Готово, вече и на първа страница курсовете са коректни:
EUR 1.95583
USD 1.51697
GBP 2.42148
Благодаря, че писахте. Ще го коригираме още днес. Нещо се е объркало при оптимизациите на сайта тези дни.
При регистрация на основание чл. 97а, ЗДДС основанието за неначисляване на ДДС е чл. 113 (9) ЗДДС.

Ако регистрацията е на основание достигнат задължителен оборот или по избор чл. 100 (1), в основание за неначисляване на ДДС във вашия случай посочвате чл.86, ал.3, във връзка с чл.21, ал.2.
Вече и официално. ДВ брой: 91, от дата 20.11.2012 г.

Решение № 945 от 15 ноември 2012 г. за разместване на почивни дни през 2013 г.

На основание чл. 154, ал. 2 от Кодекса на труда и чл. 55, ал. 2 от Закона за държавния служител МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:

1. Обявява 2 май (четвъртък) за почивен ден, а 11 май (събота) за работен ден.
2. Обявява 31 декември (вторник) за почивен ден, а 14 декември (събота) за работен ден.

Министър-председател: Бойко Борисов
Главен секретар на Министерския съвет: Росен Желязков

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=CF5EFFF02046CF2A69C5B4A9CFC80C3C?idMat=70577

Имам и друго питане, може би към създателите на калкулатора за майчинство. Възможно ли е изчислението да е коректно, при положение, че залагам болнични (2 цели месеца) и сумата на обезщетението не се променя в посока надолу?

Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност за това, че сте предоставили за свободно ползване този безкрайно полезен инструмент.

Благодаря предварително за отговора и усмихнат ден!


Потвърждавам. Възможно е, ако се излезе в болнични сумата на обезщетението да е по-голяма при определени случаи. Това е така, защото нетното възнаграждение, което участва при пресмятането се вдига при болничен, тъй като от него (в случай на болничен) няма удръжки за данък и осигуровки.

Това е и целта на калкулатора - да Ви ориентира в изчисленията, за да вземете най-доброто решение за себе си и детето Ви.

Благодаря за хубавите думи и леко раждане!
 :give_rose:
Графиците за отпуск за 2013 година са вече на сайта и са обвързани с календара за 2013.

Да, още не сме обявили, че бланките за 2013 са готови, защото офиалните размествания не са обявени в държавен вестник. Вчера заложихме предварителния календар за работни дни за 2013. Но явно бланките са необходими и ще ги направим още днес. Разликата е само в годината.
Ще ти оставя време сама да помислиш върху това. До тогава възможността ти за публикуване в този форум ще бъде ограничена.
Хайде без излишни спорове, моля.

neli7304, моля прочети правилата на форума и уважавай участниците, когато публикуваш мнение.
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3.0.html

Не ми се иска да трия повече твои постове.
Хайде спокойно и без да се караме, нали?
Колеги сме всички, разбира се.
Да, така го дават засега. За да можело да се приключи нормално годината.
Днес Министерски съвет гласува разместването на работни и почивни дни през 2013 година.

В тази връзка, макар още да не е официално обявено в Държавен вестник, публикувахме в сайта Календар Работни дни 2013.
От началото на 2002 отпадна Националния сметкоплан, който имаше задължителен характер. Сега всяка фирма има индивидуален сметкоплан.

Закон за Счетоводството: Чл. 5. (1) Текущото счетоводно отчитане се организира по реда, определен в този закон и утвърден от ръководството на предприятието индивидуален сметкоплан.

В този ред на мисли, може да използвате, която сметка си решите като номер, стига след това вярно и честно да отразите операции във финансовия отчет.
из НАРЕДБА ЗА СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТНАТА ЗАПЛАТА

Чл. 17. (1) В брутното трудово възнаграждение за определяне на възнаграждението за платен годишен отпуск по чл. 177 или на обезщетенията по чл. 228 от Кодекса на труда се включват:
1. основната работна заплата за отработеното време;
2. възнаграждението над основната работна заплата, определено според прилаганите системи за заплащане на труда;
3. допълнителните трудови възнаграждения, определени с наредбата, с друг нормативен акт, с колективен или с индивидуален трудов договор или с вътрешен акт на работодателя, които имат постоянен характер;
4. допълнителното трудово възнаграждение при вътрешно заместване по чл. 259 от Кодекса на труда;
5. възнаграждението по реда на чл. 266, ал. 1 от Кодекса на труда;
6. възнаграждението, заплатено при престой или поради производствена необходимост, по чл. 267, ал. 1 и 3 от Кодекса на труда;
7. възнаграждението по реда на чл. 268, ал. 2 и 3 от Кодекса на труда.

Освен допълнителните възнаграждения за стаж и професионален опит (по чл.12) и допълнителните възнаграждения за научни степени (по чл.11), то съгласно чл. 15 ал.2 от същата наредба за допълнителни възнаграждения с постоянен характер се считат и допълнителните възнаграждения, които се изплащат постоянно заедно с полагащото се за съответния период основно възнаграждение и са в зависимост единствено от отработеното време.

В практиката редица допълнителни възнаграждения, които може да не са включени в трудовия договор са определени от работодателя, като допълнителни възнаграждения, които не са с постоянен характер, като: месечни, годишни, коледни и други премии и бонуси, защото те не зависят единствено от отработеното време, каквото е изискването на чл. 15 ал.2 от НСОРЗ, за да се окачестват, като допълнителни възнаграждения с постоянен характер.

Ето и е едно съдебно решение в тази насока:
http://www.rs-tar.org/files/00634510/61962110.htm

“Съгласно чл.22 от НСОРЗ организацията на работната заплата в предприятието се регламентира с вътрешни правила, утвърждават се от работодателя и не могат да противоречат на нормативните актове и договореното в КТД. Т.е. работодателят е свободен да определя правилата на организация на работната заплата и тази свобода не подлежи на съдебен контрол, стига да не противоречи на нормативните актове, наредбата и договореното по КТД. Така изготвените от ответника вътрешни правила по никакъв начин не противоречат, нито на наредбата, нито на КТД. Съгласно тези правила, допълнителните възнаграждения, които са начислявани към брутното трудово възнаграждение на ищеца са от категорията на допълнителни възнаграждения с непостоянен характер.

Съгласно чл.17, ал.1, т.3 от НСОРЗ, при изчисляване на дължимите по КТ обезщетения, в брутното трудово възнаграждение не се включват допълнителните такива , които имат непостоянен характер. Това означава, че при формиране на брутното трудово възнаграждение за определяне на дължимите обезщетенията по чл.220, чл.222, ал.3, чл.224, чл.177 от КТ, както и обезщетението по чл.24 от КТД, тези допълнителни възнаграждения не следва да се включват.”
Здравейте, за момента няма такава възможност.
Благодаря за хубавите думи. :)

Ще потърся тази информация и ще допълним Календара за работни дни в сайта, който е от 1993 година насам.

Моля, ако някой има информация за работните дни за по-стари години от 1993 година, да ми я изпрати на katya@kik.bg


Здравейте,

Може да напишете в ТРЗ раздела и ако има желаещ колега ще Ви отговори.
Радвам се, че сте се уточнили всички.
Здравейте, сега видях постове ви. Този калкулатор е спрян в петък, но само за 1-2 дни след последния ъпдейт на сайта КиК Инфо. В понеделник ще го пуснем пак.