Мисля, че ще се получи.
При мен се получава, но наистина с Мозилата.
ИЕ, както казва един приятел IT-специалист, понякога неоснователно се "престарава".  :wink1:
Ако този стаж е след 31.12.2001 г. - чл. 54в от КСО - 10 месеца.
От НСОРЗ:

(4) (Изм. - ДВ, бр. 11 от 2008 г.) При определяне размера на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит работодателят отчита и:

3. трудовия стаж, придобит в друга държава членка, на същата, сходна или със същия характер работа, длъжност или професия от работници или служители, които са български граждани или граждани на някоя от държавите членки, както и членовете на техните семейства, и зачетен като такъв съгласно законодателството на съответните държави;
 
4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 2009 г., бр. 67 от 2009 г.) времето, през което без трудово правоотношение българските граждани или гражданите на държава членка, както и членовете на техните семейства са упражнявали трудова дейност и/или професия на територията на държавите членки, която е същата или сходна с работата по сключения трудов договор в Република България, и са били задължително осигурени за общо заболяване и майчинство, инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт, трудова злополука и професионална болест и безработица или за инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт, общо заболяване и майчинство, съгласно законодателството на съответните държави.
 
(5) (Доп. - ДВ, бр. 56 от 2007 г.) Условията, при които се зачита сходният характер на работата, длъжността или професията по ал. 4, се определят с колективен трудов договор на браншово равнище или с вътрешните правила за работната заплата в предприятието.

...което означава, че трябва да прегледате ВПРЗ, с които работодателят е бил длъжен да ви запознае срещу подпис от ваша страна още при постъпването ви във фирмата.

Аз обикновено изисквам служебна бележка, издадена, подписана и подпечатана от предишния работодател, в която ясно е написана длъжността, както и основните функции, за да се сравнят с тези при нас. Преводът на документа да е от легализирна фирма.

Има длъжности, за които дори само наименованието е достатъчно, напр.: Шофьор на автобус.

Няма, обаче, държавен нормативен документ, който изрично да посочва какво трябва да се изиска (представи) или поне аз не съм срещала такъв.

Но нека и другите колеги да споделят опит, нали за това сме тук.  :smile1:
Поискайте да ви покаже договора и ще видите как е назначен.  :smile1:
Аз ви насочих към алинея 2 по-нагоре, а сега ето текста, който Делфинчето има пред вид (предполагам!)

(2) Когато отпускът е отложен или не е ползван до края на календарната година, за която се отнася, работодателят е длъжен да осигури ползването му през следващата календарна година, но не по-късно от 6 месеца, считано от края на календарната година, за която се полага.

Във вашия случай жената е работила САМО 3 м. през тази година.  :wink1:
Успех и късмет!
Погледнете чл. 176 (1) и (2) от КТ.
Зависи на каква възраст е, с какво образование и колко стаж не му достига.
А! Ето!
Дето се вика, "забихме първия пирон"!
Благодаря на Катя Крънчева, нямате си представа колко е права, казвайки:

...като не забравяте да документирате, че сте започнали.

Това е, колеги, първата важна крачка, ДО-КУ-МЕН-ТИ-РА-НЕ-ТО!
Съвсем правилно, всички знаем древната египетска мъдрост, че "дУкИмент работа не върши, ама работа отчита":wink1:
Аз лично за себе си създадох първоначалната организация, отворих една тетрадка, описах си подробно документите и си поставих срок на архивиране.
Поне от ненужните хартишляци да се отърва!
Хиксове, благодаря!  :blush:
Проблемът не е личен и не ни заливаш с негативизъм, а даваш една съвсем конкретна картина на ситуацията.
Както каза Делфинчето, опитваме се да огледаме въпроса от всички страни, за обсъдим и предположим всички хипотези именно, защото на края хем ще сме дали едни пари, хем пак ще сме "на черешата".
И наистина е страхотно, че го обсъждаме, поединично ще ни е още по-трудно.
Не се страхувам от задължения, нито от правила.
Когато има правила по-лесно се работи.
Страхувам се от "интерпретации".
От неясни текстове, които дават възможност за интепретация, която със сигурност те вкарва в "ситуация".
Единственото място, където интерпретациите обикновено дават красив ефект е изкуството.
...което е доста далече от нашата работа...  :no:
Към какъв отдел или звено се води?
И капитанът на кораб си работи на кораба, но е към отдел "Търговски воден транспорт", например (не се хващайте за посоченото от мен наименование на отдел, хипотетично е).
Не се записва местонахождението на работното място, а структурата, към която работи лицето.
Успех!
От създаването на темата само гледам, чета и... мълча.
Логичен е въпросът "защо".
Защото се чувствам глупаво, чувствам се жалка и безсилна да реагирам на всички тотални и генерални идиотщини, които ни принуждават да правим, вместо да си гледаме пряката работа, която хич не е малко.  :noexpression:

