А много лесно ще е и да си ги направите в калкулатора на сайта http://www.kik-info.com/calculators/civil_contracts.php, има бутон Подготви сметка, а после има и опция Добави към СИС Служебна бележка с дохода по тази сметка.
Да добавя още нещо - догодина включвате изплатения доход и удържания данък на това лице в справката по чл.73 за изплатени доходи по извънтрудови отношения.

А относно документирането - издавате му сметка за изплатени суми и служебна бележка по образците на НАП.

Скоро имаше подобна тема, ето линк http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=9762.0
Декларация 1 с код 14 подавате до 25-то число на месеца, следващ месеца на плащане. Ще трябва да подадете 2 декларации 1 -за февруари, и за март. В същия срок и декларация 6 с вид плащане 4, но тя е само с осигуровките, данъкът го граждански договор не се включва в нея.
Данъкът го декларирате с декларация по чл.55 и внасяте в срок до края на месеца, следващ тримесечието на плащане. Тоест ако платите на лицето през март, подавате декларация 55 и плащате данъка от 1 до 30 април.
Ако все пак трябва да подавате Д1, убедете се, че попълвате дните в т.16.4. Тогава полето осигурителен доход остава сиво - не може да се пише в него нищо (поне в програмата от сайта на НАП е така ако ги правите на нея).
А не попадате ли в хипотезата на алинея 10? Алинея 9 не се прилага за лицата, осигурени на основание чл. 4, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване за пълен месец върху максималния месечен размер на осигурителния доход и са получили възнаграждение за работа без трудово правоотношение за същия месец.

По какъв договор е осигурено лицето на максимален доход?
Декларация 1 си я попълвате както досега, попълвате данъка. Засичането на д1 с д6 е само за осигуровките.
Милен, щом сте имал граждански договор през 2013 г., да Ви подсетя, че до 30 април 2014 трябва да подадете годишна данъчна декларация по чл.50 в НАП и да си довнесете дължимия данък. Ако не подадете такава декларация, има глоба.
При сума по ГД от 5 до 10 лева - няма данък:))

И на граждански договор от 20 стотинки, се получава данък около 1 стотинка  :wink1:
Няма такова нещо като необлагаем минимум. Имаме си плосък данък от 10%.

А относно изключениета - Например за лице с намалена работоспособност или вид и степен на увреждане 50 и над 50 на сто след като облагаемият доход от всички източници на доход, придобит от началото на данъчната година и подлежащ на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа, намален с удържаните или внесените за Ваша сметка задължителни осигурителни вноски, превиши сумата от 7920 лв.

Има случаи, в които не се удържат осигуровки, може би това Ви заблуждава.
Има хубав калкулатор тук http://www.kik-info.com/calculators/civil_contracts.php
Аз подадох на 3 февруари и също не ги виждам в персоналния регистър, но предполагам че ще се появят след известно време.
Vili, според мен сте права, и точно така е написано в становището с примерите за подаване на декларация 6.
Не разбирам какъв е спорът в случая, няма противоречие между указанието и наредбата. И в някои случаи предпочитам становища, указания и т.н. (особено когато има конкретни примери), защото по-ясно обясняват какво са имали предвид в наредбите.
На сайта на НОИ вече е актуална информацията, поне разглеждайки останалите секции - за периода на майчинството е променено, че се изчислява 18 месеца назад. Където се споменават години също пише "за 2014 г. е ..."
Намерих това на сайта на НОИ:
"За лицата, които работят при повече от един възложител по договор за управление и контрол, всеки от възложителите подава данни за осигуряването с попълнен код 10 в т. 12 „Вид осигурен“. В случай че лицето е декларирало, че вече е достигнало максималния месечен осигурителен доход, възложителят по договора не внася осигурителни вноски, но подава данни с декларация обр. № 1 „Данни за осигуреното лице“. Отработените дни без осигурителни вноски се отразяват в т. 16.4 на декларацията."

http://www.noi.bg/benefits/insurance/995-danniosiglica
registrirana, защо срокът да декларация 6 с колоната за осигуровките да е до 25 февруари, като е платено днес обезщетението, значи е до 25-ти март.
А защо изобщо ще подавате декларация 1. Има промени от 2014 г., вижте дали не попадате в този случай:
От Наредба 8
(9) (Нова - ДВ, бр. 3 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., предишна ал. 6 - ДВ, бр. 1 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г., предишна ал. 7 - ДВ, бр. 103 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) За лицата, осигурени на повече от едно основание по чл. 4 КСО, се подава декларация обр. № 1 и в случаите, в които на едно от основанията осигурителните вноски са внесени върху максималния месечен осигурителен доход.
(10) (*) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Алинея 9 не се прилага за лицата, осигурени на основание чл. 4, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване за пълен месец върху максималния месечен размер на осигурителния доход и са получили възнаграждение за работа без трудово правоотношение за същия месец.
Не е съвсем по въпроса, но горе пишете, че заплатите за януари са изплатени на 10 февруари, а датата в първата Ви колона защо е 6-ти февруари?
По принцип ЮЛНЦ, които са в частна полза, освен документите, които подават в статистиката, са задължени чрез икономическо издание или чрез интернет да публикуват годишния си финансов отчет и доклад за дейността в срок до 30 юни на следващата година - за справка вижте чл.40, ал.1, т.3 от Закона за счетоводството.
Не съм сигурна обаче в конкретния случай като няма дейност какво точно и дали трябва да се публикува, нека се включи и някой друг по темата.

Към Агенцията по вписванията нямате задължения да подавате нищо. А декларация в статистиката, линк към която Ви дадох по-горе, е задължително да подадете.
Няма осигуровки по договорите, така че няма какво да се подава в декларация 1. И в декларация 6 също какво ще попълвате като няма осигуровки, а пък данъкът по граждански договори не се включва в декларация 6, а в декларация по чл.55. Ако платите по гражданския договор през януари, тази декларация по чл.55 трябва да я подадете от 1 до 30 април 2014 г. (общо за всичко платено през първото тримесечие) и тогава да внесете и данъка.

Да допълня, че възложителят трябва да декларира изплатената сума и данъка и в справка по чл.73 за съответната година.