Вие не може да го назначите на безсрочен с основание 01, защото вече има сключен договор в друга фирма. Вие трябва да го обявите като втори договор на 4 часа.
Системата няма да отхвърли това което подадете, въпроса е, че няма да е правилно.
Работя в Микроинвест ТРЗ и не ми дава да въведа осигиг. доход в кл. 34 ? Някой има ли същия проблем

На СОЛ в графа основна заплата писали ли сте нещо?
Не работа с тази програма, но може от там да е проблема.
Ако и подавате Д1 и Д6 всеки месец, дори и без да плащате здравните осигуровки ще получава майчинство.
Ако получава обезщетение до 410 дни ще продължи да го получава, но ако получава майчинство ако я съкратите спира и обезщетението, докато си намери друга фирма, която да я осигурява.
 ............Изглежда , както пише и Ирена , се задават нови форми на осигуряване .

 :thumbup:
Които само те си знаят. :blink:
Трябва да има сключен договор за наем на автомобилите между фирмата и собствениците като физически лица. Тогава горивото ще се признава за разход, но без право на данъчен кредит (ако колите не са 6+1)
Щом не признават самоосигуряване остава ДУК, който е с равни права като ТД и се внасят доста по-големи осигуровки от СОЛ, а явно те това искат.
Можете да ползвате неплатени и платени отпуски, като неплатения отпуск до 30 дни на година се зачита за стаж. Писали сте че до Ноември ще сте платен отпуск, за Декември можете да ползвате неплатен отпуск. За 2014 можете да ползвате 30 дни пак неплатен отпуск и евентуално платен отпуск, но пак не може да стигне до септември без да има прекъсване.
С разрешение на бащата имате право да ползвате още 5 месеца неплатено майчинство.

Неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст

Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.
Подкрепям меги11.
Срокът на изпитване може да бъде уговорен в полза на работодателя, но няма как ТД да е уговорен в полза на работодателя. На какво основание е уговарянето на ТД в полза на работодателя, че ми стана интересно?  ::)
Не, защото лицето го няма да си разпише ДС. След като свърши болничния ще промените заплатата :)
Когато и заверите осигурителната книжка, ревизора ще си напише колко е стажа.
Затворете програмата и пак опитайте. И за справка вече не се отмята код 8, а само 6. Акт за раждане не се представя, освен ако не е български гражданин.
имате ли срок на изпитване?
Имате ли молба?
Санкцията общо е 1000лв. 500лв за дневник покупки и 500лв за дневник продажби. Една позната изтърва такава нулева и не подаде нарочно за да не я хванат, но в крайна сметка мисля че след 3 месеца и пратиха писмо.
От последното изречение разбирам, че срока на изпитване е в полза на работодателя, защото е вмъкнат към "Други условия в полза на работодателя"
Срока за предизвестие е 30 дни и за двете страни, защото както е във Вашия случай съпругът Ви дължи такова предизвестие защото той няма право да бъде освободен по чл.71 ал.1 (защото е в полза на работодателя и важи за него). Също така това се прилага и когато договорът стане безсрочен. След като не може да работи, по време на предизвестието има право да ползва болнични.
Щом е при един работодател е само един болничен лист с две приложения 15 и по двата договора се начисляват 3 дни за сметка на работодателя.
Така описано не мога много да разбера, затова ще напиша какво се подава.
Приложение 1, 15, 9 и 8. Приложение 1 се попълва от майката.
Пенсионерите искат всяка година УП-3 за увеличаване на пенсията. Няма нищо особено при попълването му. Издавате си го както на освободен служител като посочвате крайна дата последния изработен месец, в случая е юли.