Не знам дали правилно съм разбрала въпроса Ви, но сметка за изплатени суми се издава при всяко плащане. Ако сте платил през 4-то тримесечие и за предишни месеци, не удържате данък, дори и трудът да е полаган през трето тримесечие. Относно данъка има значение кое тримесечие е плащането по договора.
Това трябва да подадете до края на март https://www.nsi.bg/node/509
И лицето трябва да подава декларация пред втория работодател за осигурителния си доход по основния договор, за да не премине той максималния месечен осигурителен доход.

Съответно пък основният работодател в края на годината преизчислява данъка, като включва дохода и от втория работодател.
От Кодекса на труда
"Основно трудово правоотношение" е всяко трудово правоотношение, което независимо от основанието, на което е възникнало, е съществувало преди сключването на трудовия договор за допълнителен труд.
Със сигурност един от двата договора му е основен - този, който като време е сключен първи. За него работодателят подава с код 01, а другият работодател подава с 04.

Сега видях, че delphine вече е отговорила.
И аз за справката по чл.73 си помислих, но и там такъв код няма, трицифрени са тази година.
За всеки месец, през който е извършвал дейността по гражданския договор.
А според мен и таблица 2 не е необходимо да попълват, защото не попадат в изброените категории, посочени в указанието. Освен това ако размерът на дохода е бил такъв, че да е необходимо да се удържат здравни вноски, то това трябва да го е направил възложителят.

Скрит текст :
Това е от наредба 8 - "Когато в т. 8 е попълнен код 9, се посочва датата на удържане на данъка по чл. 49, ал. 5 ЗДДФЛ."
Мисля че имаше някакво указание на НАП, че годишното преизчисляване на данъка не намира отражение в декларация 1, но не знам доколко е актуално.
Не, трябва да подадете декларация по чл.55 за данъка когато му дойде времето (до края на месеца, следващ тримесечието на плащането), а догодина да го включите в справката по чл.73.
Ако сте платили заплати за януари през януари, срокът за данъка е 25 февруари. По-горе питането и съответно отговорът на create e за заплати за януари, платени през февруари. За тях данъкът е дължим през март.
tenerife22, и моите данни още не са се появили в персоналния регистър на НОИ, а в справката на НАП ги виждам. Подадох на 3-ти февруари, но все още с обновление 2 на програмата, защото по-късно същия ден качиха на сайта си обновление 3. Ще Ви бъда благодарна като Ви отговорят, да споделите информацията.
Еднократна помощ при бременност - 150 лв.
Месечна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година -100 лв. месечно
Детски - 35 лева на месец за първо дете, а 50 лв. за второ

Условието е общият доход, разделен на броя на членовете на семейството да е по-нисък или равен на 350 лв.

А независимо от дохода, ще получите 200 лева при раждане на детето (ако е първо дете), 600 лева - за второ.
Разбира се, че няма да се подава отново декларация 1, нали ще стане дублиране на сумите. Ако подавате Д6 само за данъка, си сложете отметката, че не следва да се подаде образец 1.
Разгледайте в средата на самата сметка за изплатени суми - лицето декларира дали е пенсионер, дали е осигурен на максимален осигурителен доход, дали е с намалена работоспособност и т.н.

или в отделна бланка си напишете
ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ:
-   за месец ............. 201… г. имам осигурителен доход: ………………... лв.;
-   съм/не съм самоосигуряващо се лице;
-   имам/нямам група инвалидност над 50%;
-   съм/не съм регистриран по ЗДДС;
-   съм/не съм пенсионер;
Брутният размер на дохода, т.е. без приспадане на признатите разходи и/или направените удръжки от платеца на дохода - същото, което пишем и в справката по чл.73
Да - за всички въпроси, с изключение на точка 29 - и нея не трябва да я попълвате, защото не е ТРУДОВО възнаграждение, то си пише - брутно трудово възнагражднение. Не се попълва и т.34.
Тогава няма нужда Вие да подавате декларация 1 за гражданския договор щом по трудовия е осигурен на максимума.
Кейт, само с уточнението, че месецът, който трябва да попълните в декларация 1 и 6 няма да е месец февруари, който е месец на плащането, а трябва да е месец януари - когато е извършвана работата.