Щом не са минали 3 години, ще имате право на 4 месеца по 7,20 лева на работен ден. Имайте предвид, че 3-те години се броят от първия ден, от който сте получавали обезщетение за безработица, а не от последния, така че сметнете добре дали вече не са изтекли.
Здравейте,

Лихвите върху данък МПС с код "44 65 00   Глоби, санкции и неустойки, нак. лихви, обезщетения и начети" ли се плащат?
Информацията за кода е от http://www.mestnidanaci.info/paycodes.php


Според мен лихвите са по код 442300, който е и за данъка за превозни средства, вижте текста "Лихвите се превеждат по вида плащане на главница върху, която са начислени"
Прочетете по-внимателно чл.6а и ал.4, която цитирате - те касаят корекция на декларация 1,3 и 5, но НЕ и на декларация 6. Вижте по-горе в наредбата кои декларации попадат в чл.2, ал.1. Не може да се подаде втора редовна декларация 1,3 и 5. Трябва да се коригира или заличи. Това НЕ важи за декларация 6, която се споменава в чл.2, ал.2

Подавате една редовна д6 за 500,14 лв. с датите както са били в предишната и готово, не са ви нужни нито предписания, нито уведомления и т.н.
Не би трябвало да има проблем.
Можете да подадете по всяко време, защото ще е редовна за допълване на вече подадена декларация, а не коригираща.
Alfa, при нас винаги заплатите се плащат месец за месец и сроковете за плащане, които излизат в системата на НАП като подам декларация 6 са точно както си ги описала.
Абсолютно вярно!
И аз съм съгласна с всички отговори на delphine.
Този журналист регистриран ли е като самоосигуряващо се лице или не?
Ако НЕ е - удържате данък и подавате декларация образец 55 до края на месеца, следващ тримесечието на плащането. Тоест ако му плащате хонорар през месеците  януари - март ще внасяте данък и декларация 55 до края на април; за плащане през април - юни срокът е края на юли; за плащане през юли - септември срокът е до края на октомври.
Ако е регистриран като самоосигуряващо се лице и си има булстат - не трябва работодателят да удържа и декларира данъка, а самото лице.
Това, извинете , къде го пише ?

Неправилно използвах думата ТРЯБВА. Имам предвид, че за да е честно спрямо останалите служители (морално не е правилно), не законово.
.....и в крайна сметка пуснахме по едно допълнително споразумение към трудовия договор на лицата , на който не им стига отпуска, че  на осн.155 и 156а от КТ ,  за 2015 г. ще ползват отпуск в размер на ....... дни/увеличихме го до дните , който не им стигат/.Това е, предложих всички варианти и одобриха този. :wink1:
Благодаря на всички , който се включиха още веднъж!
Хубав ден!

Така обаче не е справедливо спрямо лицата, които не са си ползвали отпуската по-рано и сега имат достатъчно дни. Увеличението на дните трябва да е за всички, както по-горе Pupeshche беше писала.
На бланката на сметката за изплатени суми си пише "Този образец не се попълва, когато получателят на дохода от друга стопанска дейност е самоосигуряващо се лице и е декларирало това обстоятелство с писмена декларация пред платеца на дохода"
л) юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, с изключение на организации, подпомагащи културата по смисъла на Закона за меценатството;

Не мисля, че партиите попадат в тази буква.

Точно така, за партиите си има отделен закон - Закон за политическите партии. Те не са и към регистъра на ЮЛНЦ, имат си друг регистър.
Това не е вярно. Давността от една година е отменена, погледнете закона, да видите, че тази точка с давността отпадна. И да мине една година, пка ще има глоба, даже може да е 1000 лева.

За кое твърдите, че е отпаднало?

Чл.34 ал.1 от Закон за административните нарушения и наказания
...Не се образува административнонаказател но производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението...


Може да е лесна за попълване, но не е актуалният образец, а стар. Така че по-добре да използва тази от сайта на НАП.
От тук можете да си изтеглите бланката http://www.nap.bg/page?id=435
Безработните лица, придобили право на обезщетение преди изтичане на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение, получават минималния дневен размер на обезщетението за безработица съгласно Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за срок 4 месеца.
Здравейте , трябва да коригирам декл.6 за 2010 г -   това   ли  е последната година с начисляване на ГВРС  - 0,1 % ? След това не се начислява ,нали ? :)

Точно така.
Подавайте сега и си ги оправяйте, че от догодина http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,15353.msg91768/topicseen.html#new
Ако е изминала повече от една година, откакто е трябвало да я подадете - давността е изтекла и със сигурност няма глоба. Ако не е изминала една година - имат право да Ви глобят, но най-вероятно няма да го направят.