Декември има 19 работни дни - съответно 16,80 лв. делено на 19 дни и получавате за 1 работен ден.
После умножавате полученото за 1 ден по останалите работни дни от 16 декември до края на декември.
Аналогично за януари 2014.

И се получава точно колкото е писала dalila :-)
Като питаше за декларация 7 аз реших, че има предвид самоосигуряващо се лице само за целите на здравното осигуряване, тоест неосигурено на друго основание, безработно лице.
Само да допълня, че за м. януари трябва да се довнесат пропорционално на работните, а не на календарните дни. Имах такъв случай и при проверка с ПИК видях, че така ги е сметнала системата им.
Да, и с ПИК кода се появиха.
При мен с ПИК-кода изписва Нямате достъп до избраната услуга, сигурно нещо оправят по софтуера и е временно. Нямам ел.подпис да проверя с него как е.
Като изпишете в Google Договор за наем на МПС или Договор за наем на автомобил, ще Ви излязат доста бланки, изберете си от тях.
Да, ще попълни колона 5.6 в таблица 2, но няма да има ЗОВ за довнасяне. Може би трябваше да съм по-конкретна в предишния си отговор. Освен колона 4, се попълва и следното:
Сумата по т.4 ще е 12*210=2520 лв., съответно тази сума се пренася в колона 6.
Сумата в т.5.6 ще е 12*75=900 лв., съответно тази сума се пренася в колона 7.
Сравняваме сумата в колона 7 и в колона 6, и тъй като тази в колона 7 е по-малка, не се довнася нищо.

от указанията за попълване на таблицата:
Годишният осигурителен доход, върху който се довнасят осигурителни вноски, се изчислява като разлика от сумите по ред 13 на колона 7 и ред 13 на колона 6 и се попълва в т. 1 под Таблица 2. При положение, че разликата е положителна върху нея се довнасят осигурителни вноски, а ако е отрицателна надвнесените осигурителни вноски се прихващат и/или възстановяват по реда на ДОПК, освен когато осигурителния доход по колони от 5.1 до 5.6 е по-малък от минималния осигурителен доход по ЗЗО. Осигурителни вноски не се довнасят в случай, че сумите на ред 13 в колони 6 и 7 са равни.
Atina, слагате въпросната отметка.
А в таблица 2 сумата от 210 лв. я попълнете в колона 4, не в колона 3 и ще видите, че не трябва да довнасяте здравна вноска.

Предполагам сте се заблудили в колона 3 на таблицата, че пише чл.40, ал.5, а то всъщност е чл.40, ал.1, точка 5 и това е друго.
С новата версия може да се подават за 2014 г. декларации 6, а за декларации 1 за 2014 изчакайте да качат ново обновление. Права е marpan, рано е още за подаване на  д1. Но да си призная, с експериментална цел и аз пробвах да попълня :-)
Аз също подадох на гише 1 декларация с новата бележка - с облагаем доход и за 4-те тримесечия (сумата сред приспадане на НПР). Като ги питах наред ли е всичко, ми казаха, че в момента само ми дават входящ номер, а в последствие някой ще обработва декларацията.
Напълно съм съгласна с alfa, водещо е какво е написано във формуляра, а не кой какво е отговорил по телефона.
Може би пък смятат да качат нов формуляр, в който пише придобит доход, за да съответства на полетата в данъчната декларация.
Ето линк http://www.nsi.bg/node/509 с отчетите за статистиката, а ако не е извършвала дейност подава декларация за неактивност http://www.nsi.bg/node/516
Уточнете въпроса си, вие имате сключен граждански договор с фирмата и се чудите дали дължите осигуровки и дали трябва да си декларирате сумата с данъчна декларация, това ли питате?
Да, удържа се данък. Плоският данък от 10% си е валиден (и от известно време не се казва ДОД, а ДДФЛ, но както и да е).
Може би Ви объркват промените в ЗДДФЛ, свързани с възстановяването в последствие (през 2015 г.) на данъка, ако лице е получавало минимална работна заплата през 2014 г. През годината се удържа данък, а след това с подаване на данъчна декларация се иска възстановяването му, ако са спазени определени условия.

Скрит текст :
didisi, на сайта на НОИ има рубрика За потребителя/Полезна информация/актуално за краткосрочните обезщетения. Там е актуализирана информацията за майчинството. Ето линк http://www.noi.bg/forusers/userinfo
ХХХХХ, много благодаря за отговора в тази тема и на предишни мои питания.
При продажба на жилище (без да са минали 3 години от покупката му), но продажната цена е по-ниска от цената на придобиване, трябва ли да попълня приложението за доходи от прехвърляне на права или имущество в годишната данъчна декларация? Облагаемият доход може да е само положителна величина или 0, а в случая е отрицателна и затова се чудя да попълвам ли изобщо приложението?
Ако разчитате, че лицето няма да знае, че има право на такова обезщетение, имайте предвид, че ако ще получава обезщетение от НОИ за безработица, те ще му напомнят да дойде да си го поиска, защото през този 1 месец, за който работодателят дължи обезщетение, те не му плащат, започват от следващия.
Аз имах подобен случай за ноември 2013 г. Лицето е освободено от работа, считано от 29 ноември, което се пада петък и при проверка с ПИК се оказа, че системата му е начислила 0,80 лв. дължими за ноември. Чудех се как пък е сметнато (мислех, че 16,80 трябва да разделя на броя на дните на ноември, който е 30 и да се умножи по 2 - защото остават 29 и 30-то число до края на ноември), но на практика сумата се получава като 16,80 се раздели само на работните дни за ноември, които са 21 и се умножи по 1, явно защото само 29-ти е работен ден). Това обаче са си мои разсъждения, за да получа въпросните 80 стотинки, не знам дали е правилно.
При трудовия договор няма нормативно признати разходи, затова брутен и облагаем доход в случая съвпадат.

Облагаеми доходи
Чл. 12. (1) Облагаеми по този закон са доходите от всички източници, придобити от данъчно задълженото лице през данъчната година, с изключение на доходите, които са необлагаеми по силата на закон.
(2) Когато в този закон е предвидено приспадане на разходи, при определяне на облагаемия доход от съответния източник се вземат предвид разходите, определени по този закон.

Чл. 24. (1) Облагаемият доход от трудови правоотношения е трудовото възнаграждение и всички други плащания в пари и/или в натура от работодателя или за сметка на работодателя .......