Пробвайте при следващи задължения дали единната сметка "си взема" от тази надвнесена сума, а ако не става чак тогава подавайте искане за прихващане. Все пак такова искане можете да подадете "до изтичането на 5 години, считано от 1 януари на годината, следваща годината на възникване на основанието за възстановяване".
от сата на НАП - "Служебните бележки, които са издадени по старите образци (действали през 2013 г.)  няма необходимост да бъдат преиздавани."
Това е в съобщението за промяна на бланката на бележката.
И в двете декларации месецът трябва да е септември - когато е положен труда.
Издадените бележки при всяко плащане важат, не е необходимо да бъдат преиздавани. Ако си поиска обща годишна служебна бележка, тогава ще му издадете.
Според мен надвнесени суми от 2013 г. са си в единната сметка и няма нужда от искане за прихващане. Такова искане непременно ще е свързано най-малко с проверка, ако не ревизия. За по-стари периоди обаче, не са в единната сметка, стоят си като надвнесени (правих корекция в намаление на декларации 6 за 2008 г.) и тогава единственият начин е искане за прихващане.
чл.12 от Наредбата за структурата  и организацията на работната заплата
(8) Допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит се заплаща за действително отработено време в рамките на съответната месечна продължителност на работното време само по основното трудово правоотношение, а при непълно работно време - по всеки отделен трудов договор, до допълването им до съответната месечна продължителност на работното време.
Да, вид плащане имах предвид. Но и да попълните сега Д6 без Д1 няма как да я подадете. От 2014 г. се подават заедно, защото засичат сумите по тях да са равни.
Да чакате да качат ново обновление на програмата, засега Д1 не може да се попълва за 2014 г. Все пак до 25 феврури е срокът за подаване, има време.
Тогава датата на колоната с осигуровките ще е 28 януари, а на колоната с данъка - 31 януари (последната дата на месеца). А подаването на Д6 няма как да стане преди 1 февруари.
Например заплати за януари, платени на 31 януари 2014 г., смятам че е следното: От 1 до 25 февруари трябва да се подаде д6 с 1 колона с месец януари и код 5 само с осигуровките, друга колона с месец януари и код 8 само с данъка, и на двете датата е 31 януари.
Всъщност, щом ще подавате по ел.път може би трябва да попълните отстъпката в ред 19 и 20.
"Редове 19 и 20 се попълват, ако декларацията е подадена в срок до 30.04.2014 г. по електронен път и в същия срок е внесен данъкът за довнасяне, посочен на ред 15, или част от него. В тези случаи редове 17 и 18 не се попълват! Отстъпката се ползва, при условие че лицата, задължени да внасят авансов данък, са внесли пълния размер на дължимия данък в сроковете по чл. 67 от ЗДДФЛ"
Проверете дали не сте пропуснали да популните нещо по-горе, например ред 15.
Попълнете и в таблица 2 за четвърто тримесечие само графата придобит доход 120 лева и би трябвало да стане.
Придобит доход е брутната сума. Не е необходимо да прилагате платежно нареждане, за да ползвате отстъпката, достатъчно е да внесете сумата в срок. В платежното нареждане има ЕГН и сумата ще се върже в единната сметка с Вашата данъчна декларация (ако обаче имате други дължими здравни вноски или данъци от 2008 година насам, тогава ще покрие първо тях).
Reflekt, имайте предвид и че ако не започнете работа, за да вземате по 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година, трябва да отговаряте и на подоходен критерий -  доходът на член от семейството да е по-нисък или равен на 350 лв. Ако отговаряте на този критерий ще имате право и на еднократната помощ за раждане от 150 лева.


Имах предвид еднократна помощ за бременност 150 лева. За раждане има друга, която не зависи от дохода и е за всички майки, и работещи, и неработещи - за първо дете 250 лева, за второ - 600 лева.
Reflekt, имайте предвид и че ако не започнете работа, за да вземате по 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година, трябва да отговаряте и на подоходен критерий -  доходът на член от семейството да е по-нисък или равен на 350 лв. Ако отговаряте на този критерий ще имате право и на еднократната помощ за раждане от 150 лева.

Вижте това: http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

А тези 15 месеца, за които пишете всъщност са 12, а вие щом сте работили 3 години ги имате.

"За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:
към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;

да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател."

В линка, които приложих има нещо, което не е актуализирано - "Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица – внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 24 календарни месеца, предхождащи месеца на началото на отпуска поради бременност и раждане."   Ог януари 2014 този период е 18 месеца, а не 24.

В този сайт също има доста полезна информация за ЮЛНЦ - http://www.bcnl.org/
Особено в секциите Публикации и Законодателство и практика (данъчна практика).