Щом е безработно, самото лице ще си подаде декларация 7 в НАП и ще си плати здравните вноски 16,80 за този един месец. Дори и да има право на обезщетение от борсата, то почва от следващия месец, след като е изтекъл този месец, през което получава обезщетение от фирмата по чл.222, ал.1.
Тоест ако е родено след 1960 г. удържате 7.10% за пенсии + 2.80 ДЗПО работодател и съответно 5,70% + 2,20 работник.
Предполагам за обезщетението по чл.222, ал.1 питате.
В декларация 1 пишете код 27.
Дължат се осигурителни вноски само за фонд Пенсии  в стандартното съотношение работодател работник, тоест 9.90 на 7.90% ако е след 1960 г. роден или 7.10 на 5.70% ако ще има отделно ДЗПО.
 Удържа се и данък.
Не се дължат здравни вноски, не се дължат осигуровки за майчинство и безработица.
Ето и от ЗДДФЛ:
"Застраховки "Живот" са видовете застраховки по раздел I, т. 1 и 3 от приложение № 1 към Кодекса за застраховането, сключвани от застрахователи, лицензирани съгласно Кодекса за застраховането, или от застрахователи със седалище в държава - членка на Европейския съюз, или в друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, извършващи дейност при условията на правото на установяване или на свободата на предоставяне на услуги.

Допълнителните застраховки не попадат в това число, затова и в служебната бележка застрахователите ги разделят в таблицата. Една година бях попълнила общата сума и от НАП ме върнаха да коригирам.

Аз съм подавала такива декларации и
1) Само служебната бележка от застрахователя е достатъчна.
2) Посочвате сумата  914.86 лв., другите не се признават за облекчението.
Здравейте, имам изплатено възнадраждение по ГД през март2015  за труд положен през февруари и март. Направила съм две Д1 съответно за 02 и 03. Интересуваме Д6 за 02 и 03 ли да правя или една обща.

Една декларация 6, но с две колони. В първата колона месец февруари, във втората март, и в двете колони дата на изплащане 31 март (това е последния ден на месеца, в който сте платили хонорара).
За авторски договор имах предвид ако примерно лицето е превеждало книга от един език на друг за някое издателство. Във вашия случай си е услуга, граждански договор с 25% НПР, както сте го направили.
и след няколко дни червеният надпис ще изчезне, на следващото им обновяване.
Информацията им се обновява не ежедневно, а примерно веднъж седмично, предполагам затова е било така. Ако сега отворите за справка за здравни права на който и да е, ще видите, че горе пише ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛЕН СТАТУС към 20.04.2015 г., а дата на отпечатване - днешна.
Защото пише че е за лице, което е превеждало, а доста договори на преводачи съм виждала, оформени като авторски възнаграждения.
30714 Извънтрудови възнаграждения

Зависи как е оформен гражданския договор. Ако е авторски с 40% НПР според мен е с код 304
Че доскоро е било с прекъснати права и си е внесло осигуровките, в резултат на което вече е с непрекъснати права.
Удържан данък - нула.
Ако служителят си поиска документ, ще трябва да издаде. Справка - Кодекс на труда
Чл. 128а. (Нов - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) (1) По писмено искане на работника или служителя работодателят е длъжен да му издаде и предостави необходимите документи, удостоверяващи факти, свързани с трудовото правоотношение, в 14-дневен срок от искането.
Подавате нова до 30 април, като спазвате указанията:

"ВАЖНО! Ако вече сте подали годишна данъчна декларация за посочения период, но искате да направите корекции в нея е необходимо да подадете нова данъчна декларация, в която се съдържат всички данни за периода, а не само тези които променяте. Корекции в декларацията може да правите в срока за подаването й."

Тази година няма поле, в което се отбелязва, че е коригираща.
И да не се осигурява в чужбина, пак може да подаде декларация и да не му търсят здравни вноски ако ще пребивава в чужбина найд половин година.
Аз преди месец попадох на 2 лица с такива бележки и нямаше проблем.