В д6 при код 5 трябва да е датата на изплащане на заплатите, не на осигуровките.
В такъв случай ще имате право само на социални помощи, ако отговаряте на условията.

Еднократна помощ при бременност - 150 лв.
Месечна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година -100 лв. месечно
Детски - 35 лева на месец за първо дете, а 50 лв. за второ

Условието е общият доход, разделен на броя на членовете на семейството да е по-нисък или равен на 350 лв.

А независимо от дохода, ще получите 200 лева при раждане на детето (ако е първо дете), 600 лева - за второ.
А имате ли общо 12 месеца трудов стаж? Като излезете в майчинство ще бъдете ли на трудов договор или сте безработна?
Сложете отметката, че няма основание за подаване на Д6.
Не е точно по темата, но да пиша че има още една нелогична контрола в декларацията с баркод. При ползване на облекчение за млади семейства за ипотечен кредит, за да може да се попълнят данните на другия съпруг/съпруга, който декларира, че няма да ползва облекчение, трябва да се попълни т.18, въпреки че там пише
Писмена декларация от съпруга/съпругата, че няма да ползва данъчното облекчение по чл. 22а от ЗДДФЛ за 2013 г. (прилага се, когато съпругът/съпругата не е попълнил/а декларацията в Таблица 5 на Част V)
Ако не се сложи тук отметка, полетата за данни на лицето в таблица 5 остават неактивни.
Чл. 333. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
3. работник или служител, боледуващ от болест, определена в наредба на министъра на здравеопазването;


а в тази наредба са описани
1. исхемична болест на сърцето;
2. активна форма на туберкулоза;
3. онкологично заболяване;
4. професионално заболяване;
5. психично заболяване;
6. захарна болест.

Ето и линк към Наредбата http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-552844799
Имаше една дискусия преди време, че ако не се попълни нищо в някоя от тези таблици, при опит да се подаде по електронен път, изписва грешка със съответното съобщение, че не са попълнени.
Общата част на дънъчната декларация + приложение 3.
Няма данък - няма декларация 55. Но все пак имайте предвид, че в тази декларация е обща сума, може не всичките Ви лица на граждански договори да са СОЛ.
Ако е СОЛ, той си внася и данъка сам.
thebest, попълвате в Таблица 1 на ред 4 колона 2 придобит доход, колкото пише в служебната Ви бележка и в колона 3 - нула. Така ще покажете, че възложителят не е удържал данък за това тримесечие (което е правилно).
А в таблица 2 също попълвате колона 2 - придобит доход. Така пък ще покажете, че за този доход Вие ще си внесете данъка.
Той болничният не е представен късно в НОИ, лицето го е занесло при работодателя си след като вече са били начислени заплати за месеца и са го водила на работа явно.
Тук намерих 1 статия с подобно мнение, странно е, но явно и това е вариант.
http://ekspertis.bg/document/view/qanda/139488/0/
Рори, това се отнася за служебната бележка, а сметката за изплатени суми се издава при ВСЯКО плащане.

Ето и от ЗДДФЛ чл.45 (8) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Служебните бележки по ал. 4 и 7 се издават при поискване от лицето, придобило дохода, а когато лицето не е поискало издаването им - в срок до 15 април на следващата година.

Ясно си пише служебни бележки.
Да не би да гледате някакъв друг или стар образец. Точното наименование на декларацията е по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци и можете да я изтеглите от тук http://www.nap.bg/page?id=150

От същото място можете да видите и Справка за изплатени доходи на физически лица по чл.73 от ЗДДФЛ.
Да, така е, подава се декларация по чл.55 - до края на месеца, следващ тримесечието на плащането по гражданския договор. В тази декларация се записва обща сума на данъка за всички лица.
А отделно до 30 април на следващата година се подава справка по чл.73, в която вече разбивката е по отделни лица, с имена, ЕГН-та.
Този код 07 къде го гледате?
Не се посочват в справката вече, затова си нямат код:
Чл. 73. (1) Предприятията и самоосигуряващите се лица по смисъла на Кодекса за социално осигуряване - платци на доходи, изготвят справка по образец за изплатените през годината доходи:
...
4. по чл. 13, ал. 1, т. 3, 7, 8, 9, 20, 21 и 24, в случаите, когато годишният размер на съответния доход, изплатен на физическо лице, превишава 5000 лв.
...

А командировъчните са в чл.13, ал.1, т.23, затова не се посочват в справката.