Точно така, вече знам как да я напиша :)
Здравейте, отново! :)

Нуждая се от малко помощ. Назначен работник от 22.10.2014г. до 04.05.2015г. по чл.114 на 4 часа за отработен ден. За целия период в Д1 съм посочвала дата на започване и прекратяване на осигуряването и по нея е изработил общо 42 дни. Осигурителния стаж за този период е 21 дни или 1 месец. Притеснява ме вписването на стажа в книжката. Понеже е работил на 4 часа и това ме обърква дали трудовия трябва да е 42-30=1 месец и 12 дни или трябва да е равен на осигурителния 1 месец? Заплатата по ТД е за 40 отработени часа, а от 01.01.2015 заради промяната е за месец, но тъй като всеки месец изработва различни дни (понеже замества собственика, когато почива) не мога да запиша заплатата по договор, защото е различна всеки месец. Може ли да напиша възнаграждение за 1 работен ден? (в ТК самата колона е кръстена Дневно/месечно/ основно възнаграждение.
Прекратяване на трудовия договор от работника или служителя без предизвестие

Чл. 327. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 327, доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;
Значи продължавам така да действам. Изобщо не се замислих за ТК  :blush:

Благодаря :)
Побутвам темата :)
Здравейте, колеги!

Нуждая се от Вашия съвет. Имам назначен служител по чл.114, който следва да бъде променен по чл.67 т.1
Досега винаги съм ги освобождавала и назначавала наново. Но когато подавам уведомление от срочен в безсрочен, в сайта на НАП ми сменя вида на осигуряване от 02 на 01 и си мислех, мога ли да сменя с ДС от чл.114 на чл.67 т.1
В НАП ще ми смени вида на осигуряване, но дали е правилно?

Благодаря на отзовалите се :)
Благодаря ти marpan :)

И аз от там си я намерих :)
Намерих си :)
Здравейте, колеги!

Спешно ми трябва бланка на Д1 за 2008г. Ако някой може да ми каже къде да намеря. Търсих в НАП, но не мога да се оправя с новата им версия на сайта.

Благодаря предварително :)
Заличаването се подава само за месеца, годината и по егн на лицето, не се попълва нищо останало. А защо не подадете корекция?
Изчакайте първо дали ще Ви приемат Д1. Като се върне обратната разписка, проверете какво става в НАП и тогава.
Тя е редовна Д6 нали само здравно
Когато е корекция, гледа първата Д6 и втората. Няма да иска всички записи
Трябваше и нея да изпратите по пощата, защото заедно трябва да се подаде. Другия вариант е да изчакате да Ви върнат обратната разписка и да видите какво се е случило и тогава да подадете Д6, защото ме съмнява, че от НАП няма да приемат Д1 заради Д6.
Трябва да подаде ГДД с бележката от трудовото правоотношение и годишна Д6 от неговата фирма.
Това са излишни платежни заради период. Периода не е задължителен да се вписва. Направете си едно платежно с общата сума. В основанието си напишете главницата и лихвата и сте готови.
Не. Само тези, които упражняват свободна професия. ЗП, нотариуси, ЧСИ, адвокати
Да, разбира се. Стига да е по един и същи код.