tanya1234, току що пробвах, в калкулатора има бутон Запази в Excel и така може да се свялат изчисленията. А сметката за изплатени суми и служебната бележка също се запазват - в pdf.
Има промяна в сметката за изплатени суми, която се издава на лицата при плащане по граждански договори, но тя е качена на сайта на НАП на 22 януари 2014 г., не знам дали това имате предвид.
Ако няма други доходи или няма да ползва някакви облекчения за застраховки "Живот" и т.н, да, това е достатъчно.

И съответно да си довнесе данъка - до 10 февруари ако иска да ползва отстъпка от 5% или ако не - до 30 април. Така като гледам на дължимите 8 лева, с 40 стотинки отстъпка няма да забогатее :-)
От облагаемия доход се изваждат осигуровките, не от осигурителния.
Можете да приложите бележката от 2013 г.
А ако искате да е новата служебна бележка, променете само датата на издаване и съответно датата, на която лицето я е получило да е след 22 януари 2014 г.

А по 2-та документа, които сега качихте всичко е наред.
Между другото, сега видях, че в служебната бележка сте написали 2,98 вместо 2,88 за здравното осигуряване.
Ако все пак някой го забележи, означава че изготвя документи със задна дата, което не е много редно, нали. Ако има възможност да го поправи, защо да не е изряден/изрядна?
По-добре да си смени датите (а на сметката за изплатени суми направо бланката, защото пише че плащането е през декември 2013 г.) и да не ги тества за наблюдателност :-)
Те цифрите са Ви верни, но си вижте датите. Няма как през декември 2013 г. да издадете бележка и сметка за изплатени суми, която качиха на сайта на НАП на 22 януари 2014.
kompi1987, как тествате месец януари за 2400 доход, като изобщо не може да се избере 2014 година за декларация 1 в програмата, това ще го направят с друго обновление.
Свои, разликата в служебната бележка е в забележката отдолу - направени са уточнения, с които ни казват, че за целите на въпросната бележка под облагаем доход разбират брутната сума. На мен все още не ми е ясно как просто с една забележка се променя понятие, дефинирано в закон, ама както и да е.
Да, 6.01 е версията. Новостите са в кодовете като почнете да въвеждате декларация 6 за 2014 г. обаче. А декларация 1 за 2014 г. все още не може да се въвежда, ще чакаме ново обновление.
В съобщението на сайта на НАП пише "Служебните бележки, които са издадени по старите образци (действали през 2013 г.)  няма необходимост да бъдат преиздавани."

Но ако Ви поискат обобщена бележка (може да не си пазят издадените през годината или с цел по-лесно да си попълнят декларацията заради разпределението по тримесечия), ще им издадете.
Сега вече разбрах, благодаря dalila.
Но с код К няма ли да коригира само една от подадените декларации, а те са 2 броя. Затова пиша код З - за заличаване?

Попълва се буква "З", когато се подава декларация за заличаване на подадена вече декларация.
Четох указанията и смятам, че код З ще заличи и двете декларации.  А после ще се подаде една като основна и би трябвало всичко да е наред. Но не съм сигурна и ще е добре някой да го потвърди или отрече.
А дали не е възможно първо да се заличат и двете, а после да се подаде една нова като основна?
То ясно, че е изпуснала срока да я издаде, имах предвид, че ако лицето подава декларация, задължително ще му трябва такава. А сроковете ги написах с цел да се ориентира при възможност "да спази" при датата на издаване.
А ако ще подава данъчна декларация трябва да му издадете служебна бележка по чл. 45, ал. 2, т. 1 от ЗДДФЛ. "Служебната бележка се предоставя на работника/служителя, когато:
трудовото правоотношение е прекратено през течение на годината - в срок до 1 месец от датата на последното плащане, но не по-късно от 31 декември на данъчната година;"