Не излизат НПР, защото сумата е изплатена през последното тримесечие. Вижте в забележката какво пише
"ВНИМАНИЕ!
Когато сумата по тази сметка е изплатена през четвъртото тримесечие на годината, на основание чл. 65, ал. 12 от ЗДДФЛ, в сила от 01.01.2013 г., авансов данък не се удържа и внася. В тези случаи се попълват само редове 1, 5, 6 и 9 на сметката за изплатени суми!"

а НПР са т.2
Не.

чл.37 от ЗДДФЛ
(2) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Окончателният данък за доходите по ал. 1, т. 1 - 9 и по чл. 8, ал. 11 се определя върху брутната сума на начислените/изплатените доходи.

ал.1, т.4. доходи от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на движимо или недвижимо имущество, включително вноски по договор за лизинг, в който не е изрично предвидено прехвърляне на правото на собственост;
А ЕГН-та, имена и изплатена сума поотделно за всеки ще попълвате в справката по чл.73, която трябва да подадете догодина до 30 април.
Задължено лице е фирмата, булстат попълвате.
До 25-ти декември трябва да платите осигуровките. И да не забравите, че данък не се удържа за гражданските договори, платени през последното тримесечие. С едно платежно превеждате и за двете лица общо ДОО работник и работодател с вид плащане 111111, и с още едно платежно ако има ДЗПО - с вид плащане 581111.
И като се подадат стават едни каши в единната сметка, уж внесени пари, пък сега подадените декларации излизат като задължения, защото не се връзват автоматично с внесените пари и почва ходене по мъките.
Записах го на по-ниска версия на Word, сега би трябвало да го отворите.
delphine, намерих 1 по-актуален отговор в Системата въпроси и отговори на сайта на НАП, след измененията е - от март 2013 г. Прикачам го, но ето част от него - "в случай, че в устава на фондацията или с решения на колективния или управителния орган не са определени/договорени  възнаграждения на председателя и членовете на настоятелството и надзорния съвет за положен труд, осигурителни вноски не се дължат. Ако впоследствие в някой от гореспоменатите актове се предвиди клауза за изплащане на възнаграждение на председателя на фондацията, членовете на настоятелството и Надзорния съвет, дори същото да не е начислено и изплатено, върху определеното възнаграждение, но върху  не по-малко от минималния осигурителен доход, следва да се начисляват и внасят осигурителни вноски при съблюдаване на максималния размер на месечния осигурителен доход."

И аз ще допълня нещо. Фондациите не са неперсонифицирано дружество, а са по Закона за ЮЛНЦ, затова попадат в чл.4, ал.1, т.8 от КСО - лицата, упражняващи трудова дейност на изборни длъжности, а не по т.7


http://www.bcnl.org/bg/articles/930-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81.html
Разгледате сайта на Български център за нестопанско право - http://www.bcnl.org/. В частта Публикации ще намерите доста неща, които считам че ще Ви бъдат полезни, може би не точно по този казус, а по принцип за фондациите - има материали за данъчното облагане, за стопанската дейност, правна рамка, въпроси и отговори по Закона за ЮЛНЦ.
И аз така мисля - че става въпрос за данъка по трудови правоотношения, деклариран в Д6.
Питащата задава въпрос за справка по трудови договори обаче. Може да е техническа грешка или има предвид какво не се включва в справката по чл.73.
Не би трябвало да има проблем, защото на сайта на НАП в съобщението е написано:  "От 1 януари 2014 г. две от най-често подаваните от осигурители и работодатели месечни декларации - образец № 1 „Данни за осигуреното лице” и образец № 6 „Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ”, трябва да постъпват в НАП едновременно. Това се отнася за данните, които ще подават задължените лица за месеците след декември 2013 г., тоест за декларациите образец 1 и 6, които ще се подават например за месец януари 2014 г. (със срок за подаване до 25 февруари 2014 г)."
Благодаря за изказаното мнение. Като получа акта ще споделя как го тълкуват от НАП ако може да бъде полезно и на друг.
Продължавам да си пиша сама в темата. След много търсене в интеренет намерих това:

Прихващане и възстановяване на суми за данъци, задължителни осигурителни вноски и други публични вземания - Любомир Владикин, адвокат от София

"Насрещните публични дългове се погасяват в момента на реализиране на предпоставките, при който настъпва компенсацията, т.е еx tunc (с обратна сила). Ако задълженията са лихвоносни, лихвите престават да текат от този момент. Прихващането е сурогат на реалното изпълнение, тъй като в действителност няма движение на парични знаци, т.е. налице е погасяване вместо изпълнение.
С Указание № 24-00-1394 от 05.07.2004 на главния данъчен директор се прие, че с извършването на прихващане на недължимо платени данъчни задължения, такси или суми, подлежащи на възстановяване на друго основание, и насрещни изискуеми данъчни задължения или санкции, наложени от данъчен орган, двете насрещни вземания се смятат погасени до размера на по-малкото от тях от деня, в който прихващането е могло да се извърши. Погасяването настъпва по силата на данъчния акт за прихващане, но има обратно действие - от датата, на която двете вземания се срещупоставят, годни за компенсиране. След тази дата, ако в резултат на прихващането данъчното задължение е погасено изцяло, не следва да се начислява лихва."

Като чета това си правя изводът, че сега като подам искане за прихващане с надвднесените суми от май 2008 да се покрият задължения за юни 2008 г., трябва да отпаднат лихвите, които ми фигурират в единната сметка от 2008 до 2013, защото двете задължения на практика се срещупоставят през юни 2008, а не в момента на подаване на искането за прихващане. Така ли е?
Възниква ми още един въпрос. Ако с надвнесените суми за май 2008 г. искам прихващане за юни 2008 г., дали ще изчезнат от единната сметка и лихвите, които ми начислява автоматично системата към днешна дата за задължението през юни 2008, което третира като неплатено (а го води неплатено заради корекциите на декларация 6, които направих през 2013 г. като намаля май месец и със същата сума увелича юни)
Преди време по предписания на НАП подадох корекции на декларация 6 за 2008 г. Причината за корекциите беше, че не се засичаше с Д1 за граждански договори - за периоди от няколко месеца съм подавала д6 и съответно платежните нареждания само с месеца на плащането. Подадох корекциите като общо за годината сумата на задълженията остава същата, но има разместване по месеци - в някои месеци се увеличава, в други намалява. Сега Д1 и Д6 са ми равни, но стана каша в единната сметка, появяват се задължения за 2008 г. с лихви по-големи от задълженията, които се покриват със сумите, които превеждам за октомври 2013 г. Говорих с НАП и ме съветват да подам искане за прихващане, че само с молба за връзване на сумите не ставало. Притеснява ме кашата да не стане още по-голяма с подобно искане. Някой имал ли е подобен случай.
В темата, която пуснахте в този форум обаче - за 1600 лв. за 4 месеца не уточнихте, че става въпрос за неосигурено на друго основание лице. Това може би е довело до заблуждението, че дължите осигуровки.
Няма проблем с калкулатора, спорът беше дали има значение ако сумата се изплаща наведнъж, но се отнася за няколко месеца и по този начин начин след приспдане на НПР надмине МРЗ, дали ще се дължат осигуровки.