Странно. Аз предполагах, че при едновременно подаване на заличаваща грешния код, редовна с верния и отметка за неподаване на декларация 6, ще се получи.

Защото заличаващата Д1 ще намали сумата на осигуровките, които се изчисляват автоматично и в същото време редовната с правилния код ще ги увеличи със същата сума. Така съответствието с вече подадената декларация 6 би трябвало да се запази.
 .... ще пробвам Вашите предложения и непременно ще споделя резултата.

Какъв е резултатът, получи ли се със заличаване и нова редовна Д1?
Наредба за работното време, почивките и отпуските
Чл. 45. (1) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) Отпускът поради бременност и раждане в размер 410 дни за всяко дете се ползва, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 21 от 2011 г., в сила от 15.03.2011 г.) в размер 135 дни, от които 45 дни преди раждането - въз основа на съответен акт на здравните органи, издаден по реда на чл. 26, ал. 1 от Наредбата за медицинската експертиза, приета с Постановление № 87 на Министерския съвет от 2010 г. (обн., ДВ, бр. 36 от 2010 г.; изм. и доп., бр. 5 от 2011 г.), а отпускът поради осиновяване за остатъка до 135 дни - въз основа на съответния акт на здравните органи и акта за предаване на детето за осиновяване;
2. (изм. - ДВ, бр. 10 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) в размер на остатъка до 410 дни - въз основа на писмено заявление на майката (осиновителката) до предприятието, към което се прилага акт за раждане на детето или акт за предаване на детето за осиновяване и декларация съгласно приложение № 7; предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението.

ето и линк към цялата Наредба http://lex.bg/laws/ldoc/-552858623
Ако поне знаете какви са сумите от служебните бележки (не разполагате с оригинал, но Ви ги издиктуват или нещо подобно), можете да попълните и подадете декларацията в затворен плик с обратна разписка по пощата, за да е спазен срокът, а като я обработват в последствие от НАП ще поканят лицето да представи и служебните бележки.

Не може на 7-ми май да подавате коригираща, защото и редовните, и коригиращите декларации се подават в срок до 30 април.
Ето и извадка от указанията към данъчната декларация за потвърждение:
Място на подаване на годишната данъчна декларация
Годишната данъчна декларация се подава в Териториалната  дирекция на Националната агенция за приходите (ТД на НАП) по постоянния адрес на физическото лице, включително на едноличния търговец, носител на задължението за данъка.
По постоянен адрес се подава. Пратете я по пощата, задължително с обратна разписка. Важи датата на клеймото, тоест и утре да я пратите пак сте в срок.

А оттук можете да видите адреса на съответната НАП http://www.nap.bg/page?id=24 като изберете съответния град.
А относно отметките в калкулатора, за които питате в другата си тема:
Отбелязвате:
Осигурителен доход, върху който съм осигурен(а) през месеца, без сумата по тази сметка - попълвате на каква сума е осигурен по трудовия договор

Пенсионер съм и не желая да бъда осигуряван за ДОО и ДЗПО - ако не желае
Ето част от становище на НАП
Във връзка с гореизложеното следва да се обобщи, че върху изплатените възнаграждения на пенсионери, работещи без трудови правоотношения, осигурителни вноски за фонд „Пенсии" се дължат само ако лицата изберат правната възможност, предвидена в чл. 4, ал. 6 от КСО. За тези лица, когато са осигурени и по трудово правоотношение, задължително се дължат здравноосигурителни вноски върху изплатеното възнаграждение за работа без трудово правоотношение, независимо от неговия размер.

