Разбирам.
От трудовата медицина ми казаха, че при 12 часови смени трябва да има една почивка за хранене от 30 мин. и 2 технологични почивки по 30 мин. Това прави от 12 часова смяна, реално отработени 10:30 часа. В такъв случай как трябва да ги сметна часовете? Съответния брой смени х11 часа или 10:30часа?
Хората напускат ли работните си места или се хранят там на място, защото никой не ги сменя?
 7 дневни * 12 часа - / имате 1 час почивка/ се смятат 7*11 = 77 часа

Смесена смяна 12 часа, която има повече от 4 часа нощен труд е нощна. / от 22,00 до 10,00/

11 ч * 1,143 = 12.5 дневни часове
12,5*6 = 75 часа
77+75 = 152 часа


И от къде разбрахте дали има време за хранене или почивка за хранене?

Аз така бих ги сметнала
Това под 2400, вероятно имате предвид 3400 не знам за какво го пишете, след като сумата нито е облагаем, нито е осигурителен доход, стига да знаете как да запишете основанието за получаване.
Проблемът явно е технически и на банката. Тук какво очаквате от нас?
може стига да е в границите на законото, да не се превишават седмични/месечни/годишни норми и да има заповед или лицето да е на СИРВ с изготвени графци

Това със СИРВ и графиците не стана ясно?!
Според Вас може да има извънреден труд при СИРВ различен от този при подневното и планиран ли?
Значи до 6 часа в седмицата може......така го разбирам , независимо от 4 часовия договор....Благодаря !

Няма как да има извънреден труд, по простата причина, че при непълно работно време работникът СЕ СПОРАЗУМЯВА за работното си време.
Здравейте. Аз имам следния въпрос.  На 23.05.2022 г. след болничен престой ми бе издаден болничен лист за рискова бременност в 7 г.с. със срок до 21.06.2022 г. Към днешна дата бременност вече няма и искам да прекъсна болничния и да се върна на работа. Каква е процедурата в този случай? ЛКК ли прекъсва болничния или работодателя подава информация в НОИ, че се връщам на работа? Звънях в НОИ, но никой не вдига телефона. Благодаря.

Работодателят да не е лекар, че да установява работоспособна ли сте?
Само органите на медицинската експертиза могат да решат дали можете да се върнете на работа.
Вие как разбрахте, че е същата неработоспособност?

Грешка
От Наредбата за медицинската експертиза:
Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест (лекуващият лекар, ЛКК, ТЕЛК или НЕЛК). Това обстоятелство се отразява съответно в амбулаторен лист (АЛ), медицински протокол на ЛКК или експертно решение по реда на правилника по чл. 109 от Закона за здравето (ЗЗ).

Обърнете се към лекаря или ЛКК, издали болничния.

Вие как разбрахте, че е същата неработоспособност?
Нещо разлика между авансово плащане и частично плащане да правите?
Платили сме само авансова вноска , но тъй като е лек автомобил , обмисляме въриант за фирмен оперативен лизинг  за да използваме ДДС на консумативи и всичко свързано с автомобила , а накрая ще го купи физическото лице - собственика на фирмата  на ниска цена .

Нищо не разбрах. Пак питам - последно купихте ли го или не? Как АВАНСОВА ВНОСКА,  след сделката. Авансова знаете ли какво е?
Ако сте го купили, платили частично и останалото ще плащате на части, това не е оперативен лизинг.
Вноската не е авансова, щом има договор и се дължи цената на автомобила.
Последно ще го купувате или ще го наемате?
Не разбрах защо коментирате 5г. трудов стаж ВЪВ ФИРМАТА.  Това какво значение има?
. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 01.07.2009 г.) при невъзможност на работника или служителя да изпълнява възложената му работа поради болест, довела до трайно намалена работоспособност, или по здравни противопоказания въз основа на заключение на трудово-експертната лекарска комисия. В този случай прекратяването не се допуска, ако при работодателя има друга работа, подходяща за здравното състояние на работника или служителя и той е съгласен да я заеме;
(2) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г., изм. - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение поради болест (чл. 325, ал. 1, т. 9 и чл. 327, ал. 1, т. 1) работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 2 месеца, ако има най-малко 5 години трудов стаж и през последните 5 години трудов стаж не е получил обезщетение на същото основание.
В решението пише, че не може да полага какъвто и да е труд.

Тогава го освобождавате.
Д1 можете чак другия месец да подадете.
Казусът е малко как хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Моего предложение е съпругът ви да излезе в "майчинство" при основния си работодател, а да продължи да извършва същите услуги, свързани с програмиране, като за възнаграждението си издавате фактури през вашата фирма. Във вашата фирма той трябва да избере осигуряване на по-ниския процент, за да няма проблем с получаването на майчинството. Всичко това е трябвало да се съобрази малко по-рано и съответно пък и работодателят на съпруга ви да се съгласи на работа при подобни условия.
Изборът се прави веднъж годишно.