XXXXX вече Ви е отговорила.
За успокоение може да разгледате и тази тема с коментарите от вчера от 08:47:
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,20790.msg128587.html#msg128587
Именно.Ако разгледате и формата на ВРЗ никъде няма графа за такава възможност. :wink1:
Цитат
Разпоредбата на чл.270, ал.3 от КТ установява императивно начина на изплащане на трудовото възнаграждение: то следва да се извършва лично по ведомост или срещу разписка, а по писмено искане на работника или служителя-на негови близки, или да се превежда на влог в посочена от него банка. Във всички изброени случаи плащането се документира по надлежния ред.

Източник: http://ex-lege.info/%D0%92%D0%9A%D0%A1/%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/424820
Това работно време посочено ли е в трудовия договор?
Внимавайте какво работно време договаряте
Помислете за вариант, в който консултациите да не са "веднъж седмично". Така излиза, че лицето работи по график и трябва да е на трудов договор.
Така зададен въпроса "МЦ, в който" мисля, че не е удачно.
Цитат
И ако д-р Х. е сключил граждански договор, за да консултира пациент/и по определен проблем и това се е случило няколко пъти в годината – отношенията в този произволен пример са типично граждански и могат да бъдат уредени с такъв тип договор. Но ако при проверка с установи, че д-р У. предоставя консултации (тук не е толкова важно какъв е предметът на договора) в лечебното заведение всеки понеделник от 11 –13 часа – в този случай вероятността за проблем с контролните органи е реална.
Източник: Гражданските договори в лечебните заведения
Подадено е приложение 2а, вместо приложение 2.
http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity
И нещо по-ново от съдебната практика.
РЕШЕНИЕ № 685 гр. Бургас, 11.04.2016 г.
Скрит текст :
tania2209, погледнете чл.173 от КТ.
В сайта на НОИ има вече подобно запитване.
http://www.nssi.bg/forusers/faq/390-qesiseodd/4550-votg24
Диагнозите може да са различни, но вирусът да е един. :wink1:
Ако работникът се е разболял и след това детето се е заразило от него е логично болничният да е продължение.За съжаление не сме лекари, за да преценим има ли връзка едното заболяване с другото.
Програмният продукт за въвеждане на болничните има свои проверки и ако е имало фатална грешка не би било възможно издаване на такъв електронен болничен лист.
Ако е спазен чл.17 от Инструкция 1 няма повод за притеснение.  :good:
ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20 МАЙ 2011 Г. ЗА РАБОТАТА И ОТЧЕТНОСТТА С БОЛНИЧНИТЕ ЛИСТОВЕ ЗА ВРЕМЕННА НЕРАБОТОСПОСОБНОСТ
Цитат
Чл. 17.(2) Чрез отбелязване на вярното се определят полът на лицето и видът на болничния лист:
1. първият болничен лист при всяко ново излизане в отпуск поради временна неработоспособност се обозначава като "Първичен", а следващите за непосредственото продължаване на временната неработоспособност - като "Продължение";
2. когато непосредственото продължаване на временната неработоспособност се обуславя от заболяване, което не е свързано с предходното, за което дотогава е получаван отпуск по болест, издаденият болничен лист за новото заболяване се означава като "Първичен".

 Sillvy, принципно сте права , но от линка, който пусках  в 11:06 виждам друго.
За м.10. би трябвало да се изплати до 07.11./вторник/
За м.11. може и на 14.11/вторник/
За м.08. и м.09 и при нас са изплатени във вторниците. :good:
Аз от тук ги проверявам.
https://benefits.nssi.bg/bulstat/
Писмо на НАП № 96-00-360 от 14.08.2013 г.
Цитат
Предвид посочените норми на ЗКПО и ЗДДФЛ и липсата на законова норма ограничаваща получаването на ваучери за храна от двама работодатели и предвиждаща облагане на физическото лице за ваучери, получени от втория работодател, считам че доходите, придобити от физическо лице под формата на ваучери за храна от двама работодатели в размер до 60 лв. месечно при всеки един от тях не следва да бъдат облагани с данък по реда на ЗДДФЛ и съответно не подлежат на деклариране. Дори при превишаване на сумата от 60 лв. данъчното облагане ще се извърши при работодателя, а не при физическото лице, придобило дохода.
Може да погледнете и този линк в частта за фиктивно съкращаване на щата.
Съкращаване на щата
Тълкувателно решение № 3/2011 г.
Скрит текст :
От изчетеното излиза, че не може да докажете родство по сватовство след като нямате сключен брак.
Цитат
2. Правно значение
И новият Семеен кодекс от 2009 г., както и предходната уредба, предвижда, че сватовството има правно значение само в предвидените от закона случаи. В семейното право го виждаме, макар и не изрично назовано, в уредбата, която СК ’09 дава на отношенията между детето и съпруга на родителя - чл. 122, ал. 3 и чл. 124, ал. 4.Семейният кодекс от 2009 г. изрично определя, че родството по сватовство се прекратява с прекратяването на брака.

Източник: Родство и сватовство по новия Семеен кодекс

Цитат
Такива документи са акт за смърт - удостоверяващ случая на смърт на лицето, актове за раждане - удостоверяващи родствената връзка на починалото лице и лицата по чл. 157, ал. 1, т. 3 по права линия, свидетелство за сключен граждански брак - удостоверяващо родствената връзка по сватовство.

Източник: Отпуск при смърт на близък