Може би счетоводителката Ви е искала да каже, че общият разход за работодателя трябва да е 180 лв. (в някои бюджети при работа по проекти ги залагат като обща сума), а не брутната сума на гражданския Ви договор. Тогава изчисленията й са верни - ето линк http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=d2341ad45e6c8386b999ac16f982bdc19236673
Срокът за справката е 30 април 2014. Изчакайте поне да изтече декември преди да подавате - все пак може да имате още нещо до края на годината, което да трябва да се включи в тази справка, дори и да нямате повече гр.договори, може документ при нотариус да заверите или нещо такова, което после ще ви отвори работа да подавате корекции.
pmihaleva, вече отговорихме че не се подава Д1 при възнаграждение под МРЗ.

Да, така е но хипотетично като се съберат сумите за 2 месеца и мине МРЗ ще има осигуровки. Интересно ми е тогава как ще подадете Д1 - само за месеца на плащането ли, при условие че труда е извършен през няколко месеца?
Разбирам Ви, но гражданският договор няма времеви измерения. Той е договор за краен резултат (услуга, вещ).

Но подаваме декларация 1 за всички месеци, в които е положен труда, не само когато е постигнат крайния резултат, така че има значение.
Искате да кажете, че ако работи октомври и ноември и му се плаща отделно за октомври, отделно за ноември ще получи една сума без удръжки за ЗОВ, но ако му се плати наведнъж за двата месеца през ноември и евентуално сумата след приспадане на НПР ще надмине МРЗ, на лицето ще му се удържат ЗОВ? 
Няма логика датата на плащане да му определя размера на възнаграждението, а не кога го е изработил.
Като стана въпрос за справка по чл.73 - днес публикувваха програмния продукт на сайта на НАП, много подраниха тази година.
Ако решите доходите за м.10 и м.11 да ги изплатите в м.11 общата получена сума за м.11 става над МРЗ и тогава се дължат ЗОВ.

Не е така, няма значение дали се плаща наведнъж или месец по месец. Важното е кой месец е положен трудът, а не кога е платено. Дори и наведнъж да плати за 1 година, пак няма да се дължат ЗОВ.
И с ПИК кода се появи.
В услугите с ПИК не виждам такава справка, а нямам ел.подпис :-(
Предполагам е въпрос на време да я пуснат и там.
Чл.22 от ДОПК
(7) Когато срокът изтича в неприсъствен ден, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.
Първо да кажа, че изобщо не съм специалист по темата, а само ще цитирам нещо от НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА

Чл.6
(6) Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност. Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест (лекуващият лекар, ЛКК, ТЕЛК или НЕЛК). Това обстоятелство се отразява в ЛАК по реда на правилника по чл. 109 от Закона за здравето (ЗЗ).
И да кажете на студента, че трябва той да си подаде годишна данъчна декларация, защото най-вероятно няма да знае и евентуално довнесе данък ако сте му плащали суми през последното тримесечие. Чe да не му отиде после хонорарът за глоби  :-)
Не ви трябва декларация за обезщетението за безработица. Най-вероятно в трудовата книжка лицето си има печат от кога до кога е получавало обезщетение и какъв стаж му се признава - но това няма никаква връзка с изравняването на данъка.
Не, върху обезщетението за безработица не се дължи данък, така че няма да участва при "уравняването".
Данък сгради, такса смет и данък на МПС са местни данъци и такси, не са към НАП.
старият текст беше:
§ 46. За неплатените публични задължения, срокът за плащане на които е изтекъл преди 1 януари 2008 г., чл. 169, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс се прилага след 1 януари 2014 г.

В „Държавен вестник“ бр.98/12.11.2013 Законът за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, приет от ХLIІ Народно събрание на 30 октомври 2013 г.:
В § 46 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ДВ, бр. 94 от 2012 г.) думите „2014 г.“ се заменят с „2015 г.“.

за съжаление обаче няма текст, който заменя 2008 с 2009 година.
Отговорът си е йезуитски.
Написали са, че липсват основания за предприемане на действия по принудително събиране, но никъде не споменават, че СУПата няма да глътне плащания за погасяване на стари задължения, чието отписване не е изрично поискано до края на 2013-та.

С промените в ДОПК, обнародвани в ДВ вчера нали промениха срокът за подаването на възраженията за отписване по давност до края на 2014 г.?
Благодаря за примерите.
Стигнах до извода, че  за да направя корекция на Д6 в месец, в който едновременно трябва да намаля ЗОВ, но да увелича ДЗПО за гражданските договори, трябва първо да подам с код К една за намалението на ЗОВ и преписани всички останали полета, а после да подам още 1 допълваща за същия месец само с разликата на ДЗПО. На прав път ли съм :-)
И още 1 въпрос по темата. Как да направя корекция на Д6 в месец, в който едновременно трябва да намаля ЗОВ, но да увелича ДЗПО?
По искане на НАП се налага да направя корекция на Д6 за няколко месеца на 2008 г. (причината е несъответствие между Д1 и Д6, поради граждански договори за няколко месеца, за които Д1 е подадена за няколко месеца, а Д6 само за месеца на плащане). Тоест налага се да направя корекция в посока увеличение за няколко месеца - това ясно, подавам нормална Д6 с допълващата сума и датата на плащане. Но за корекциите в посока намаление за другите месеци правилно ли разсъждавам:
- подавам декларация с код К и верните суми (а не само разликата за намаляване)
- със същите декларации освен колона за граждански договори, съм подавала колона и за трудовите договори, но там данните са верни. Като подавам код К за гражданските за съответния месец, колоната за трудовите може би изобщо не трябва да фигурира в коригиращата декларация, нали?