Сега стана малко по-ясно какво питате. Но стана ясно, че и не четете указанията преди да попълвате. Отделно най-вероятно сте правили някакви събирания на суми и се е получило натрупване, както се вижда от статичната връзка.

За съжаление нямам достъп до персоналния Ви регистър в НОИ, за да видя каквото виждате и Вие. Но в общия случай за всеки месец се там се виждат осигурителен доход и сума за база болничен, които трябва просто да препишете в съответните колони на калкулатора, съгласно указанията над самия калкулатор абсолютно нищо не събирате. От линка пък става ясно (като сте посочили 80%), че сумите в колона Болнични са сумите на болничните, а не базата за тяхното изчисление от сайта на НОИ (така ли?). Защото, ако взимате тези суми от сайта на НОИ, то това е база болничен и трябва да маркирате 100%, а не 80%.

От поста Ви разбирам, че при Вас има три суми, а не две за конкретни месеци - така ли?

Но всичко това е описано много ясно и подробно над калкулатора, като е изчерпан и Вашия случай и аз няма да Ви напиша нещо по-различно тук. Препоръчвам преди да продължите с изчисленията, да си направите труда да прочете и спазите указанията над калкулатора. Единствено, ако виждате в сайта на НОИ три, а не две суми за конкретен месец, то трябва да се установи от какво са те. Но, ако са две сумите - то прочетете указанията над калкулатора, които напълно ще отговорят на Вашите въпроси.

Леко раждане!
Благодаря,но пак нещо не ми е 100% ясно
ето линк  http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php



Кое не е ясно на 100%?  Просто спазете указанията от предходния ми пост и изчислете.

Това, което сте постнала, като линк не е статична връзка с Вашите изчисленията. Това е линк към калкулатор майчинство.
Разгледайте калкулатора по-подробно, след като направите изчисленията. Долу под него има статична връзка конкретно с Вашите изчисления.
Здравейте,

По първия цитат: Считаме, че в графика трябва да бъда дадена възможност на служителя да ползва всички дни с право на отпуск. И ако има отлагане по законов ред съответно трябва да бъдат издадени допълнителните документи удостоверяващи това на всеки служител.

По втория цитат: Спазете това, което е написано в самия цитат от мен и отговорете на въпросите от цитата, ако желаете да се опитам Ви помогна. Настройките за шрифта Ви зависят от браузера, който ползвате, а не сайта К и К Инфо.
Здравейте!Благодаря за чудесния калкулатор,но нещо май се пообърках,та имам няколко въпроса.
Вчера се пробвах да си изчисля колко ще ми бъде майчинството ,но не съм сигурна,че правилно въвеждам всички брутни,нетни и т.н неща, объркването ми идва там,където съм била в болничен за съответния месец.
Значи от страницата на Нои си взимам  осигурителния доход и го попълвам където трябва, но когато съм била в болничен за този месец имам 2 суми, събирам ли ги и сбора ли въвеждам за осигур. доход или? В този случай какво се води за брутна заплата,същото ли е като осиг. доход и ако не е каква сума пиша в брутна заплата?
В полето за болничните въвеждам сумата,която съм получила от Нои,нали така?А %отбелязвам ли?

Явно бъркам нещо,защото ми излиза нещо от сорта,че ако април и май си взема болничен/ а юни излизам в 45 дн преди раждане/ ще ми изплатят повече пари,отколкото ако за тези месеци съм на работа,което ми се струва малко невероятно.

Здравейте,

1)
В полето Брутна Заплата - пишете Бутната заплата и натискате бутона до него, за да ви изчисли Нетната заплата. (Тук може да запишете и осигурителния доход, без болничните, който виждате в сайта на НОИ.)
или
В полето Нетна Заплата - пишете получената си заплата по фиш, натиската бутона до него и калкулаторът ще ви изчисли Брутната заплата.

2)
В полето Болничен пишете сумата получена от НОИ по банкова ви сметка, избирате процетна в зависимост от случая. (Над калкулатора пише какво и кога се избира.)
или
В полето Болничен пишете Базата за болничен, която ще видите от сайта на НАП и избирате 100% - база за болничен.

Това са възможностите.

Възможно е, ако сте в болничен да получите по-голямо обезщетение в последствие за мачинство, защото когато сте на работа се взима предвид и нетната заплата, която понякога е по-малка от болничния, който ще получите от НОИ, ако сте в болничен.

Дайте и линк със статична връзка с конкретни данни, ако желаете да го проверим заедно.
Здравейте,
Моля обърнетне внимание че и тази година за общо заболяване и майчинство процентът е 70%, а не 80 %  :smile1:


monovska,

Моля, не се изказвайте неподготвена, защото може да заблудите някой. Прегледайте си член Чл. 41 КСО. Съобразили сме всички нормативни проценти в калкулатора за майчинство.

Да, има и такъв процент 70% (който цитирате) свързан с болничните, но той НЕ се отнася за обезщетението от НОИ, което е целта на изчислението с калкулатора.

Проценът за обезщетението за майчинството от НОИ е 90%.
Проценът за обезщетението за общо заболяване от НОИ е 80%.
Проценът за дните от работодателя (А НЕ ОТ НОИ!) е 70%.
А ако дааден месец не съм излизала в болничен как го отбелязваме- какво избирам в последната колонка (80, 90 или 100%)

Ако в даден месец НЕ сте била в болничен, то нищо не отбелязвате за болничен и нищо не избирате в колоната с процентите.
Благодарности за бланката, няма проблем при печат. :thumbup:

Моля, и ние не можахме да намерим проблем при печат, но ако все пак при някой има такъв, то нека даде статична връзка за проверка тук.
Много е едър шрифта и  излиза на 2 стр. Как да го намаля?

