Аз използвам екселска таблица и залагам примерно формула: 4%*непогасена главница* 365/360.
Съответно за високосна година ще е ...*366/360.
В числителя е броя на календарните дни и ги изчислявам, колкото са реално.Може и да са по-малко от посочения пример.
Повечето банки работят с годишна база 360 дни и затова и аз ги залагам толкова в знаменателя.
Обърнете внимание на подчертаното изречение в писмото.Аз го разбирам за 4 работни дни, ако има три или повече живи деца за всяка календарна година.
Погледнете чл.49, ал.6 ЗДДФЛ.
№ 26-540 ОТ 21.07.2007 Г. ОТНОСНО ДНЕВНИКА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТРУДОВИ КНИЖКИ
Цитат
Съгласно цитираното приложение № 1 към чл. 1, ал. 5 НТКТС, в Дневника за издаване на трудови книжки се вписва пореден №, който се записва и в трудовата книжка;
 Някои длъжностни лица са установили добрата практика да водят освен дневник за издадените от тях трудови книжки и дневник (книга) относно движението на трудовите книжки. В дневника за движението на трудовите книжки се вписва датата на предаване на трудовата книжка от работника или служителя на работодателя при възникване, изменение и при прекратяване на трудовото правоотношение, съответно и датата на връщане на трудовата книжка на работника или служителя от работодателя след вписване на необходимите данни.
Интрастат операторът може да има годишно или текущо задължение за деклариране по система Интрастат, в зависимост от периода на възникване на задължението.

Годишно задължение за деклариране по система Интрастат поотделно за всеки търговски поток за дадена година възниква, когато годишният обем на вътрешнообщностната търговия със стоки за този търговски поток през предходната година надхвърли съответния праг за дадената година.

Текущо задължение за деклариране по система Интрастат поотделно за всеки търговски поток през дадена година възниква, когато лицето не е имало възникнало годишно задължение и в рамките на годината обемът вътрешнообщностна търговия със стоки за даден търговски поток надхвърли съответния праг за дадената година.

Източник:  http://www.nap.bg/page?id=440
Намерих по-стара статия, но мисля, че добре е обяснено:
ЦЕНЗ ЗА СЪСТАВИТЕЛИТЕ НА ГОДИШНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ
Скрит текст :
Може да оформите декларация за опазване на фирмена тайна или декларация за конфиденциалност за всяко лице.
Със сигурност трябва да имате доказателства.
Първо трябва да погледнете ПВТР. Ако е видимо в нетрезво състояние и нямате дрегер, може временно да го отстраните от работа по реда на чл.199 от КТ.

Цитат
Съгласно чл. 181 от КТ „Всеки работодател има право да издаде правилник за вътрешния трудов ред, който конкретизира правата и задълженията на работниците и служителите и на работодателя по трудовото правоотношение и урежда организацията на труда в предприятието съобразно особеностите на неговата дейност”.

Източник: www.rs-pirdop.org/uploads/acts/grajdanski/R/2010/grajdanski-R-93-2010.doc

Други процедури може да намерите в този линк:
http://www.rail-infra.bg/assets/Documents/Documents/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/%D0%9F%D0%91%202.11%20%20Alkohol.pdf

НАРЕДБА № 30 ОТ 27 ЮНИ 2001 Г. ЗА РЕДА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ УПОТРЕБАТА НА АЛКОХОЛ ИЛИ ДРУГО УПОЙВАЩО ВЕЩЕСТВО ОТ ВОДАЧИТЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Аз също не бих. Съгласно Указанията на Приложение 1 (образец 2011) - Доходи от трудови правоотношения:
Цитат
Когато работодателят по основното трудово правоотношение е определил годишен размер на данъка за всички придобити през данъчната година доходи от трудови правоотношения към годишната данъчна декларация се прилага само служебната бележка (Образец № 1), издадена от този работодател.
Колеги, съгласно НАРЕДБА ЗА РЕДА ЗА ИЗБОР НА ОСИГУРЯВАНЕ, ВНАСЯНЕ И РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ, ВНОСКИТЕ ЗА ФОНД "ГАРАНТИРАНИ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ" И ЗА ОБМЕН НА ИНФОРМАЦИЯ в:
Цитат
Чл. 3. (1) Задължителните осигурителни вноски и вноските за Фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" се изчисляват, както следва:
(2) Вноските по ал. 1 се изчисляват до втория знак след десетичната запетая, за всяко осигурено лице поотделно, като закръгляването им се извършва по следния начин:
1. когато третата цифра след десетичната запетая е в интервала от 0 до 4, втората цифра след десетичната запетая остава непроменена;
2. когато третата цифра след десетичната запетая е в интервала от 5 до 9, се прибавя единица към втората цифра след десетичната запетая.

Това означава ли, че ако в колона 34 от ВРЗ имам двама души със сума ХХХ,64 и ХХХ,74 и общата ми сума е ХХХ9,19, данъкът може да е ХХХ,91?
Някак не мога да го приема това за приемливо.  :(
Чак корекция?
За Ваше успокоение погледнете ДР от Наредба Н-8:
Цитат
§ 2а. (Нов - ДВ, бр. 99 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) (1) Изчислените задължителни осигурителни вноски и/или вноски за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" от декларация образец № 1 се определят, както следва:
10. от брутното трудово възнаграждение в т. 29 от декларацията и размера на вноската за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" в т. 30 от декларацията.
Но обърнете внимание на ал.2 за 2017 г.:
Цитат
(2) (Изм. - ДВ, бр. 5 от 2017 г., в сила от 01.01.2017 г.) Всяка от определените по реда на ал. 1, т. 2 - 10 осигурителни вноски и вноски за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите", за сметка на осигурителя/работодателя и за сметка на осигуреното лице, се закръгляват поотделно, по реда на чл. 3 от Наредбата за реда за избор на осигуряване, внасяне и разпределяне на задължителните осигурителни вноски, вноските за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" и за обмен на информация, приета с Постановление № 233 на Министерския съвет от 2015 г. (обн., ДВ, бр. 68 от 2015 г.; изм. и доп., бр. 5 от 2016 г.).
Ето линк с насоки.В края на статията са описани какви документи са необходими.
http://kantora.eu/docs_new_46.html
В чл.215а от ЗКПО си е написано:
Скрит текст :
Може.Чл. 45, ал.4 КСО.  :wink1:
Те и абсурдите в ЗН не са малко.  :wink1:
Чл. 13. Всяко лице, което е навършило 18 години и което не е поставено под пълно запрещение поради слабоумие и е способно да действува разумно, може да се разпорежда със своето имущество за след смъртта си чрез завещание.

Чл. 58. До приемането на наследството лицето, което има право да наследява, може да управлява наследствените имущества и да упражнява владелчески искове за запазването им.

Само да вметна, че съдът определя вида на запрещението, а не -родителят.
Не виждам причина т.29 да не се попълва за лица по ТП.
Т.30 зависи от Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за съответната година.
Защото по всяка вероятност е починало преди срока за подаване на ГДД, а държавата си търси данъците за 2016 г.  :wink1:
И все пак да наблегнем на думата "може" от ЗДДФЛ.
Има наследници, които нямат представа за доходите на починалото лице и не знаят какво да декларират.