Здравейте!
Преди малко се опитах  да отворя един линк за АПВ от НАП но не можах да го отворя, опитах да вляза в страницата на НАП,  но отново не ме допусна. Излиза съобщения  Тази страница не може да се покаже.
Има ли проблем със страницата или  проблема е при мен


http://www.mediapool.bg/hakerskite-ataki-sreshtu-darzhavni-saitove-prodalzhavat-news241318.html
Аз ходих да подавам нещо на място на гише, но казаха че програмата им за приемане на декларация 1 е 6 в момента не работела.
Вместо клиенти - други дебитори примерно.
И все пак не трябва ли да минат първо през разчетна сметка.
Примерно ако се дължи членски внос за всяка година (или месечно), издават се фактури или друг еквивалентен документ за да се начисли, обаче не всички членове внасят дължимото и остава вземане в края на периода.
 Не зная дали може с ПИК.

Искането може да се подаде и с ПИК, но след това трябва да се отиде да се получи удостоверението на място на гише. Те пращат e-mail когато е готово.
Ето така се изкарва една бира!
Значи яко съм объркал рейса :)
Сега ми стана ясно. Плащането на осигуровки и подаването на декларации след месеца на изплащане (както си е стандартно до 25-то число). А Д1 за всеки месец за който е сключен договора. Примерно може договора да е с дата 01.09.2015 - 31.12.2015 г. и плащането да е декември. Следователно Д1 и Д6 се подават до 25.01.2016 г. (4 Д1 и 1 Д6 с 4 колони).
Ако пак нещо съм в грешка спирам да пиша.

Сега вече се разбрахме, точно така е  :good:
Ако работата беше за 3 месеца, а плащането е едно - пак ще са 3 декларации 1 и една декларация 6 с три колони за трите месеца, но отдолу с една и съща дата на плащане. Относно сроковете за осигуровки и подаване на декларации има значение датата на плащането, но относно съдържанието на декларациите - месеците на извършване на труда.
Аз останах с впечатление, че искате работата да е извършвана 3 месеца, а плащането да е накрая наведнъж. Тоест договорът от 1 октомври, извършвате работа октомври, ноември и декември за по 150 лева и през декември плащате за 3 месеца накуп. А сега пишете, че договорът ще е от 01.12.
Според мен, такова внасяне на осигурителни вноски и съответно подаване на декларации 1 и 6 (за осигурителните вноски) за няколко месеца назад, поне ако се позовем на наредба Н-8 е предразполагащо към последващи проблеми с НАП.

Грешите, гражданският договор не е като трудовия. Никакви проблеми с НАП няма да има. Сроковете за плащане на осигуровки и подаване на декларациите зависят от датата на плащането на хонорара, а не от месеца на полагане на труда и sabinaP съвсем коректно е отговорила.
За съжаление всеки, който работи в частния сектор знае за какво става на въпрос.
Не разбрах обаче, как възложителят подава декларация по чл. 55? Нещо съвсем се омотах  :noexpression:

Възложителят ще подаде декларация по чл.55 само ако той е удържал данъка. Ако вие като изпълнител си го внасяте сам за последното тримесечие - никой не подава декларация по чл.55.

Подкрепям предходните мнения да се внимава за какво точно се сключва граждански договор, защото това което обяснявате си прилича отвсякъде на прикрит трудов договор.
Ако питате дали се декларира в годишната данъчна декларация чл. 50 от ЗДДФЛ - не. Там се декларират получени/предоставени заеми или непогасени такива над определени размери, но с изключение на получените кредити, предоставени от кредитни институции по смисъла на Закона за кредитните институции, тоест щом е от банка няма да го декларира.

Да допълня, че ако е лице, което заема висша държавна длъжност и по принцип подава разни декларации за имотното си състояние пред сметната палата - тогава над определена сума се декларират и кредитите от банки.
С подаването на някаква декларация 1, автоматично спира действието на декларация 7. Затова много често ако безработни лица имат еднократни граждански договори с осигуровки трябва след гражданския договор отново да подадат декларация 7, а те забравят и им се прекъсват здравните права.
В декларация 7 се пише Началната дата от периода, за който възниква задължението за внасяне на вноски, а не начален месец. Тази дата си я попълва лицето като съответно за неверни данни носи наказателна отговорност по реда на чл. 313 от Наказателния кодекс.
Разбира се, че нищо не се случва ако не се подаде за тези няколко работни дни, не губи здравни права и т.н. - за това всички се съгласихме, но ПРИНЦИПНО датата, от която е длъжно безработното лице да си внася осигуровките само Не е началото на следващия месец.
Прочете ли от кога трябва да се подаде Декларация 7. Датата от която е длъжно лицето да подаде Д7 е 01.10.2015г

За мен датата НЕ е 01.10 и ще отговоря, като ми отговорихте и Вие.
"Както искате. Ваша си работа дали сте съгласна или не. "
С подаването на декларация 7 се формира задължение - и излиза сметнато до стотинка колко се дължи пропорционално, подавала съм вече за такива случаи на мои близки.
Не съм съгласна. Тогава защо безработните внясат 16,80 лева на месец, а не за по 1 ден всеки месец и да се водят здравноосигурени.
Няма да има прекъсване на здравните права, защото ще има осигуровки за част от месец септември, но това не означава, че не ги дължи.

Ето и линк към друга тема, в която други колеги са на същото мнение като мен http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,15835.0.html
Така като смятам - 12 лева трябва да платите.

16,80 са за 1 месец, септември има 21 работни дни. 16,80 лв. делено на 21 дни е по 0,80 лв. за работен ден. От 9 до 30 септември са 15 работни дни. 0,80 лв. по 15 дни = 12 лв.
Не се получават двойни осигуровки, защото НОИ ще Ви осигурява само за част, а не за целия месец септември. Пишете 9.09 и плащате здравни Вие пропорционално за останалите работни дни на септември.