Натиснахте ли бутон "За печат"?

Какъв браузер ползвате? Имате ли Page Zoom на браузера?

Публикувайте една Статична връзка, за да го проверим. (линка, долу под графика над бутон Печат)

+1 благодарен за графика - добро улеснение е!

Имам само едно предложение. Дали няма да е по-удачно да има поле, в което да се посочва за коя година са въпросните полагаеми дни (т.е. може да са за 2010, а да се ползват 2011) и така изречението  "Брой работни дни с право на платен отпуск за годината" би било по-точно "Брой работни дни с право на платен отпуск за 2011 г. (или за 2010 г.).

И още нещо - забелязах една пунктуационна грешка. В "Брой отбелязани работни дни съгласно графика по долу..." би трябвало да има тиренце между по и долу.  :)

Още веднъж благодаря!  :thumbup:

Здравейте,
Ще предвидим в бланката всички Ваши предложения и корекции.

Благодаря!

Здравейте,
Нищо не сме променяли в графика, но ще го проверим. Никой друг не е съобщавал за подобен проблем.

Ако имате възможност изгответе график от друг компютър, защото може да е локален проблем.

За дневните - в заповедта се вписва сумата им.
За плащането им на служителя, ако е по касов път - касов ордер, ако е по банков път -  банков документ.
Най-добрият начин е законният - с този, който реално ви отпуска заема (фирмата или лицето)
Искам да Ви попитам дали графикът трябва да включва неизползвания платен годишен отпуск само за 2011г или и за предшестващите години. Имам служители с 45 неизползвани дни от предшестващи години и незнам дали трябва да ги включа в графика за 2011г. Къде мога да прочета повече информация по въпроса? Благодаря Ви предварително! Успешен ден!

Както сме написали в представянето на темата:
Важно: Тук коментираме само тeзи бланки. За въпроси, касаещи конкретни казуси по трудово право, социално и данъчно облагане, молим ползвайте съответните раздели на форума. Мнения, които не са свързани с темата ще бъдат изтривани или премествани.
Нужна ли ми е регистрация по ДДС?

По информация, която сте дали няма изискване за задължителна регистрация по ЗДДС в България, ако до момента не сте регистриран. Все пак вижте дали услугата е с място на изпълнение извън страната. Може да ползвате Проверка за място на изпълнение при доставка на услуга, съгласно ЗДДС . Проверете и в документите за покупки на фирмата дали няма услуга от ЕС или трета страна, за което да е необходима регистрация по чл. 97а

В тази връзка, получателя на услугата може ли да ползва данъчен кредит, при условие, че аз не съм регистриран по ЗДДС?


Получателят на услугата ще се облага по законодателството на третата страна (извън ЕС), на която е резидент.
Разликата му 960 и 435 е 525 лева и това е заплатата, върху която ще се внесат допълнително осигуровки и данък.

Върху тази сума, осигуровките и данъка за сметка на служителя и работодателя са около 207~210 лева. Пиша около, защото ТЗПБ в размер от 0.4% до 1.1% и се определя от дейността на фирмата. Възможно е в зависимост от стажа цифрите малко да се променят.

Ето и статичната връзка с изчисленията: http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=3acb199a37918f3af34b6c96b70f79fb1819986

На пръв поглед ... Дебит 624 на Кредит 504/1 с разликата.

Аз я получавам 193.90 лв, защото курсът е 1.95583, а не 1.9558
Дано е така...

Но например има данъчни писма за ДУК, че не е трудово правоотношение по ЗКПО, защото в КТ не било регламентирано, като трудово. А ДУК и по ЗДДФЛ и по КСО се третира/облага, като трудово. 

Затова по аналогично третиране доходите на СОЛ, не би трябвало да са трудови по ЗДДС, независимо, че в ЗДДФЛ има в случаи, когато са трудови.

Но наистина е любопитно как ще подходят този път със СОЛ и ДДС, така че чакаме отговора на твоето запитване към данъчните с нетърпение :)
Но имате и други доходи - съответно подавате ГДД.

Ето вижте главата Освобождаване от задължение за подаване на годишна данъчна декларация от ЗДДФЛ:

Чл. 52. (1) (Предишен текст на чл. 52 - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Не са задължени да подават годишна данъчна декларация лицата, които са получили само:

1. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) доходи от трудови правоотношения, когато към 31 декември на данъчната година лицето има само един работодател и той е определил годишния размер на данъка за всички придобити през данъчната година доходи от трудови правоотношения и пълният размер на данъка за данъчната година е удържан до 31 януари на следващата година, и/или

2. (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) необлагаеми доходи, и/или

3. (доп. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) доходи, облагаеми с окончателен данък по чл. 38 с изключение на доходите по чл. 50, ал. 1, т. 3, и/или

4. (доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) доходи на чуждестранни лица, обложени с окончателен данък, с изключение на случаите по чл. 37а.

(2) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Независимо от обстоятелствата по ал. 1 местните физически лица са задължени да подават годишна данъчна декларация в случаите по чл. 50, ал. 1, т. 5 и ал. 3



Алинея 2 се отнася за получени и предоставени заеми.

Здравейте,

Да, точно така сме направили алгоритъма за изчисление в Калкулатора за обезщетение при Майчинство, защото такова е нормативното изискване.

За целите на изчисленията на дневното обезщетение стойностите, които се получават в "Сума БТВ" и "Сума НТВ", няма как да са просто сборове по колоните "Брутна Заплата" и "Нетна Заплата" за 18-те месеца от таблицата.