Здравейте, бих искала да попитам дали мога да пусна уведомление по чл.62, ал.5 от КТ за слкючен трудов договор на 01.09 с дата на уведомлението 31.08? Дали е възможно със задна дата? Благодаря предварително!
Няма как със задна дата да подадете и регистрирате нещо, което все още не е настъпило.
п.п. Дано съм се изразила правилно, че и аз се оплетох!
Я направете един краткотраен ТД за извършване на определена работа и си вържете гащите... Че не се знае.
:good:
Здравейте,
трябва да назнача един строителен работник за ремонт на сграда.По-удачно ли е да се назначи на граждански договор ? Лицето трябва ли да е регистрирано като ЕТ или със свободна професия за да използваме граждански договор.
 Моля за разяснения по тази тема защото не съм наясно.
В никакъв случай в строителството на граждански договор!
Е, в договорът би следвало да има написана дата за постъпване на работа. Аз поне пиша.
В наредбата наистина пише, че срокът и в двата случая е 3 дни, но реално може да се заличи подадено уведомление години назад. Затова всички казваме, че няма срок.  :smile1:
Скрит текст :
3 дневен. Чл. 7, т. 2 от Наредбата
Идеята ми беше, да посоча, че няма как и в този случай да се знае кога ще бъде заличаването напред във времето.
Оф, не знам дали го обясних правилно и дали ме разбрахте!
Исках да кажа, че и в този случай може да са минали месеци, дори и години, и пак системата приема заличаване.


Няма срок за заличаване.
Ако трябва да се заличи подадено уведомление за прекратяване на договор, когато работник бъде възстановен от съда на работа, то какъв срок ще се спазва тогава?
Здравейте,
някой сблъскал ли се е скоро с подаване на декл.обр.1 за договор по чл.114КТ- даде ми, че несъществуващ код вид осигурен 11? моля за помощ, ако някой знае с кой код е заменен този 11.
Благодаря предварително.
При основен труд. договор е вид осигурен 01, а при допълнителен - вид осигурен 04.
Мисля, че се подаваше някакво заявление по образец за промяна в обстоятелствата, копие на заповедта и уведомлението от НАП за прекратяване на договора на предишния ръководител транспорт, както и копия на договора, уведомлението от НАП, удостоверението за проф. компетентност и свидетелство за съдимост на новото лице.
Вече не е задължително и нужно да представя УП-3 за преизчисляване на пенсията. Достатъчно  е да подаде заявление. Това заявление може да се подаде и по електронен път. Премахна се и ограничение за еднократно преизчисляване в рамките на календарната година. Пенсията вече може да се преизчислява повече от веднъж годишно.
Аз пиша на всеки отделна заповед като тази:
Аз изготвям заповед по чл.118, ал. 3 от КТ.
Чл. 118, (3) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) Работодателят може едностранно да увеличава трудовото възнаграждение на работника или служителя
Да, имат право на 5 дни платен годишен отпуск за годината.
Шефът Ви знае ли, че има работници, които нямат достатъчно платен отпуск, който да си пуснат заедно с цялата фирма? Знае ли, че неплатеният е по искане на работника?
Еее, как авансово за следващата година? Те такова "животно" нема!
Разбира се :)

р.р. Може и без викове :)
Нямах предвид викане, а само пояснение! Сори, ако си се обидила!  :flowers:
Неплатен
Неплатеният отпуск е САМО И ЕДИНСТВЕНО по искане от страна на работника.
На ел. поща след подаването би трябвало да сте получили писмо с вход. номер, датата и часа на подаване, както и код за достъп за информация за статуса на преписката.