Има ново развитие по казуса, сега пък адвоката казва, че трябва да ползва 13 дни, но да се изчисли на база миналата година.
Смях в залата!

п.п. Друго не можах да измисля.  :smile1:
Четох и уж всичко правя както е дадено, но не става и не става...Просто ще трябва да си намеря ПИК номера или да си извадя нов, че нещо не го намирам, а искам да си проверя за едни болнични. Благодаря ви много и хубав ден!
Защо не отидете при издателя на ел. подпис и там на място той ще Ви помогне. Имам някакъв смътен спомен, че и при нас отначало беше така. Трябваше някакви отметки в настройките да се добавят /  от Internet options, после в Advanced и там се добавяха/.
Колежката може би има предвид уведомление по чл.37а от Наредбата за работното време. Задължително ли е това уведомление? При положение, че в допълнителните споразумения за 2016г освен основната заплата е упоменато и колко дни платен отпуск им се полага?
Чл. 37а. (Нов - ДВ, бр. 21 от 2011 г., в сила от 15.03.2011 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2015 г., в сила от 18.08.2015 г.) В началото на всяка календарна година, но в срок не по-късно от 31 януари, работодателят е длъжен да уведоми писмено всеки работник или служител за размера на платения годишен отпуск, който има право да ползва през календарната година, включително отложен или неизползван от предходни календарни години.
Аз си "влизам" нормално. През Google Chrome ми излиза съобщение "Връзката ви не е поверителна", но през Internet Explorer - нямам проблем.
Благодаря Ви за бързия отговор.
Не ми стана ясно- 9 месеца от първата регистрация (02.2015)  ли. Вече съм работила 4 месеца,и отново съм се регистрирала.Общо стажа ли трябва да не надхвърли 9 месеца или между всяко регистриране в НОЙ може да има 9 месеца стаж. Благодаря Ви още веднъж.
Ако започнете отново работа и след това искате да се върнете на "борсата", за да си получите останалото обезщетение, то трябва да напуснете преди да сте навършили 9 месеца стаж на новото работно място.
Да, ще продължат изплащането, но трудовата дейност трябва да бъде преустановена след по-малко от 9 месеца.
Това съобщение от НОИ ли го получи?
Не! Получихме го на електронната поща на фирмата от представителя на Microinvest, с когото работим.
Здравейте!
Информирам всички /ако все още не са разбрали/, които работят с Microinvest ТРЗ и ЛС Pro и са имали проблем с болничните, които отиват в НОИ с ЛНЧ вместо с ЕГН.
Проблемът бил вече решен, защото получих на пощата си това съобщение:
"Поради възникнал проблем с болничните в първата версия на ТРЗ Pro от 26.01.2016г., се налага преинсталация на програмата с поправена версия от 04.02.2016г.
Проблемът е, че в НОИ отиват с ЛНЧ вместо с ЕГН и не се изплащат.
Моля, проверете с коя версия работите.
За да се инсталира новата версия от 04.02.2016г., първо трябва да се деинсталира предишната версия от Control Panel и след това да се свали новата версия от сайта и да се инсталира".
Нещо не разбрах.Защо да не може основна заплата 420,Може да се назначи лице на ТД 420 лв.А осигуровките ще са върху МОД в случая 545 лв
Може! Просто XXXX го е обяснила малко увъртяно:, а именно: "- основна заплата 420, брутна заплата 420 или повече, но под 545, осигуровки на 545".
Благодаря !!! Договор по чл.114 от КТ ми се вижда най-чист вариант, но таксите за превод на осигуровките ще са повече от самите осигуровки :D
Може и по чл.68, ал.1, т.2 от КТ - до завършване на определената работа, т.е на годишното приключване.
Трудовият договор съдържа много лична информация, може да му предоставите потвърждение от НАП за сключен договор с лицето. Все пак, ЧСИ-тата знаят къде и как да проверяват всичко-срещу заплащане :excl:
Не се заблуждавайте. ЧСИ-и разполагат с много по-лична информация от тази, която е в един трудов договор.

Аз имам опит.
От както е излязло това тълкувателно решение, винаги съм го използвала в уведомленията си до ЧСИ, когато чистата сума за получаване е под МРЗ за страната. До сега съм нямала проблеми. Даже в първото си уведомление исках да ми се отговори писмено, дали трябва да се придържам към него. Служителката още при входирането на уведомлението ми каза, че това е така и няма смисъл да ми отговорят.
Според мен предписанието е направено, защото при чл.118, ал.3 от КТ не се изисква съгласието на работника и се пише заповед, а при чл.119 се изисква съгласие и на двете страни, и се пише допълнително споразумение.
Формула за изчисляване на обезщетение за неизползван платен годишен отпуск
Ако:
БМ - базов месец, последния месец, през който служителят е отработил най-малко 10 дни

То обезщетение за неизползван платен годишен отпуск е равно на:
{(Заплата за отработено времеБМ + доплащане за стажБM + добавки с постоянен характерБМ)/отработени дни БМ} * дни неизползван отпуск.
Ако във вносната бележка като вносител е записано името на Вашата фирма и е цитирана фактурата, то няма никакъв проблем.
Аз бих избрала вариант 1.
Все пак е петък и Ви е простено!  :wink1: