От Закона за счетоводството
чл.34
(5) В случаите, когато финансовият отчет се съставя пряко от физическо лице, то трябва да бъде в трудовоправно, служебно или облигационно правоотношение със съответното предприятие.
Ще кажа, че само потвърждава, това което аз и marpan_64 ви писахме!!!
Осигуровките са върху брутното възнаграждение, а само в случай че това брутно възнаграждение е по-малко от МОД за длъжността, се взема МОД.

И обратно - ако пък сте на заплата 3 хиляди лева, осигуровките ви ще са върху 2 600 лв. - защото толкова е максималния осигурителен доход.

Това означава "но върху не по-малко от минималния месечен осигурителен доход за съответната професия по основната икономическа дейност на осигурителя и не повече от максималния месечен размер на осигурителния доход, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за съответната година."
От Кодекса за социалното осигуряване, Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски и т.н
Ще се промени заплатата на 380, и осигуровките също ще са на 380 лв. - не защото има промяна в МОД, а защото вече заплатата ви ще е по-висока от МОД и осигуровките са върху заплатата. Към rosik - само когато заплатата е по-ниска от МОД, тогава осигуровките са на МОД.
 Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката.

Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата.


Информацията на сайта http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/ НЕ е актуализирана.
От Правилника за прилагане на закона за семейни помощи за деца
чл.16a
(6) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 95 от 2012 г., в сила от 04.12.2012 г.) Правото за получаване на еднократната помощ по ал. 2 възниква от датата на раждане (осиновяване) на детето.

Това също може да е полезно
http://dama.bg/article/kak-da-poluchite-finansova-pomosht-ako-ste-majka-studentka/4523/
Тази декларация се подава при вписване на ЮЛНЦ в регистъра в обществена полза. Ако вече сте вписани и сега подавате годишен доклад за дейността, не е необходимо да я подавате наново - прилагате другата, в която пише, че нямате непогасени парични задължения към държавата или към община ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 45, ал. 2, т. 4 и чл. 46, ал. 2, т. 6 от ЗЮЛНЦ.
вижте този линк - http://www.justice.government.bg/41/
точка II, 2 a
Да, ще сложа днешна дата. Заплатите реално ще бъдат изплатени до 25.06.2015г. И заради това винаги съм чакала до тогава, а не ми се иска в последния момент да подавам декларациите. Например може да нямам интернет... Искаме се да ги подавам по рано, например на 15-то число. Има ли значение, че заплатите са по банков път?

По принцип не е добре да декларирате неверни данни. Уточнете всъщност за кой месец са заплатите, които ще плащате - за май или юни,  за трудови договори или възнаграждения за граждански договори са?

Предполагам, се сещате, че не може да подадате днес 19, а да пишете, че ще се изплатят утре или вдругиден, датата трябва да е настъпила, иначе програмата няма да го приеме.
А може ли да се изплатят заплатите преди да са внесени осигуровките?

Да, може. Отдавна отпадна това ограничение.
В декларация 6 се пише дата на изплащане на ЗАПЛАТИТЕ, не на осигуровките.
Не е така, в сайта на НАП в справката Актуално състояние на данните, декларирани с Декларация обр.№1 се вижда месец, ЕГН, вид осигурен, отработени дни, осигурителен доход.

А на сайта на НОИ е дори по-подробно - и можете да си направите извадка по ЕГН, пероид и т.н.
А не ви ли вършат работа разпечатките, които можете да направите на сайта на НОИ/НАП с код на осигурител за подадените декларации?
Чл. 12. Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:
7. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето.
Аз имах случай с объркани декларации 1 за няколко месеца през 2005 г. и разминаване на данните с УП-2. От НОИ поискаха работодателят да попълни една декларация, че данните в УП-2 са верни и лицето се пенсионира без проблем. Фирмата не е подавала корекции на декларации 1, нямаше нито предписания, нито санкции.
А декларацията, че данните в УП-2 са верни е по някакъв образец на НОИ, лицето, което щеше да се пенсионира ми я донесе, заедно с писмото от НОИ, че има разминаване с данните от персоналния регистър.
ЗДДФЛ
Преходни и Заключителни разпоредби
§ 10.(3) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Лицата с намалена работоспособност 50 и над 50 на сто, установена след навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, както и лицата, навършили възраст за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, в срока на решението на ТЕЛК (НЕЛК), ползват данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност по реда на този закон, независимо от определения в експертното решение срок.
di_t, виждам, че във въпроса си пишете "не достига 2 400 лв.", имайте предвид също, че за 2015 г. максималния осигурителен доход е 2 600 лв.
Отново заредих страницата, актуална е информацията в регистъра, може би нещо не съм въвела правилно първаначално.
Има, но нещо не им е актуална информацията, защото съм подала за 2014 г. отдавна и имам входящ номер, а не излиза в регистъра https://public.gli.government.bg/GIT_Public/Deklar15/InfoDeklar15

За подадените уведомления просто се променя валидността на декларацията. Тоест ако е подадена декларация за 2013, а уведомление за 2014 г., трябва да пише на декларацията Валидност - 2014 (поне преди беше така, но в момента не ми излиза по същия начин).