ДИЯН СТАМАТОВ, ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА: ПОДГОТВЯМЕ БЪРЗА ПРЕНАСТРОЙКА КЪМ НОВИЯ ЗАКОН
Цитат
Длъжността възпитател в целодневната форма на обучение според настоящия закон става учител според новия закон и позицията трябва да бъде сменена за колегите.


Това според мен е точно § 27. (2) от ПЗР на ЗПУО.  :good:
Предполагам, че ще има още нормативни актове, които да уточнят този въпрос.
Аз лично бих се позовала на чл.211, ал.2 от Закона на този етап:
Скрит текст :

Все пак обърнете внимание и на ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ:
Цитат
§ 27. (2) Лице, заварено към влизането в сила на закона на длъжността „помощник-директор по...“, се преназначава на длъжността „заместник-директор по...“, а лице, заварено на длъжността „възпитател“ в полуинтернатната група, се преназначава на длъжността „учител“.
(3) Лице, заварено към влизането в сила на закона на длъжността „младши учител“ или „младши възпитател“, се преназначава съответно на длъжността „учител“ или „възпитател“.
Hrili, сериозно ли пишете, че някой лекар от ТЕЛК ще даде разяснения? :blink:
Скрит текст :
А какво пише в ТЕЛК-а на лицето за противопоказни условия на труд?
Катя Крънчева, благодаря за споделеното видео.  :good:
Не знам Таня Градинарова дава ли си сметка колко по-уязвими могат да станат хората с интелектуални затруднения след този проектозакон.
Ако правилно съм я разбрала, за да упражнявам счетоводната професия трябва да се уповавам на Закона за счетоводството и съответно, за да представлявам след време детето си след като навърши пълнолетие, защото не може да се грижи за себе си стъпвам на Закона за физическите лица и мерките за подкрепа и няма да съм атакувана или глобена, защото действията ми ще са законосъобразни. 
Да, но основанието е §10а, ал.3 от ПЗР на ЗДДФЛ.
Погледнете и Разяснение 20-21-92/10.04.12 г. на НАП.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=4936.0
Предполагам, че колежката се е позовала на това Указание:
Указание № 91-00-241 от 04.06.2009 г. относно правна регламентация на вътреобщностното придобиване (ВОП) по чл. 13, ал. 1, ал. 3 и ал. 6 от Закона за данък върху добавената стойност
Скрит текст :
Hrili, прочетете Етичният кодекс на адвоката и сам ще си отговорите на въпросите.
ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АДВОКАТА
Скрит текст :
Сега очаквам два фронта: на адвокатите и на Обществените съвети.
Или следваща стъпка: Във всеки ОС да има поне един адвокат. :wink1:
Знам, че не е невъзможно, но досега във въпросите си не бе споменала за ДУК.
marpan_64 бе дала ясни указания за попълване на Д1 и след този въпрос исках колежката да уточни въпроса си, защото вместо да помогнем ще навредим.
СОЛ и ДОД?  :blink:
Прочитайки Решение 353/22.04.15 г. на Комисията за защита на конкуренцията от статията КЗК отсече: Проектозаконът за адвокатурата е вреден за свободната конкуренция на стр. 2 пише:
Скрит текст :
Мога ли да знам как Проектозакон, който нарушава Конституцията може да се приеме?
Или е време да се допълни текста в Конституцията, защото ВАдвС твърди, че не упражняват стопанска дейност/ стр.5 от Решението/ ?  :wink1:
Скрит текст :
Не са ли 287,37?
И аз толкова ги сметнах. :good:
На стр.1 е обяснено:
Цитат
Когато имате периоди, които не се зачитат за стаж(неплатен без стаж, самоотлъчка, пробация), то тези периоди се записват на стр.24 в ТК и се изчислява календарният период какъв е.
Обнародвана е Наредба за реда за извършване на проверка по чл. 327, ал. 2 от Кодекса на труда
Цитат
Контролните органи на инспекцията по труда, Националния осигурителен институт (НОИ) и Националната агенция за приходите (НАП) проверяват дали действително работодателят е преустановил дейността си и ако това е така трудовият договор се смята за прекратен от датата на завеждане на заявлението в инспекцията по труда по седалището или адреса на управление на работодателя (чл. 327, ал. 2 от КТ, в сила от 30. 07. 2010 г.).


За Русия предполагам от тук:
https://egrul.nalog.ru/

И все пак:

Проблеми при доказване на реалност на доставката и данъчни измами с ДДС

Скрит текст :
Въпреки подвеждащото заглавие аз съм оптимистично настроена за промените, които ще се внесат между първо и второ четене.
Конфликтните поправки в Закона за адвокатурата получиха „да” за първо четене
Цитат
В същото време депутатите дадоха да се разбере, че проектът ще бъде солидно коригиран за второ четене и призоваха това да стане с участието на работна група, в която да влязат както адвокати, така и всички техни опоненти.
Съгласно чл.16а, ал.2 т.20- 20 лв.
http://www.brra.bg/tarifa.pdf
Банковата сметка може да намерите тук:
http://www.registryagency.bg/bg/services/trgovski-registr/bankovi-smetki/
По вторият Ви въпрос: Съгл. чл. 333, ал. 1, т. 4 КТ, в случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5 и 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6, работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай работник или служител, който е започнал ползуването на разрешения му отпуск.

Осигурител, който не представи в срок в съответното ТП на НОИ документи за изплащане на парични обезщетения за временна неработоспособност или представи такива документи с невярно попълнени данни, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с имуществена санкция или глоба от 500 до 2000 лв., а виновното длъжностно лице, ако не подлежи на по-тежко наказание – с глоба от 100 до 1000 лв. за всеки отделен случай.
Източник: http://www.nssi.bg/forusers/procedures/241-procesbenefits