По -точно, фиша не става за РКО.
При тези суми, ще минете и без пенсията.
Доколкото РКО и ПКО не са задължителни документи, може да си ги пишете или не според вътрешните ви правила, ако имате, или както сте си приели да отчитате движиението на парите в касата. Първичен документ имате - ведомостта (фишовте) и подписите в нея.

Щом имате касова книга и пишете РКО и ПКО може за удобство да пишете общ РКО в края на деня с примерен текст "Изплатени заплати". Ако плащате в няколко дни може да си правите РКО за всеки ден, така че да се следи салдото в края на деня.

А ЗСч и чл.6 там?
В ТД пише 27.01, в книжката 13.02
В ТД какво пише като дата на встъпване в длъжност, за която се уговарят страните?
Но уведомлението трябва да е от 27.01
Разходите за промяна на статута, към разходите за земята. Тя ще струва повече, като е УПИ вече. Няма общо с изграждането на обекта.
Привет на всички,

С мен се свърза една дама с един казус, с който аз за първи път се сблъсквам и не знам точно как да процедирам.

Та, въпросната жена има фирма и ползва услуги на счетоводител, който е назначил служител в тази фирма на 27.01.2023 /както е по ТД за фирмата и за служителя/, а в НАП го декларира с дата 13.02.2023 г. Минава месец и половина и освобождават служителя. Работника решава да се запише в Бюрото по труда и от там я връщат понеже има несъответствие в данните. Ако някой може да даде някакви насоки как да ги оправим нещата? Благодаря предварително.
А в ТД и ТК какво пише на лицето?
И аз ползвам новия сайт почти от началото с основнана цел да свикна докато има възможност за ползване и на стария. Е, свикнах. С много ядове,  псуване и загуба на време. Не мога да кажа, че е по-удобен, но по-добре да няма следваща версия :)
Онзи ден ми се наложи да търся списъка на фирмите, регистрирани по ДДС  (не публичния бюлетин). Трябваше ми почти половин час за да го открия. За съжаление при толкова опити не запомних от къде го извадих. Моля ако някой е наясно къде точно се намира въпросния списък да ми напише прекия път

Данъци, справки
Идеята на програмата и на договора по нея е, безработни лица да си намерят работа и да получават доходи, което е от полза както на тях, така и на бюджета на НОИ. Не е идеята да сме в неплатен отпуск една година и да сме без доходи. Друг е въпроса доколко държавните служители от АЗ са наясно с целите на ЗНЗ и в частност на тази програма, за да не допускат заобикаляне на закона с подобни практики. Доста дълга и сложна тема.
До последно ползвах стария сайт, докато имаше такава възможност. Новия ми беше много объркан, но с времето свикнах. Всичко е въпрос на време, както казва Делфинчето.

И аз така.

Не е много умно измислен, но то май с всички сайтове е така, ако съдя по сайтовете за покупки. Добре, че поне са по една и съща схема всичките. Тук само справката за избор на плащане с приоритет ме дразни, че изчезва и се появява, поне при мен.
и май не трябва да ги съгхранявате при Вас.

Няма проблем със съхраняването при работодателя, щом има протокол за предаването с писмено искане на работника в този смисъл.
В 16.1 те реално не са отработени, а са дни в осигуряване, на основание чл.9, ал.3, т.5 от Кодекса за социалноосигуряване, но в програмата така се записва.

Ако пишете Уп-3 трябва на отделен ред и без длъжност. В ТК - отзад на стр.24 също е добре да го има. Задължително сред плащане.
А след като вече е вписана в дневника за издадени трудови книжки? Какво правя с него?
Отразете и в него - анулирана.
Програмата е изчислила вярно.
 ЗО не се дължи.
Размера на обещетението е равен на последното получено БТВ / месечно/, а не дневно* бр.дни,  както е във вашето изчисление.
За Д1 е така.

Точно.

БТВ си е толкова колкото е 800 та ми колкото. Никакви 900 и косур. Д1 - като платите. Д6 - датата в т.18, датата на месеца на плащането- последно число. Д6 - ВИД ПЛАЩАНЕ 6
За сол и аз мисля че трябва да се върне но за НО не виждам причина те просто гледат да има договор в НАП за определения период

И каква заетост е неплатения отпуск? Не съм убедена, че това гледат и според мен това ще е неизпълнение на договора. Вижте си какво пише в него.
До момента тази сграда не е била електрифицирана. Сега ще се правят проекти, включване към трафопост и т.н

Увеличавате стойността на сградата.
Със сигурност трябва да се върне СОЛ на работа, ама и с НО няма да стане.
Здравейте, имам сключен срочен ТД по чл. 68, ал.1 т.1 със срок до 31.12.2022г
Ще ми се пусне  допълнително споразумение по чл. 119 и чл.68, ал.1 т.1 за смяна на длъжност , считано от 01.01.2023г.
Питането ми е това това ок ли е , при положение,  че дефакто този срочен ТД , би следвало да е прекратен, заради противоречие на датите.

От код 04 не знам дали ще мине към 02 с ДС. По-добре прекратяване и ново назначение. Другия вариант е след нова година да опитате и ако мине сте си ок. Но датата на ДС сложете 30.12.2022, докато не е изтекъл срока
А ако преди 2 години сме ги дали на разход 602/444, сега, когато получаваме сумата, трябва ли да минаваме през 445 или не: 445/709, 503/445 или директно 503/709?

Да споделите какво стои при вас зад 444 и 445, защото при мен може да са банка и каса.