Писмо от НАП, почти година след подаване на уведомлението:

Ако получа нещо такова, ще им пратя копия на ТД, и може би КТ -да четат.
Ами ние си го завеждаме и си го предаваме, защото иначе не се знае кой за какво носи материална отговорност, а и не само материална.
Трябва да си заприходите отпадъка, преди да го изпишете.

Нищо, че само временно го слагате някъде в халето на склад, а не в отделен склад, това не означава, да е безотчетен.

Това ще Ви снижи себестойността на готовата продукция- металните консрукции. Там някакви норми да измисли технолога за отпадък- вложено толкова, готов продукт - толкова, отпадък - толкова.


 
Трябва да си заприходите отпадъка, преди да го изпишете.

Нищо, че само временно го слагате някъде в халето на склад, а не в отделен склад, това не означава, да е безотчетен.

Това ще Ви снижи себестойността на готовата продукция- металните консрукции. Там някакви норми да измисли технолога за отпадък- вложено толкова, готов продукт - толкова, отпадък - толкова.


 
Назначени на 18.03.2021 г. - 27 служители.
Да постъпят на работа на 01.04.

Двама от тях постъпиха на 20.04 и на 10.05, заради Ковид19.

Никой нищо не е питал до днес  и не виждам какво има да пита.
Здравейте,
Ако фирма е пропуснала да предаде на счетоводството фактура  за продажба с ДДС, която е трябвало да бъде подадена миналия месец, какво може сега да се направи?
Фактурата е подадена от другата фирма в дневник покупки за ДДС.

Благодаря предварително!
(3) Грешките се поправят, като:
1. лицето извърши необходимите корекции в данъчния период, през който грешката е установена, и включи неотразения документ в съответния отчетен регистър за същия данъчен период - при неотразени в отчетните регистри по чл. 124 документи;
2. лицето писмено уведоми компетентния орган по приходите, който предприема действия за промяна на задължението на лицето за съответния данъчен период - при неправилно отразени в отчетните регистри документи.
Имат предвид санкцията за тази незаконосъобразна практика.
Ако беше "верния" вариант, нямаше да има санкция в тесния смисъл на думата.
Не мисля, че едно "Да" на някаква молба е завършено ДС. Това "Да" е по-скоро сигнал към ТРЗ-то да подготви документите и сигнал към работничката, че нейната работа ще стане. ДС си има определена форма, подобна на ТД и е редно да се спазва. С подписването на ДС е редно да се връчи и ДлХ... да не кажем, че е нормално работникът да се запознае с ДлХ предарително, да е наясно какво се иска от него и може ли да го изпълни, че да сключва ТД или ДС.

Кое не е спазено, във връзка с писмената форма, че не ми стана ясно. Да, ДС БЕЗСПОРНО е трудов договор, но при положение, че двете страни са постигнали съгласие за изменение на характера на работата и са обективирали това писмено, никакви сигнали към ТРЗ-то не е това, а просто нов ТД.   
Не знам от къде имате такава информация, но често имам такива случаи и никога никой нищо не е питал от НАП.
ЗДДС и ППЗДДС е посочил какво се прави.
Няма разлика в осигуровките.

Във връзка с пенсионирането си може да представи разпореждане за отпускане на пенсия.
Може ли да попитам още нещо, съжалявам, че при приключила тема пак с въпрос:
трябва  ли при договор, сключен по чл.67, ал.1,т.1 от КТ, във връзка с чл.70, ал.1 от КТ с 6-месечен срок на изпитване в полза на работодателя да се записва и срок за предизвестие? Оставила съм го без.

Да, трябва, но и да не го запишете, то той е законовият - 30дни.
Само да вметна по отношение на втората фирма - НАП сравняват подадените Ув62 с подадените Д1 и засичат, ако има Ув62 а няма Д1 за даден месец. Теоретично и практически започването на работа по уведомен ТД може да е договорено за след дни или месеци от подписването му, НАП обаче пращат писма за актове и трябва да се обяснявате "що така". В този ред на мисли, по-добре е договор да се сключи и уведоми не много преди започването на работа.

НАП да си пращат писма и да пишат каквото решат. Нарушение на трудовото законодателство няма и човекът може да си сключи договор, когато си пожелае.  Работодател номер едно да не забрави да види в указанията, как се подава болничния при прекратен договор
У работничката има ли писмено "ДА" от работодателя, върху екземпляр от молбата?
Ако е така, значи писмената форма е спазена и ДС има. Това е бил и моментът на връчване на дл. х-ка.  ДХ е е за лица, а за длъжност. И да не подпише, това са й длъжностните задължения и за нея е най-добре да се запознае с тях. Отказът да получи ДХ, може да се удостовери със свидетели.
Фактура се издава, когато има основание.
Направете си анекс, че няма ползване на наетата вещ и съответно задължение за плащане на наемна цена за определените месеци и толкова. Като се страхувате от проблеми, нотариално го заверявате и НАП съвсем нищо не могат да възразят.
Точно така.
Незаконно е да се изчислява възнаграждението за отработено време на база отработени часове, освен в хипотезата на уговорено основно ЧАСОВО  трудово възнаграждение. С други думи, ако не е така уговорено, заплатата на колегата е незаконна.