Съвсем същото като онази офанзива със СТМ, когато дадохме едни пари на едни хора, за да генерират едни купчини хартия, ние да ги турнем в едни папки на едни класьори и от време на време да ги показваме на ИТ, които пък... да не продължавам нататък всички сте минали през това.

Разгледах таблицата на Бобо, много полезно помагало, направено с много труд и познания, благодаря.
Замислих се за 2 въпроса:
- да, ние изискваме л.д. за целите на документи, с които към определен момент работим, ами онези, които веднага отиват при друг ползвател?
- трябва ли до създаваме и регистър на документите за квалификация, при доста професии те са задължителен атрибут (шофьори, заварчици, кранисти и пр.)
Аз ги изкарвам 10 м. 28 д.
Изчислете го пак, може и аз да греша.
Той не е освободен още, така ли да го разбирам?
Въх, че сложно!  :blink:
Ако си назначила човека от 01.01.2017 до 01.01.2018 на 4 ч. трудовият му стаж ще е 1 г., а осигурителният 6 м.
Давай по същата схема, ще се справиш. :good:
Нали е в календарни дни, считано от датата са изписването на детето и документите трябва да се подадат едновременно с тези от основния ТД?
На мен ми се струва, че няма варианти...  :noexpression:
Ами да помислим логично!
Какво ще стане, ако човекът преди изравнителния месец напусне или му повишите заплатата, или (не дай си Боже) умре?
Търсих по документите, никъде няма категоричен текст, което за мен означава, че трябва да се действа по логика, а не по фантасмагории.
И аз мисля, че не са прави.
Нека се позоват на текст от държавен нормативен документ и ние ще го спазим, нали така...
 :good:
Успех и късмет желая!
Точно такъв случай не съм имала, явно смените при вас са доста нестандартни, щом като НТ е само 4 ч., но очевидно и това го има.
Обаче, ето го текста от НСОРЗ:
(3) При сумирано изчисляване на работното време трудовото възнаграждение, заработено по трудови норми, се увеличава с коефициент, равен на отношението между часовете, получени след превръщането на нощните часове в дневни, и действително отработените часове през месеца или установения друг период.

Само разсъждавам, без да твърдя, че разсъжденията ми са правилни, опитвам се да са логични и въпросът е: те по ТРУДОВИ НОРМИ ли работят?
Ако отговорът е ДА, то би трябвало да ги начислите в същия месец, защото изпълнението на нормите може да се окаже различно в различните месеци или между актуалния месец и този на изравняването.
Аз бих го начислила в същия месец.
Да видим дали някой от колегите е имал подобен казус и дали ще сподели.
Успех и късмет!
Искате да кажете, че действително отработеното време след корекцията на часовете НТ е повече от нормативно установеното за месеца и питате за допълнителното заплащане по чл. 262 (1) т. 4 от КТ.
Това ли питате?
Както работодателят, така и работникът са допуснали доста груби грешки.
Работникът има право да поиска "раздяла" по взаимно съгласие и правилно е вписал, че в противен случай иска освобождаване с предизвестие.
Това е негово право!
Работодателят не е прав да НЕ парафира заявлението, напротив.
Трябваше да го парафира и да му отговори как ще го освободи: по взаимно съгласие или с предизвестие и да го информирате, за да си отработи евентуално предизвестието.
От тук нататък работникът прави груба грешка като не се явява и сега пък работодателя е в правото си да го освободи заради самоотлъчки.
Така че вземете си решение и следвайте процедурата, която се изисква по закон.
Успех и късмет!  :good: