Към vili123456:
В статистиката подавате декларация за неактивност - ето формуляра http://www.nsi.bg/node/516

Документите за централния регистър можете да ги видите от тук https://mjs.bg/41/  – В т.3 на Административни услуги са описани, а по-надолу има образци и телефон за консултации.

И да не е имало дейност през предходната година, документи в Централния регистър се подават, препоръчвам Ви на посочените телефони (Справки и консултации: по тел.: 02 92 37 321 и 02 92 37 345 от 10 до 12 ч. и от 14 до 16 ч., всеки ден) да уточните директно с тях какво да подадете, отзивчиви са.
Ако питате къде трябва да го попълните - в графата Авансов данък по чл. 43 от ЗДДФЛ за доходи от друга стопанска дейност и по чл. 44 от ЗДДФЛ за доходи от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество (част IV, ред 1, в колоната 3 Платец на дохода).
Но рано още за тази декларация, от 1 до 30 април се подава, с обща сума на данъка през първото тримесечие.
Лекторските часове  по граждански или по трудов договор са?
Защо сте пропуснали срока да подадете удържания през м.01 данък?

Не пише, че е удържан през януари. Ако е данък за заплатите през януари, платени през февруари не е изпуснала срока.
Радостина, заплатите за януари през януари или през февруари са платени? Отговорът на megi11 важи ако са платени през януари.
34. Нетно възнаграждение - попълва се сумата на нетното възнаграждение, определена по реда на Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване.

За да стане нетно възнаграждение освен осигуровките, и данъка трябва да извадите.



Интересното е, че в Help на програмата на НАП същата забележка, която delphinе е копирала от указанията, касае само точка 30. Ето го текста от Helpa:
Забележка. Точка 30 се попълва само за лицата, работещи по трудови правоотношения, ако в т. 12.4 е попълнено "1" и лицето не попада в кръга на лицата по чл. 7, т. 1 - 3 от Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя. Важи за периоди преди 01.01.2011
Ако сключат граждански договор с Вас за извършване на услугата срещу някакъв хонорар, той не се регистрира в НАП. Но в последствие ще трябва да се подаде декларация 1 и декларация 6 за осигуровките (ако са дължими такива), съответно и декларация 55  за удържания данък и догодина - да бъде включен в справката по чл.73.
30 април е срокът за внасяне на този данък и за подаване на декларация по чл.55 за първото тримесечие.
И какви са помощите/обезщетенията за второ дете, ако има такива.

600 лева еднократна помощ при раждане на второ дете без значение какъв Ви е дохода
50 лева детски на месец ако доходът на член от семейството не надвишава 350 лв.
По принцип е възможно и в 1 файл да са няколко месеца, и от 1 месец само няколко записа да изберете (ако други вече са пратени - за заплатите, а в последствие имате и граждански договор или пък правите корекции), варианти много. Зависи какво искате да подадете. Така че не винаги 1 месец е 1 файл.

Съответно и в една декларация 6 можете да попълните няколко колони с различни месеци.
Сега искате да подадете декларация 1 за февруари и 4 корекции за януари ли?
Или тези корекции за януари вече са подадени?
В заглавието пишете граждански договор, а във въпроса ви по-долу става дума само за трудови договори, нещо не мога да разбера ... А защо мислите, че имате надвзет данък?
Кодекс за социалното осигуряване
Чл. 349.За нарушения на разпоредбите на част първа от този кодекс, на нормативните актове по прилагането му или за неизпълнение на задължителни предписания на контролен орган виновните лица се наказват с глоба от 100 до 2000 лв. за всеки отделен случай, а на осигурителите - юридически лица и еднолични търговци, се налага и имуществена санкция от 500 до 2000 лв. за всеки отделен случай.

За декларация 1 за какъв договор става въпрос? Ако е за граждански, можете да смените датата на плащането примерно.
Направете декларацията на актуалната програма на НАП, тя дава възможност за въвеждане на данни по декларация 6 от 2005 до 2014 г.
Заедно, в 1 платежно.
В образците на платежни нареждания на сайта на НАП навсякъде са писали 9.
http://www.nap.bg/page?id=20
ТЗПБ е с ДОО по 55 11 11
данък 11 00 00
За Д55 и данъка - да.
За другото - ако плащате месец за месец е така. Тоест ако платите през февруари за труд през февруари - подавате декларациите и плащате осигуровки до 25 март. Ако обаче за труда през февруари, платите на лицето през март - подавате декларациите до 25 април. Но съответно в декларация 1 и 6 ще попълните месец февруари (на извършване на труда, не на плащането).