При нас стана. Нямахме подаден с 2, вписахме го в кода директно в 3. Лицето е освободено то 01.04 и не го е връщало.
Точно така няма как да стане . Прекратяването е с код 3, а обявяване на кода по ЕКАТТЕ с код 2. Подавате две уведомления.

Вчера прекратихме един без да подаваме само за кода и после за прекратяването. Директно подадохме за прекратяване като само добавихме кода и ги прие.
Точно това написах на Natalli преди Вас.
Вече Ви отговориха на въпроса. Това е рискова професия, още повече, че лицето ще е в чужбина.
Прекратете си ги, като просто добавите кода. Освен това за променя на кода не се пуска ДС.
Интересно, че Ви е приело Д6. На мен ми се наложи за ноември и декември и не ми прие Д6 с причина, че срока е изтекъл (пак с ел.подпис). Щом Ви ги приема, може да ги коригирате. Няма ограничен брой за корекция.
Може да правите корекция на корекцията, но за Д6 сте изтървали срока и няма да я приеме.
На мен поне ми се запазиха данните на фирмите :)
Кой е кодът за шофьорите, които извършват дейността си пътувайки из цялата страна

00000 е кода, който се използва при тези, които сменят няколко населени места. Това не важи само за шофьорите, а и за някои работници в строителството, които сменят обектите.
Сега разбрах какво имаш предвид. Данните на фирмите ми не са се загубили, само лицата, които съм подала до сега. На това не бях обърнала внимание :)
Нямам нищо против новите да си ги подавам с този код, но защо трябва да ни усложняват живота със старите.  :noexpression:
"Това е необходимо да се съобрази особено в случаите, когато тридневния срок за изпращане на уведомленията по Наредба №5 съвпада с датата на влизане на измененията."
Измененията влезнаха в сила от 01.04.2017, а вие сте подали уведомления на 31.03.2017 г. и там сте цитирали датата на която сте сключили ТД, а не от кога ще постъпят на работа лицата. Затова имате и потвърждение от НАП. На имейлите си получихме всички предполагам подобни писма за промените.

Така или иначе пак ще трябва да подаде до 31.10.2017г., защото се води като заварено положение.
При мен брат ми го направи. Той е спеца по компютрите и нямах такъв проблем. Не виждам логиката да се изтрият старите данни. Това е много гадно.
Както каза marpan, достатъчно е да видите разширението на e-mail от който е изпратено. НАП никога няма да пратят писмо от такова разширение @wtnbe-te.co.jp
Да, пише ми го, Дори влязох да разгледам къде е този код и си го имаше :)
Усъвършенстват се вече гадините :)
Достатъчно е да погледнете изпращача и .... в кошчето за боклук.

 :good:
Да, така е. Само при новите версии на 2 ще бъдат възможни запазването на предходни данни.

Аз си я инсталирах още в петък и старите ми данни си ги има. Нищо по различно не съм правила. Инсталирах си го в същата директория и всичко си е както преди.