Депутатите замразиха възрастта за пенсиониране за година
Цитат
За да влезе в сила днешното решение трябва да бъде подкрепено и на второ четене и да бъде публикувано в "Държавен вестник".
Парични обезщетения за майчинство
Цитат
2. Лица, които имат право на парични обезщетения при бременност и раждане и за отглеждане на малко дете.
Това са лицата, които са осигурени за общо заболяване и майчинство, с вноски за фонд “Общо заболяване и майчинство” на ДОО, а именно:
1.работниците и служителите, наети на работа за повече от 5 работни дни, или 40 часа, през един календарен месец, независимо от характера на работата, от начина на заплащането и от източника на финансиране, както и лицата, включени в програми за подкрепа на майчинството и насърчаване на заетостта;
:thumbup:
НАП: Без авансов данък за доходите по граждански договори
Цитат
В случай, че данъкът е вече удържан, съветът на НАП е парите да бъдат върнати на физическите лица, а сметките за изплатени суми и служебните бележки към тях, да бъдат преиздадени.
  :ok:
СИС се издава при всяко плащане.Служебна бележка може да бъде издадена еднократно.
Аз бих добавила, че е по-важно да се гледа документа от лекарите.Работодателят е длъжен да се съобрази с изискванията, защото по-важно от здравето няма.Има служба по трудова медицина, която изготвя анализ на здравното състояние на служителите/работниците.
Прехвърляне на обезщетения за безработица
Дори без формуляра службата, обработваща заявлението ви, може да получи нужната информация направо от другите страни. Но попълнен фомуляр U1 най-вероятно ще ѝ позволи да обработи заявлението ви по-бързо.
Посочете коя е държавата, за да Ви бъде отговорено правилно.
Какво трябва да направи едно лице, за да му бъде отпусната пенсия или добавка към пенсията?

Чл.21(3) НПОС
Скрит текст :

Основни правила при издаване на удостоверение обр. УП-2
Скрит текст :

Предният ми пост да се чете:
Платете данъка като наемател, а наемодателя- когато подаде ГДД ще плати по-малко с това, което е платил сега. :blush:
Latinova, най-добре прочетете това:
Задължение на предприятие - платец на доход за деклариране на доходи на физически лица, придобити/начислени през четвъртото тримесечие на 2013 г. в Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ
Подадена декларация за третото тримесечие ,а данъка внесен в м.10 от наемателя ,допусната е грешка може ли нещо да се направи корекция  или заличаване на декларацията с ел.подпис.
Платете данъка като наемодател, а наемателя- когато подаде ГДД ще плати по-малко с това, което е платил сега.
Да.Доходът е придобит през четвъртото тримесечие. :wink1:
Скрит текст :
Указания на НОИ във връзка с измененията в изплащането на болничните. Примери при представени болнични листи и подаване на данните за осигуряване след 01.07.2010г.

Цитат
П Р И М Е Р 4:
Служител представя първичен болничен лист за временна неработоспособност за 7 дни от 5 юли до 11 юли 2010 г. вкл. На 12 юли 2010 г. постъпва в болнично заведение и представя нов първичен болничен лист за 14 дни от 12 юли до 25 юли 2010 г. включително. В случая временната неработоспособност е непрекъсната, независимо че е констатирана с два първични болнични листове, и осигурителят дължи възнаграждение на основание § 22 о, т. 1 от ПЗР на КСО само за първите три работни дни от първия болничен лист.
Според мен:
При получаване на ваучера: 50 (пар. еквивалент) / 709
Получаване на гориво: 302 / 50 (пар. еквивалент)
Изразходване на гориво: 601/ 302

Но наистина трябва повече информация, за да не пропуснем нещо. :hmmm:
Точно така- получателят подава ГДД и внася данъка.