И линк с цялото становище: http://www.bgstuff.net/zakoni-i-normativni-aktove/osigurqvane/9346-%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80
По принцип този болничен се взема ако сте болна и не е необходимо да е за 30 дни, а не защото Ви се полагат пари от НОИ!!!
Документите се представят в съответното ТП на НОИ от осигурителите, техните клонове и поделения и осигурителните каси в срок до 15-о число на месеца, следващ този, през който осигуреното лице е представило документите за изплащане на обезщетението пред осигурителя.
Тоест срокът за представяне на болничния в НОИ е до 15 май. Разбира се не пречи работодателят Ви да го занесе по-рано.
Сигурно работодателят й е имал предвид чл.42 от КСО, а не за гледане на дете:
Когато временната неработоспособност поради общо заболяване, трудова злополука или професионална болест е настъпила до 30 календарни дни от прекратяването на трудовия договор или осигуряването, паричното обезщетение се изплаща за срока на неработоспособността, но за не повече от 30 календарни дни.
В общия случай винаги се удържа данък (освен ако лицето примерно е регистрирано като самоосигуряващо се или има степен на увреждане 50 и над 50 на сто, или пък плащането е през четвъртото тримесечие). А според това кога сте платили хонорара, ще подадете декларация по чл.55 в зависимост в кое тримесечие попада.

Да допълня, че ако платите хонорара през април, това вече е второ тримесечие и трябва да включите данъка в декларацията по чл.55, която се подава от 1 до 31 юли, а не сега до 30 април, която е за първо тримесечие.
Ето и малко пояснения за попълване на таблица 2 за изравняването на здравните вноски:
В колона 4 за всички месеци попълвате 210 лв.
В колона 5.6 за всички месеци попълвате 450 лв. - (това се получава като се приспаднат нормативно признатите разходи: 500 *90% = 450 лв.
В колона 6 за всички месеци е 210 лв.
В колона 7 за всички месеци е 450 лв.

Общата сума на колона 7 (5400 лв.) минус общата сума на колона 6 (2520 лв.) прави 2880 лв.
2880 лв * 8% = 230,40 лв. - толкова трябва да довнесете
Трябва да попълни таблица 2 към данъчната декларация и ще трябва да довнесе здравни вноски. Само че не върху цялата сума на наема, а се приспадат 10% нормативно признати разходи.
Тоест за цялата година 6000*90/100*8% = 432 лв. дължи.
Като безработен е внесъл 201,60 лв. Значи има да довнесе 230,40 лв.

Съответно от НАП пък трябва да му върнат данък, защото тези здравни (като безработен и довнесените) ще се приспаднат от данъчната основа.
Според мен е с код 117 - Лихви, в т. ч. съдържащи се във вноски по лизинг по чл. 35, т. 3 от ЗДДФЛ
А доходът от лихви за физическото лице е в приложение 6 на данъчната декларация - доходи от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ.
В конкретния случай питащата е уточнила: "по време на неплатения отпуск е работил на същата длъжност при друг работодател".
delphine, прави сме за заличаването и за подаването на нова декларация 1. Ограниченията не са в указанията за попълване, а в наредба 8, и аз сега го видях:

чл.6а .... С код за корекция не се коригират данните:
1. в декларации образец № 1 и № 3 - месец и година, код на задълженото лице, единният граждански номер/личен номер на чужденец (служебен номер) на лицето, за което се подава декларацията, и код за вид осигурен; ....

Така че според мен да пробва при заличаването на грешния код и при подаването на новата редовна да сложи пак отметката за неподаване на декларация 6.
Ще отговоря само по т.2:
Щом не се налага коригирането на декларация 6, като подавате корекциите на декларация 1 трябва да отбележите отметката:
"За подаване на данни с декларации обр. № 1 и обр. № 6 не се прилага чл. 2, ал. 4 от наредбата, и не следва да се подаде: декларация обр. № 6"

А относто т.1 не съм сигурна защо е така, може би първо трябва да заличите подадената и да подадете нова като редовна с правилния код, но и някой друг да отговори за това.
А кода на дохода за гражданските догвори е 101.
Тогава за данъка по договора, който сте платили на 31 март ще подадете декларация по чл.55 до 30 април, защото е за първото тримесечие.
За данъка по договора, който сте платили на 22 април ще подадете друга декларация по чл. 55 (в срок от 1 юли до 31 юли - чак тогава е трябвало да внесете и данъка по този договор), защото попада във второ тримесечие.

При определяне кое е тримесечието, водеща е датата на плащане на хонорара, а не датата на внасянето на данъка в НАП!!!