пенсионерите не издавам ТК. Само УП-3
Видяхте ли при операторите нещо?
Вече създадена фирма няма как да я изтриете, може само да редактирате по нея.
Какво ще правите с тези отпадъци след като ги изкупите?
Файл-->Избор на осигурител-->Редакция
Скоро НАП изпращаха писма на фирми, че към момента имат действащи договори на лица за които липсва информация по Д1. В една от фирмите имаше лице, което не работи от 2007 година, но стои като действащ договор. Подадохме го през КЕП с дата от 2007 год. и си го прие нормално.
Подавате наново, като попълвате само раздел II т.13
За ДУК се издава само УП-3.