След като имат действащи ТД накъде и то безсрочни не може да ги назначите на срочен. Трябва да си е чл.111
Те как имат действащ договор а стоят без работа?
За този период се взема МРЗ. Болничен може да си вземате и преди този за 45 дни преди раждането, дори това е честа практика.
По време на болничните до навършване на 2 годинки на детето :)

Освен ако не изкочи някоя и друга промяна хихи
Защото не може днес да връчите предизвестието и днес да го освободите, защото предизвестието започва да тече от 12.10 и затова днес му давате предизвестие и заповед за освобождаване считано от 12.10
Отговорих, че не подава нищо, като имах предвид заявление пред работодателя.
Еми и така става :)
Но за да му връчите предизвестието той трябва да работи, защото предизвестието започва да тече от следващия ден.
Днес трябва да го водите и да го освободите от утре примерно.
Благодаря ти за бързия отговор.А майката трябва ли да подава молба или заявление до работодателя?

За болничните майката не подава нищо :)
Не е задължително, просто аз така си помислих като написа, че днес се е появил. Иначе ако днес не работи и е в срок на изпитване, може да го освободите и днес :)
Ако работника днес работи, може днес да му връчите заповед за освобождаване считано от утре че е освободен.
Ако не е попълнил нищо в ОКд5 - дължи 8% върху сумата по горната таблица, ако е попълнил първото квадратче - 25,8%, при попълнено второ квадратче - 29,3%.

Само да допълня, че при първоначално започване на осигуряване, осигурителния доход не може да бъде повече от 420лв. И да разбия за питащия процентите, ако е посочено първото квадратче се внасят за фонд ДОО-12.8%, ДЗПО-5% и ЗО-8%, а при второто квадратче ДОО-12.8%+ОЗМ-3.5% общо ДОО-16.3%, ДЗПО-5% и ЗО-8%
Сега до края на месеца се внася данъка за периода 01.07.2013-30.09.2013г., а за последното тримесечие не се удържа данък. Данъка си го плаща наемателя.
Ако в Окд-5 не е посочен процента на осигуряване можем да гадаем, че СОЛ е пенсионер и се осигурява само за здравно. Но ако СОЛ не е пенсионер е трябвало да се посочи на кой процент желае да се осигурява.
Първо ще подадете корекция на първата със сумите без ДОД и същата дата на Д6. След това ще подадете корекция за ДОД с датата на която сте подали Д6 :)
Работодателя трябва да изготви графика, а счетоводителя на база този график прави осигуровките.
Спокойно може да го обжалвате и ще спечелите именно, защото УП-2 се издава за осигурителен доход и графите за периода дори са излишни. В този документ него го интересува последната графа. За стажа да си гледа УП-3.
Вместо да търсите нормативен документ го накарайте той да ви даде такъв, в който да се обоснове за нарушението.
Защото това си е чисто заяждане от негова страна.

Влезте в бланки и дайте на УП-2 и прочетете упътването, там се говори за доход, а не за стаж. После вижте и упътването за УП-3 там се говори за стаж :)
Та...защо той не седне да си прочете упътването?

Преди време на мен една ми каза, че не ми е правилно сметнат стажа в УП-3, трябваше да се разходя до НОИ за да и обясня как се смята и тя да се съгласи накрая.
Ами първото което е УП-2 не се издава за стаж, а за осигурителен доход. Каквото и да пише там е от без значение. Иначе се пише в календарни дни.
Пъпешче, вярно си смяташ нещата. Копираното от алфа също доказва същото :)
Да, така е но когато работника е в "правоотношение с институция на Европейския съюз, извън случаите по чл. 120а, с Организацията на обединените нации, с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, с Организацията на Северноатлантически я договор или с други международни правителствени организации."

А това силно ме съмнява. Премиера дори е писал как може да започне отпуска от декември и да приключи октомври същата година.

Май premier7008 започна да ме настъпва.............. Тъй, тъй, Русе си е Русе - завиждайте!

Премиера се шегува :)