За да получава майчинство трябва да е назначена по ТД. Най-добре да си намери друга фирма или майката да си подаде за 50% майчинство.
Правилно 22 дни.
Погледнете чл.446 от ГПК
Hrili, може да го направят, но този бонус не трябва да има вноски за ОЗМ.
Докато лицето е в майчинство няма как да получава каквото и да е възнаграждение от работодателя като изключим парите под масата
Като спазите 3 дневния срок.
Здравейте, има ли право майка, която в момента получава парично обезщетение за отглеждане на малко дете до 2 год., и започне работа през този период по втори трудов договор да си запази правото на майчинството /ако не си прекъсне отпуска/ при основния работодател.

Майчинството се ползва само от единия осигурител. Това означава, че може по основния да е в майчинство, а по втория да работи.
Намерих указание официално за попълване на Приложение 9 - 2016г., по отношение на т.12 е указано:
 “Лицето ползва платен годишен отпуск за периода от ........20.... г. до .........20.... г., съгласно заповед № .......... от .........20.... г. “ – попълва се за случаите по чл. 9, ал. 3 от Наредбата за медицинската експертиза.
Ето и чл.9 ал.3 от НМЕ:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) В случаите, при които лекуващият лекар или ЛКК са констатирали състояние на неработоспособност, но осигуреният откаже да му се издаде болничен лист, последният задължително се издава и служебно се изпраща на работодателя/осигурителя, където работи осигуреният. Ако осигуреният желае да ползва платен годишен отпуск за времето, включено в болничния лист, той подава съответната молба до работодателя/осигурителя.
....
Така, че няма какво да му мислим много казано е кога в период на болничен може да се попълни и вземе предвид платен отпуск.

 :good:
Във Вашия случай си прекъсваш единия ден отпуск заради болничния и си го подаваш нормално. В случая лицето не е отказало издаването на болничен, както си цитирала в чл.9 ал.3
Току що се връщам от НОИ, носих други болнични листи и попитах служителката на гише, в случай, че лицето е в платен отпуск и представи болничен, при попълване на прил.9, т.12 дните в отпуск, служителката ми каза: Платеният отпуск прекъсва болничните!!.........

По-голяма глупост казана от тях не бях чувала. Болничния прекъсва отпуск, а не обратното. Като видях новите приложения и аз се зачудих за какво са го сложили това, при положение, че лицето ако е в отпуск и има издаден БЛ му се прекъсва отпуската. Досега не съм попълвала тази точка, но когато лицето е в отпуск и има издаден БЛ винаги съм я прекъсвала, като основание посочвам представен болничен лист серия и номер.
Издайте заповед за прекъсване на отпуск, като основанието е представен болничен лист и готово.
Няма да може да прехвърлите майчинството на майка си след като не е назначена по трудов договор, но може да попълните заявление за 50% майчинство.
В т.34 /мисля, че там беше нетното възнаграждение/ посочихте ли пак 378 лв.? И % за осигуряване 16,3%?
По т.1
Скрит текст :

По т.2
Скрит текст :
9 дни и 4 часа
Само не разбрах какво е това 000904 или 001100
Дори и да направите ведомост, важното е да има документ, в който да се вижда че им е платено. Така, че дори и този документ да не е разписка няма да има значение. :)
След като се вижда категорията си пуснете ДС.
От това, което прочетох за тези лица не се издават ведомости, а разписки. Образец на тази разписка я има в сайта на ИТ /виж по-горе/. Също така мисля, че няма да е проблем да ги ползвате за месец 06. Подавате си Д1 и Д6 за тези, които са платени, а за останалите, когато се плати, като гледате да спазите все пак това, че такъв ТД не може да бъде сключен за повече от 90 дни в годината.
За да продължи да получава обезщетението за гледане на дете до 2 годинки ще трябва да е назначена по ТД. За да се запази обезщетението, след прекратяване на първия ТД, майката трябва да се назначи в нова фирма /може и на по-малко от 8 часа/, да има 1 ден в осигуряване и да се подадат необходимите документи за получаване на обезщетението.
Няма как да подадете заличаване на вече подадено заличаващо уведомление. Ще трябва да подадете отново уведомлението, което погрешно е било заличено. Най-добре идете на място в НАП и представете документите. Те ще Ви кажат дали искат предписание от ИТ или няма нужда и направо ще позволят подаването на уведомлението.